اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

فارس‌من| گلایه‌های اساتید و دانشجویان از ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند؛ طرح پشتوانه علمی ندارد

مسأله انحلال دانشگاه صنعتی بیرجند و الحاق آن به عنوان پردیس دانشگاه بیرجند یکی از مشکلات دانشجویان، اساتید و پرسنل این دانشگاه‌ها است که فارس من به بررسی آن می‌پردازد.

فارس‌من| گلایه‌های اساتید و دانشجویان از ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند؛ طرح پشتوانه علمی ندارد

به گزارش خبرگزاری فارس، مسأله انحلال دانشگاه صنعتی بیرجند و الحاق آن به عنوان پردیس دانشگاه بیرجند یکی از مشکلات دانشجویان، اساتید و پرسنل این دانشگاه‌ها است که فارس من به بررسی آن می‌پردازد. نگرانی‌های دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند با بیش از هزار امضا در قالب کمپین «نه به ادغام و پردیس شدن دانشگاه صعنتی بیرجند» در فارس من ثبت شد.

 

 از طرفی دیگرکارکنان، پرسنل و دانشجویان صنعتی بیرجند نیز همین نگرانی‌ها‌ را در کمپینی با موضوع «کمپین عدم ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند» به سامانه مردمی فارس من ارسال کردند.

 

مهمترین دغدغه دانشجویان، کارکنان و اساتید این دانشگاه، در نظر نگرفتن پتانسیل عظیم علمی و پژوهشی این دانشگاه صنعتی و بی اعتبار شدن مدارک دانشجویان فارغ التحصیل است. از طرف دیگر یکی از نگرانی‌های این طیف، عدم توجه به ظرفیت صنعتی بیرجند و بی‌بهره کردن مردم از رونق کسب و کارهای آنان از طریق حضور دانشجویان در این شهر است. خبرنگار ما به منظور بررسی مشکلات طرح ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند با پردیس دانشگاه بیرجند با برخی دانشجویان، اساتید و پرسنل این دانشگاه‌ها گفت وگوهایی داشته است.

 

در این‌باره، جواد فخری عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند اظهار کرد: دانشگاه موضع خود از ادغام دانشگاه بیرجند و پردیس را اعلام و تأکید کرد که این طرح کارشناسی نشده است.

 

وی افزود: موضوع آمایش، به واسطه بسیاری از شاخص‌های جمعیتی و کمی آموزش عالی، شامل حال بیرجند نمی‌شود. اگر هدف از آمایش، انتفاع بردن مردم از این طرح است در این منطقه به اسم مردم نیست اما آنچه که در طرح آمایش آمده است برخورداری عادلانه مردم از آموزش است و این طرح این را نمی‌گوید.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند تأکید کرد: این دانشگاه ۱۷ هکتار ساختمان و ۳۰ هزار متر فضای فرهنگی، آموزشی و دانشجویی دارد و این فضا کاملا دانشگاهی است، چرا باید این فضا را تغییر دهیم و کارکرد دیگری به آن بدهیم.

 

ایده پردازان طرح ادغام  به هیچ کجای ماجرا فکر نکرده‌اند

وی با اشاره به اقدامات برخی افراد برای تعطیلی مراکز علمی دولتی، خاطرنشان کرد: در تمام کشور، ۲۸۰۰ موسسه آموزش عالی داریم که از این رقم، ۱۴۰ دولتی بوده و این تعداد به کمتر از ۵درصد می‌رسند. عده‌ای که رانت‌های کلان دارند و در مؤسسات غیر انتفاعی حضور دارند مردم را فریب می‌دهند، باید گفت اگر شما دلسوز مردم هستید بیاید طرح آمایش را از مؤسسات غیردولتی آغاز کنید، آن زمان هم ما در خدمت شما هستیم.

 

فخری با انتقاد از نحوه اعلام ادغام دو دانشگاه، ابراز کرد:  هیچ پیوست فرهنگی برای طرح آمایش وجود ندارد و مسئولان آمدند و با یک نامه‌ این موضوع را اعلام کردند.

وی تصریح کرد: قطعا پس از ادغام دانشگاه دولتی بیرجند به سراغ دیگر دانشگاه‌های دولتی خواهند رفت و این می‌تواند به افزایش آمار دانشگاه‌های غیردولتی کمک کند تا بتوانند درآمدزایی خود را داشته باشند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند  در عین حال متذکر شد: چنین طرح‌هایی به نفع مردم نیست، این ظرفیتی است که از مردم منطقه محروم گرفته می شود، علاوه بر آن‌که مدارک دانشجویان تنزل پیدا می‌کند حتی یک نامه درباره اعتبار مدرک دانشجویان نیز نزده اند و به هیچ کجای ماجرا فکر نکرده‌اند.

 

وی بیان کرد: بیرجند شهری است که زیر ساخت‌های صنعتی و توریستی ندارد، تنها مردم آن از دو منبع ارتزاق می‌کنند، آموزش صنعتی است که بسیاری از خانواده‌ها از طرق آن مانند اجاره دادن بخشی از ساختمان خود به دانشجویان ارتزاق می‌کنند.

 

فخری با بیان برخی از آسیب‌های تعطیلی و ادغام مراکز علمی دولتی، خاطرنشان کرد: با نگاهی بلندمدت به تعطیلی دانشگاه در بیرجند خواهیم دید که بسیاری از مشاغل حذف می‌شود و در نتیجه مردم بیکار و شهر خالی از سکنه خواهد شد، در نتیجه مرزها خالی می‌شوند و دولت باید پادگان‌ها را برای حفظ مرزها در آن‌جا مستقر کنند.

این استاد دانشگاه، گفت: وزارت علوم باید پیش از هر اقدامی رؤسای دانشگاه‌ها در ادوار گذشته و برخی مسئولان را جمع می‌کرد تا طرح را به درستی اجرا کند و از سویی دیگر باید نظرات منتقدان آمایش شنیده شود. چرا باید همیشه هزینه تراشی کنیم و نگذاریم افراد پژوهش‌های خود را به جای تجمع انجام دهند؟

 

وی عنوان کرد: عظیم‌ترین معادن منیزیم در خراسان قرار دارد و گروه  مهندسی مواد در این دانشگاه هستند،باید این‌ها تقویت شوند و مأموریت دهیم تا صنایع آلیاژی کوچک را ایجاد کنند چرا که این صنایع برای کشور پولساز هستند. اگر آن‌ها نتوانستند آن زمان دانشگاه را به دیگر دانشگاه‌ها تبدیل و ادغام کنید.

 

۲۶۰۰ نفر در طرح ادغام آسیب خواهند دید

در ادامه، یکی از پرسنل و کارمندان دانشگاه بیرجند در گفت وگو با خبرنگار فارس من، اظهار کرد: ۲۴۰۰ دانشجو  و ۲۰۰ پرسنل در دانشگاه صنعتی بیرجند مشغول به فعالیت هستند، بدون آنکه رئیس دانشگاه در جریان این ادغام باشد، نامه ای از تهران برای ما ارسال شد که دانشگاه باید ادغام شود.

 

وی افزود: ۵۰ نیروی شرکتی داریم که به صورت خدماتی فعالیت می‌کنند و در این ادغام این نیروها آسیب خواهند دید.

 

این کارمند دانشگاه، ابراز کرد: نامه‌‌ای از سوی نماینده مجلس بیرجند به مجلس ارسال شده تا در جریان این موضوع باشند، اما این زمانبر است.

 

تکلیف مدرک دانشجویان در طرح ادغام دانشگاه چه می‌شود؟

محمد اسکندری نسب یکی از دانشجویان دانشگاه بیرجند نیز با اشاره به موضوعات ادغام دانشگاه بیرجند، ابراز کرد: سؤال من این است چرا طرح ادغام از خراسان جنوبی کشور آغاز شده است، چرا که این استان محروم است و اگر این طرح با خطا مواجه شود پاسخ چه هست؟

وی افزود: بحث ما این است که دانشجویانی که امسال وارد دانشگاه بیرجند شده اند تحت عنوان دانشگاه دولتی مورد پذیرش قرار گرفته‌اند، بحث دانشجویان این است اگر این طرح اجرا شود با چه عنوانی ما از این دانشگاه فارغ التحصیل می‌شویم، موضوع اصلی دانشجویان این مسأله است.

 

وزارت علوم مقابل دانشگاه‌ می ایستد!

این دانشجو، به برخی مشکلات طرح ادغام دانشگاه اشاره کرد و گفت: پس از آمایش، دانشجویانی که از این دانشگاه فارغ التحصیل شده‌اند برای استعلام و حتی استخدام باید نام کدام دانشگاه را به کار ببرند، آیا این‌ها به مشکل برنخواهد خورد؟

وی خاطرنشان کرد: این دانشگاه دارای مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد است، اما با این اقدام این دولت عملا مقابل دانشگاه‌های موثر می‌ایستد چرا که اساتید این دانشگاه‌ها نیز در نظام علمی کارآمد و مؤثر هستند.

انتهای پیام/                                                                                                                                 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول