اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

مرور داغ‌ترین مطالبات مردم از جنس «تولید»؛ فارس من پیشگام پشتیبانی و مانع‌زدایی

فارس من در خدمت تولید است؛ این گزارش مرور برخی از داغ‌ترین مطالبات مردم در حوزه حمایت از صنایع و کارآفرینی است.

مرور داغ‌ترین مطالبات مردم از جنس «تولید»؛ فارس من پیشگام پشتیبانی و مانع‌زدایی

گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ تولید درمان اقتصاد ایران است؛ اقتصادی که سربند ندانم‌کاری‌ها و البته تحریم‌های ظالمانه به احتزار افتاده است. همین مسأله بارها مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری شعار سال نیز قرار دارد. کاربران «فارس من» باتوجه به اهمیت ماجرا پیشنهادات و مطالبات متعددی در این رابطه ثبت کرده‌اند. پویش‌هایی که اغلب مورد توجه مردم قرار گرفته و حسابی داغ شده‌اند. این گزارش مرور برخی از داغ‌ترین آنهاست؛

 

۱| یک کمپین ده‌ها هزار نفری؛ برای حمایت از تولید سود بانکی کاهش یابد

سود بدون ریسک آفت اقتصاد است. روشن است؛ چرا وقتی جایی بی‌دردسر به سپرده‌های مردم در زمان مقرر سود پرداخت می‌کند، باید در تولید سرمایه‌گذاری کرد؟ کجا؟ نظام بانکی کشور. سیستمی که به سادگی برای جذب مشتری و سپرده‌های بیشتر آن هم در این آشفته‌بازار اقتصاد ایران می‌تواند وعده سودهای تضمین‌شده و آنچنانی دهد. سودی که البته اغلب با روش‌های بسیار خطرناک و مولد نقدینگی تأمین خواهد شد.

همین موضوع مورد توجه مخاطبان فارس من هم قرار داشت؛ کمپین‌های متعددی برای مطالبه از بانک مرکزی تشکیل شد. مثلاً پویشی با این عنوان: «کاهش سود بانکی گامی در جهت توسعه بخش تولید» که توانست خیلی زود بالغ بر ۳۲هزار امضا جمع‌آوری کند. بخشی از پویش: «با توجه به تحولات اقتصادی چشم‌انداز انتظارات تورمی تعدیل شده و هنوز رشد اقتصادی منفی است. بنابراین پرداخت سود ضربه سختی به سرمایه‌گذاری در کشور وارد می‌کند.»

 

یا این پویش که باعنوان «در سال تولید سود بانکی کاهش یابد» که توانست بالغ بر ۲۰۰۰۰ امضا بعنوان حمایت جمع‌آوری کند. در بخشی از این پویش آمده: «هر زمان سود سپرده‌ها افزایشی بوده فشار مضاعفی بر سیستم بانکی وارد شده که نتیجه آن رقابت در جذب سپرده و افزایش نرخ بهره بوده است. چگونه می‌توان به‌جای سیاست افزایش نرخ بهره و فروش اوراق و به جای پولی کردن کسری بودجه، هم بازار سرمایه را جذاب نمود و هم کسری بودجه را تامین نمود؟»

امضاکنندگان پویش در ادامه نوشته‌اند: «بیش از چندین دهه نرخ بهره در اقتصاد ما در ۲۰ لنگر انداخته، عمدتاً ۲۰ بوده. کمترین مقدار ۱۶ و تا ۲۴ هم رفته. آیا ارمغانی جز فشار بر تنِ نحیف اقتصاد و مردم آورده است؟ آیا به خاطر همان رقابت منفی مجبور به چاپ هزاران میلیارد پول برای بازندگان موسسات غیرمجاز نشدیم؟ چرا وقتی ما از همه معبرهای سخت عبور کرده‌ایم باید یک سیاست اشتباه را تکرار، تکرار و تکرار کنیم.»

 

همین یک ساز و کار یعنی کنترل نرخ بهره بانکی می‌تواند نقدینگی را از حبس در شعب بانک‌ها رهایی دهد. البته که باید چنین سرمایه‌ای را به سمت تولید و اشتغال سوق داد. پیگیری‌های همکاران من برای مطالبه ده‌ها هزار نفری مردم ادامه خواهد داشت؛ با این امید که گام کوچکی در راستای تقویت تولید برداشته شود.

 

۲| کوتاه کردن دست دلال و واسطه از چرخه اقتصاد کشور

دلال سرطان تولید است؛ فردی که محصول را از تولیدکننده به ثمن بخس خریداری کرده و با حداکثر حاشیه سود به مصرف‌کننده نهایی تحمیل خواهد کرد. بخش تیره اقتصاد ایران؛ همین قدر غیرشفاف، همین مقدار مخرب. نه به کسی پاسخگو است، نه کمترین مسؤلیتی در قبال پرداخت مالیات می‌پذیرد. نتیجه؟ همه ناراضی! از تولیدکننده گرفته تا مردم. البته که برای حمایت از تولید یکی از ضروری‌ترین امورات حذف واسطه‌هاست.

شب‌های عید اغلب بازارها جولان‌گاه دلال‌جماعت شده بود. بیشتر ارزاق مورد نیاز مردم حتی آنها که با ارز دولتی فراهم شده بودند، گرفتار دلال‌بازی شده بود. نتیجه صف‌های طولانی، قیمت‌های گزاف و نارضایتی. حذف واسطه‌گری کمترین فایده‌اش شفافیت اقتصاد ایران است. دیگری افزایش درآمدهای دولت ناشی از ارتقای مالیات‌ستانی. سه‌دیگر کنترل بازار و منطقی کردن قیمت‌ها. دست‌آخر هم تقویت و رضایت تولیدکنندگان.

 

همین موضوع مورد توجه مخاطبان فارس من نیز قرار گرفت؛ جمعی از مردم با ثبت یک پویش نوشته‌اند: «از مسؤلین درخواست برخورد قاطعانه با دلالان و واسطه‌ها که نقش مهمی در تورم و مشکلات اقتصادی امروز کشور دارند را خواستاریم، دلالان و واسطه‌ها در همه مشاغل باعث ضرر و زیان و خسارت به صاحبان مشاغل و تولیدکنندگان هستند، یک نمونه از خسارت‌های وارد شده توسط دلالان به اقتصاد کشور در بخش کشاورزی است.»

امید که مطالبات متواتر مردم برای حذف واسطه‌ها مورد عنایت مسؤلان اجرایی قرار گیرد. اتفاقی که اگر قرین توفیق شود، نقش مؤثری در تقویت تولید خواهد داشت.

 

۳| همکاری صنعت و دانشگاه برای تقویت تولید

دانشجویان و اساتید ایرانی پیشرانه‌های صنعت و اشتغال کشورند. اگر مورد توجه قرار گیرند. قشری که بیشتر از همه درگیر دانش و فناوری روز هستند. البته که استفاده از توان آنها می‌تواند گره‌های ناگشوده‌ی فراوانی را در اقتصاد ایران باز کند. چاره‌ای نیست؛ اگر تقویت «تولید» مدنظر است، باید به دانسته‌های آنان پناه برد. همین موضوع مورد توجه مخاطبان فارس من نیز قرار گرفته است.

پویشی باعنوان «تولید ملی و رونق تولید با همکاری صنعت و دانشگاه» در فارس من شکل گرفت؛ در بخش‌هایی از آن آمده است: «راه‌حل جامع، بلندمدت و مؤثر برای این موضوع، ورود استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان و بخش خصوصی به تولید است. جایی که دولت درگیر مسائل داخلی و خارجی است که در سال‌های اخیر تحریم‌های ظالمانه بر کشور تحمیل می‌شود، بار سنگین فرمایشات رهبری بر دوش آحاد ملت پیش از پیش احساس می شود.»

 

در ادامه این پویش آمده است: «جامعه مهندسی کشور حاضر است توان خود را برای اجرای فرامین رهبری با کمک همه نهادهای تاثیرگذار به کار گیرد. امید هست در این شرایط اقتصادی کشور، پلتفرم ملی و جامع مهندسی و تولید مورد توجه و حمایت نهادهای ذی‌ربط قرار گرفته تا با یک برنامه مدون اثرات آن در کشور جاری شود. برنامه جامعی که باعث اشتغال هزاران نفر، پویایی تولید و از همه مهمتر شناسایی و تحلیل اولویت های اقتصادی کشور خواهد شد.»

 

امیدواریم. امسال سال تولید است؛ همه باید برای شکوفایی آن تلاش کنند. ارتباط میان نخبگان صنعت و دانشگاه حتماً می‌تواند آثار درخشانی در رونق اقتصاد ایران بازی کند.

 

۴| کاهش مالیات و بهره وام‌های صنایع و تولیدی‌ها

وظیفه دولت پشتیبانی از تولید است؛ یکی از ساز و کارهای ساده این کار، کاهش مالیات‌ شرکت‌های تولیدی است. البته که کسانی که مشغول تولید هستند باید درصد پایین‌تری مالیات هم بپردازند. به عکس جماعتی که در اقتصاد غیر مولد، غیرشفاف و دلالی مشغول فعالیتند. همین علاوه بر بالانس درآمدهای دولت در درازمدت می‌تواند اقتصاد ایران را هم تنظیم کند؛ یعنی نقدینگی را بجای واسطه‌گری به سمت تولید بکشاند.

این موضوع مورد توجه مخاطبان فارس من هم قرار داشت؛ کمپینی برای مطالبه از دولت در جهت کاهش مالیات‌ستانی از شرکت‌های تولیدی ثبت شد. در بخشی از این مطالبه آمده است: «بار اصلی اشتغال در دنیا به عهده شرکت‌های کوچک تولیدی است. در کشور ما موضوع برعکس است. دولت از آنها ۲۰ درصد مالیات می‌گیرد! دولتی که ناتوان از مالیات‌گیری از بخشهای دیگر شامل پزشکان، وکلا و واسطه‌ها و البته مالیات عایدی سرمایه است.»

 

موضوع دیگر کاهش نرخ بهره تسهیلات واحدهای تولیدی است؛ واحدهایی که در این برهوت اقتصاد کشور ضرورتاً به نقدینگی و سرمایه در گردش محتاجند. سودهای بالای بانکی اما آنها را از تأمین مالی و گسترش کسب‌وکار پشیمان کرده است. یکی از راهکارهای اساسی برای تقویت تولید، فراهم کردن تسهیلات ارزان‌قیمت است. این مهم نیز مورد توجه کاربران فارس من قرار گرفت.

 

این مطالبه هم‌چنین خواستار حذف جریمه‌های دیرکرد و سودهای مرکب وام‌های بانکی است: «برای رونق تولید و شکوفایی اقتصاد، باید تلاش کرد تا مثل بسیاری از کشورهای موفق، بهره بانکی از سیستم اقتصاد بطور کامل حذف شود. اما متاسفانه نه تنها تاکنون این مهم انجام نگردیده بلکه با بی‌سلیقگی، رای بر تحمیل سودهای موهوم و ربوی، بر کارآفرینان کشور صادر گردید. براستی آیا رونق تولید و اشتغالزایی با این شرایط محقق می گردد؟»

 

سال سالِ تولید است؛ فارس من در خدمت شماست. پیگیری مطالبات مرتبط با کسب‌وکار و اقتصاد ایران در اولویت پیگیری‌های ماست. شما هم می‌توانید مطالبه یا پیشنهاد خود را برای رونق هرچه بیشتر کارآفرینی و صنعت کشور برای ما ارسال کنید؛ مطالبات تولیدی شما با قید فوریت در اولویت پیگیری‌های همکاران خبرنگار من قرار خواهد گرفت. فارس من پشتیبان تولید است.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول