اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  صنعت ، تجارت ، بازرگانی

فارس من| ظرفیت رشد 2 برابری تولیدات لوازم خانگی داخلی

دبیرکل انجمن صنایع لوازم‌ خانگی ایران گفت: قابلیت جهش ۲۰۰ درصدی در تولید انواع لوام‌ خانگی با توجه به ظرفیت‌های نصب شده در کشور وجود دارد.

فارس من| ظرفیت رشد 2 برابری تولیدات لوازم خانگی داخلی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی کاربران سامانه «فارس من» با ثبت سوژه ای با عنوان «نهضت حمایت از تولید داخل، اشتغالزایی و کارآفرینی به پا شود» خواستار تقویت تولیدات داخل و رشد اقتصادی از این محل شده اند.

در این مورد عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم‌ خانگی ایران با اشاره به آمارهای ۱۰ ماهه تولید لوازم‌خانگی در کشور، اظهار داشت:‌ بررسی وضعیت تولید کالاهای اصلی لوازم خانگی نشان می دهد تولید یخچال و فریزر با رشد ۳۰ درصدی به یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه رسیده است، ماشین لباس‌شویی با رشد ۵۳ درصدی رقم ۸۸۰ هزار دستگاه را ثبت کرد و تلویزیون نیز با افزایش ۴۴ درصدی به میزان ۹۹۵ هزار دستگاه تولید شد. 

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های موجود نیاز داخل را به طور کامل تامین می کند، تاکید کرد:‌ این صنعت قابلیت تبدیل شدن به مرکز ‌تولید و صادرات در منطقه با جمعیت بیش از ۴۰۰ میلیون نفری را دارا است.

هاشمی خاطرنشان‌کرد: ‌این امر مهم با برنامه‌ریزی درست از سوی مسئولان و بسترسازی لازم برای ایجاد تعاملات منطقه‌ای، ایجاد تعرفه‌های ترجیحی، توسعه روابط اقتصادی و کمک به نقل و انتقال پول دست‌یافتنی است.

به گفته وی، انجمن صنایع لوازم‌ خانگی ایران در چارچوب سیاست‌های داخلی برای تعمیق ساخت داخل و توسعه پایدار صنعتی کشور، نخستین بار دپارتمان قطعه‌سازی را در این صنعت راه اندازی کرده که تاکنون دستاوردهای خوبی داشته است.

دبیر کل انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران تاکید کرد:‌ در صنعت  لوازم‌خانگی با توجه به گستردگی مواد اولیه، اجزا و قطعات، باید شبکه تامین مواد اولیه داشته باشیم که این امر مهم می تواند صنعت کشور را در مقابل وابستگی های ارزی و تنش های خارجی محافظت کند.

وی توضیح ‌داد: برای دستیابی به توسعه پایدار، صنعت لوازم خانگی باید بتواند به شکل سیستماتیک به شبکه جهانی متصل باشد و بر اساس تفاهم نامه‌ای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اتصال قطعه‌سازان و شرکت‌های دانش بنیان به یکدیگر، امیدواری در این صنعت تقویت شده است.

هاشمی افزود: تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد کانون «دانش، صنعت و بازار» با این معاونت امضا شده تا ارتباط صنعت و دانشگاه را به وسیله شرکت‌های دانش‌بنیان و بازار تقویت کنیم.

دبیر کل انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران تصریح کرد: بر اساس برنامه نوین ‌سازی سیستم توزیع در آینده بسیار نزدیک، عرضه متمرکز لوازم‌خانگی و برندهای مطرح داخلی در فروشگاه‌های بزرگ و مراکز عرضه ای که تمرکز بر حضور پر رنگ برندهای ایرانی دارند، در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی گفت: وزارت صنعت و انجمن لوازم خانگی برای ایجاد سه تا چهار برند ملی در صنعت لوازم‌خانگی تا افق ۱۴۰۴ تلاش می کنند و با توجه به اینکه برای ساماندهی بازارهای صادراتی و صیانت از اعتبار کشور نیاز به مدیریت و ساماندهی است، باید از حضور برندهای ناشناخته و بدون شناسنامه پرهیز شود.

هاشمی افزود: حاکمیت باید با رفع موانع تولید، تسهیل امور واحدهای تولیدی، تامین مواد اولیه و غیره به بسترسازی بپردازد، اما انجام این کار باید از سوی بخش خصوصی انجام شود.

تامین ورق فولادی در رینگ فرعی بورس

دبیر کل انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران ادامه داد: امروز با وجود همه محدودیت‌های ارزی کشور، با توجه به مطرح بودن لوازم‌خانگی به عنوان یک صنعت پیشرو و در تعامل با وزارت صنعت و بانک مرکزی، اجزا و قطعات و همچنین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت در شمار اولویت‌های تخصیص ارز قرار گرفته است.

به گفته وی، اکنون در موضوع تامین مواد اولیه داخلی این صنعت که مهمترین آنها ورق‌های فولادی، مواد پتروشیمی، مقاطع مسی و آلومینیومی است، بیشترین حساسیت روی فولاد قرار گرفته و وزارت صنعت هم بر شفاف‌سازی و عرضه آن در بورس تاکید دارد.

هاشمی گفت: صنعت لوازم‌خانگی به انواع خاصی از ورق های فولادی نیاز دارد و در سال‌های گذشته این ورق ها به وسیله روش مچینگ عرضه می‌شد، اما امسال بر اساس توافق با وزارت صنعت مقرر شد، معرفی‌شدگان بوسیله سیستم بهین‌یاب بتوانند در رینگ فرعی بورس این ماده اولیه را تهیه، که دستاورد بزرگی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به برخی مزیت‌های عرضه اختصاصی مواد اولیه فولادی در تالار فرعی بورس، خاطرنشان‌کرد: وقتی مواد در تالار اصلی بورس عرضه شوند، رقابت برای خرید آنها بالا است و در نتیجه قیمت پایه اعلامی با توجه به محدودیت‌های عرضه و حاشیه رقابت ایجاد شده، بالا خواهد رفت.

دبیر کل انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران تاکید کرد:‌ عرضه اختصاصی مواد اولیه در رینگ فرعی بورس کمک می‌کند تا شرکت‌ها با تقاضای کاذب روبرو نشوند و قیمت‌ها به شکل عادلانه به دست تولیدکنندگان برسد.

وی، استمرار تامین مواد اولیه را دیگر مزیت عرضه در بورس دانست که شرکت‌ها می‌توانند با توجه به نیازهایشان اقدام به سفارش‌گذاری کرده و عرضه‌کنندگان ورق‌های فولادی می‌توانند تسهیلاتی مانند فروش‌های اعتباری به وسیله ال سی برای واحدها قائل شوند. در مقابل، واحدهای تولیدی نیز معطل تامین مواد اولیه با ابعاد و کیفیت مورد نظرشان یا تامین از بازار آزاد با قیمت های گزاف نخواهند شد.

وی گفت: اکنون بیشترین مشکل در تامین مواد پتروشیمی است که از جمله آنها ABS مورد نیاز تولیدکنندگان یخچال و فریزر و برخی صنایع لوازم خانگی کوچک است.

دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران تصریح کرد:‌ تولیدکنندگان محدودی در کشور حضور دارند و باید برای تامین این مواد هماهنگی های بیشتری انجام شود، همچنان‌که برخی تولیدکنندگان داخلی توانمندی بالایی برای صادرات داشتند، اما به دلیل اطمینان نداشتن از استمرار برخی مواد اولیه، نتوانستند قراردادهای صادراتی امضا کنند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول