اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

فارس من| روایت واگذاری زمین‌های ملی به مردم/ ۲۵۰ میلیون تومانِ ناقابل راه حل ماجراست!

ثبت سوژه‌ای در سامانه فارس‌من خبرگزاری فارس در ارتباط با زمین‌های واگذار شده به کارمندان منابع طبیعی استان فارس از حدود دو دهه پیش و بلاتکلیفی مالکان تا به امروز سبب شد پیگیر جدی موضوع شویم.

فارس من| روایت واگذاری زمین‌های ملی به مردم/ ۲۵۰ میلیون تومانِ ناقابل راه حل ماجراست!

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سوژه‌ای با عنوان "مشکل زمین‌های کارمندان اداره منابع طبیعی استان فارس حل شود" که با امضای ۱۵۸ نفر حامی ما را بر آن داشت تا ببینیم موضوع چیست.

ماجرا از این قرار است که اداره‌کل منابع طبیعی استان فارس در سال ۱۳۸۲ یعنی ۱۸ سال پیش ضمن اخذ مبالغی از کارمندان خود اقدام به واگذاری زمین در منطقه قصر قمشه شیراز به انها کرده که بعضی از افراد زمین‌ها را فروخته‌اند. 

به گفته خریداران در این مطالبه آمده است: "این زمین‌ها اکنون پس از گذشت قریب به دو دهه از واگذاری ملک، شرکت تعاونی مسکن اداره کل منابع طبیعی استان فارس و شرکت عمران شهر صدرا درخواست واریز مجدد مبلغ ۲۵۰ میلیون تومانی جهت صدور اسناد مالکیت و تفکیک اراضی را نموده‌اند. 

حال آنکه کل مبلغ اراضی قبلا توسط کارمندان به‌صورت نقدی به حساب شرکت تعاونی اداره فوق الذکر واریز شده است. 

اکنون مطالبه صاحبان اراضی از مقام عالی مسوول، پیگیری مشکل مالکین و رفع موانع صدور سند و تفکیک اراضی است. 

با توجه به اینکه اکثر مالکین استطاعت پرداخت چنین مبلغی را ندارند خواهشمند است تا زمین‌ها از چنگمان در نیامده رسیدگی شود. 

لازم به‌ ذکر است که اراضی در منطقه خوبی قرار دارد و به نظر می‌رسد اکنون که بعد از گذشت این مدت طولانی رو به پیشرفت است عده‌ای مسئول، چشم طمع به آن دوخته‌اند." 

زمین‌ها بدون اذن و اطلاع شرکت عمران صدرا واگذار شده است

مدیرعامل شرکت توسعه عمران صدرا در مقام پاسخگویی به این مطالبه مدومی اینگونه توضیح داد: در خصوص موضوع رفع مشکل زمین کارمندان اداره کل منابع طبیعی استان فارس باید گفت مسوولین وقت آن تعاونی مسکن اولا بدون رعایت قانون منع خرید و فروش اراضی فاقد کاربری مسکونی و ثانیا بدون داشتن مالکیت بر اراضی (که به فاز دوم پروژه قصرقمشه نامگذاری شده است)، بدون اذن و اطلاع شرکت عمران شهر جدید صدرا به قائم مقامی وزارت راه و شهرسازی در شهر صدرا، اقدام به قطعه‌بندی و انعقاد قرارداد انفرادی فی‌مابین تعاونی و اعضای مربوطه نموده اند. 

خلیل حاجی‌پور اظهار داشت: در صورتی‌که آن اراضی به‌عنوان زمین‌های منابع ملی واقع در محدوده قانونی شهر صدرا بوده و سند مالکیت آن تحت پلاک ثبتی فرعی ۶۰۹۷ از ۱۱ اصلی با مساحت بیش از ۶۱ هکتار متعلق به شرکت عمران صدرا می باشد. 

او در این باره گفت: بدیهی است پاسخگویی در خصوص مبالغ دریافتی (در زمان تنظیم قرارداد با اعضای تعاونی) از طرف تعاونی مسکن منابع طبیعی و محل و نحوه هزینه کرد وجوه دریافتی، آن هم در شرایطی که در آن زمان بابت خرید زمین به دولت، وجهی پرداخت نشده است، جای سوال دارد که قطعا بایستی مسوولین وقت تعاونی مسکن به این سوال اساسی پاسخ دهند. 

وی در ادامه تاکید کرد: به هر حال شرکت عمران صدرا طبق وظایف قانونی و ذاتی خود، نسبت به تصرفات صورت گرفته از طریق مراجع قضایی اقامه دعوی نموده است. 

حاجی‌پور اذعان کرد: از سوی دیگر با توجه به پیگیری تعاونی مسکن و مسوولین اداره کل منابع طبیعی استان فارس، شرکت عمران صدرا از ظرفیت‌های قانونی خود استفاده نموده و به منظور حل و فصل موضوع  و رفع مشکل اعضای تعاونی مسکن، با اخذ مجوزات لازم از مراجع مربوطه، با واگذاری ترک تشریفات مزایده ۵۱ هکتار از اراضی تصرفی تحت پلاک ثبتی ۶۰۹۷ بر مبنای نظریه هیات کارشناسی به تعاونی مسکن کارکنان اداره کل منابع طبیعی استان فارس موافقت نموده است که مستلزم رفع موانع قانونی رخ داده برای تعاونی مسکن منابع طبیعی و متعاقب آن تهیه طرح تفکیکی مطابق کاربری مصوب و رعایت ضوابط و نصاب تفکیک قطعات در بازبینی طرح جامع صدرا - مصوب شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران- و سپس انجام مراحل آماده سازی می‌باشد. 

وی در پایان یادآور شد: با توجه به موارد عنوان شده در بالا یادآور می‌شود که شرکت عمران صدرا هیچگونه دخالتی در اقدامات اولیه تعاونی مسکن منابع طبیعی در تنظیم قراردادهای انفرادی در اراضی موسوم به فاز دو قصرقمشه نداشته و صرفا در راستای تعامل و رفع مشکل اعضای آن تعاونی مسکن اقدام به واگذاری (خارج از تشریفات مزایده) ۵۱ هکتار از آن اراضی به تعاونی مسکن منابع طبیعی نموده است. 

در این راستا ماجرا را از سوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس جویا شدیم. 

عبدالحسن صمدنژاد ضمن سلب مسوولیت این ماجرا از شخص مدیرکل وقت اظهار داشت: اعطای زمین در قالب تعاونی مسکن صورت گرفته است و ارتباطی با مدیرکل ندارد. 

وی با اشاره به اینکه این زمین‌ها بدون عرصه بوده و در قالب اعیانی واگذار شده است، گفت: تعاونی مسکن این زمین‌ها را میان کارمندان با اخذ مبلغ اندکی به‌عنوان حق عضویت واگذار می‌کند اما چون عرصه سند نداشته، شرکت عمران اقدام به اخذ سند می‌کند. 

صمدنژاد با بیان اینکه کارشناس دادگستری با مشاهده زمین‌ها آنها را قیمت‌گذاری کرده است، گفت: قیمت‌ها کاملا منطقی و قانونی توسط کارشناس مشخص شده و بنا شده است به‌صورت اقساط از شرکت عمران تحویل گرفته شود و دلیلی بر مخالفت نیست. 

پیگیری ماجرا اما از سوی عضو سابق هیئت مدیره تعاونی مسکن منابع طبیعی استان فارس دریچه جدیدی را به روی ما باز کرد. 

واگذاری زمین‌های ملی به افراد غیرقانونی است

تقی زاده نیز در گفتگو با فارس اظهار داشت: از ابتدا این زمین‌ها ملی بوده و اشتباه از جانب اداره کل منابع طبیعی اتفاق افتاد که این زمین‌های ملی را به افراد واگذار کرد. 

وی با اشاره به اینکه ابتدا قرارداد اجاره ۳۰ ساله برای جنگل کاری در این ۵۷ هکتار زمین‌ اتفاق افتاده بود، گفت: بر این اساس تعاونی مسکن برروی نقشه، مساحت زمین را به ۲۴۰ متر تغییر دادو دومین اشتباه را رقم زد تا این زمین‌ها به هزار و ۶۰۰ نفر از اعضا واگذار شود. 

عضو سابق هیئت مدیره تعاونی مسکن منابع طبیعی فارس افزود: پس از آن مشخص شد که زمین در محدوده مالکیت خدماتی شهر صدرا بوده و نباید واگذار می‌شده است، بر این اساس شرکت عمران صدرا در سال ۹۴ اقدام به اخذ مجوز و سند مالکیت کرد و برای کل زمین‌های یاد شده سند گرفت. 

تقی زاده با اشاره به اینکه زمین‌های ملی قابل خرید و فروش نیستند گفت: در طی این سالها زمین‌ها بارها میان افراد مختلف خرید و فروش شد، اما شرکت صدرا پرونده ای را در دادگاه تشکیل داد و ماجرا را پیگیری کرد و نهایتاً دادگاه به نفع شرکت عمران رای داد؛ چرا که به صورت قانونی زمین در محدوده تملک شرکت صدرا قرار دارد و شرکت صدرا برای تمام زمین ها سند مالکیت اخذ کرده است. 

وی افزود: بر اساس قانون شرکت صدرا می‌تواند این زمین‌ها را به هر کسی که بخواهد بفروشد اما برای جلوگیری از مشکلات بعدی درخواستی به وزیر راه و شهرسازی داده شد و بنا گردید این زمین‌ها صرفا به کارمندان منابع طبیعی فروخته شود و هزینه آن بابت ساخت آزادراه شیراز اصفهان که سالهاست معطل اعتبار مانده است، هزینه شود. 

او ادامه داد: بر این اساس شرکت عمران صدرا با نظر کارشناس دادگستری قیمت زمین ها را یک سوم قیمت فعلی یعنی به مبلغ هر متر یک میلیون تومان که جمعا ۲۵۰ میلیون تومان می‌شود قیمت گذاری کرد و در نهایت بنا شد در قسط اول ۵۰ میلیون تومان پرداخت شده و ۲۰۰ میلیون مابقی ۶ ماه به صورت اقساط پرداخت گردد. 

تقی‌زاده با بیان اینکه در ابتدای واگذاری زمین‌های ملی تنها ۲۱۰ هزار تومان برای جنگل‌کاری و خدمات ابتدایی از افراد اخذ شده بود گفت: به نظر می رسد قیمت زمین عادلانه تعیین شده است اما افرادی که زمین به آنها واگذار شده است که البته نه مالک هستند و نه سند دارند، معتقدند نباید این مبلغ را بپردازند در حالیکه شرکت عمران می‌تواند زمین ها را به مبالغ بیشتر به مشتریان دست به نقد بفروشد. 

همه اینها در حالی است که مالکان زمین‌ها یعنی همان‌هایی که طی این سال‌ها با هزار امید و آرزو و بی خبر از همه جا همه داشته‌هایشان را اندوخته و به امید خانه دار شدن قطعه زمینی خریداری کرده‌اند امروز سرشان بی‌کلاه مانده و باید زمینی که یک بار خریده‌اند را دوباره بخرند! 

همه دارایی‌مان را به امید خانه‌دار شدن برای خرید این زمین هزینه کردیم

نمونه‌ای از این مدعا بانویی به نام محمدی است که در گفتگو با فارس اظهار داشت: پنج سال پیش ۶۰ میلیون تومان پس انداز کرده بودیم و قطعه زمینی را به امید خانه دار شدن در سال‌های آینده خریداری کردیم و امروز خانه خراب شدیم.

وی گفت: در آن سال به بنگاهی مراجعه کردیم و پیشنهاد این زمین را به عنوان گُل صدرا به ما پیشنهاد دادند و ما ۲۲۰ متر زمین را به قیمت ۶۰ میلیون تومان خریداری کردیم و به خیال خودمان تکه زمینی داریم که به مرور آن را می‌سازیم اما چندی نگذشت که رفت و آمدها و کشمکش‌ها شروع شد.

محمدی گفت: بارها رفته ایم و امده ایم و جلسات متعددی برگزار شده است، عده‌ای می‌گویند اعصای تعاونی مسکن پول زمین‌ها را بالا کشیده‌اند، عده دیگری کاسه داغ‌تر از آش شده و می‌گویند زمین‌ها تقسیم بندی شده است و هر هزار متر زمین به چهار نفر برای ایجاد باغ‌شهر اختصاص می‌یابد در حالی که ما زمین را به اسم مسکونی خریداری کرده ایم.

وی تاکید کرد: امروز از ما درخواست ۲۵۰ میلیون تومان کرده اند تا زمین خودمان را به ما بدهند!

او گفت: حالا ما از ریاست قوه قضاییه تقاضا داریم تا با ورود به ماجرا تکلیف ۱۶۰۰ نفر مالک را مشخص کنند و این ماجرا تعیین تکلیف شود.

این کلاف سردرگمی است که نمونه‌اش نه در شهر شیراز و استان فارس بلکه سطح کشور کم نیست!

تعاونی‌هایی که پول‌های هنگفتی از مردم دریافت کرده و بعد هم پاسخگو نیستند و نهایتا مردمی می‌مانند با سری بی‌کلاه که باید تاوان بی‌ملاحظاتی عده‌ای را پس بدهند!

برخی از مالکان این زمین‌ها نامه‌ای را خطاب به وزیر راه و شهرسازی تنظیم کرده‌اند تا شاید امیدی برای بازگشت اندوخته‌شان باشد.

انتهای پیام/ ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول