اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

قول دوماهه معاون استاندار اصفهان برای حل مشکلات پلی اکریل/ نظارت مجلس برای احقاق حقوق سهامداران شِپُلی

مشکلات کارخانه پلی‌اکریل اصفهان با حضور مدیر خبرگزاری فارس اصفهان و حضور تلفنی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس و معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان بررسی شد.

قول دوماهه معاون استاندار اصفهان برای حل مشکلات پلی اکریل/ نظارت مجلس برای احقاق حقوق سهامداران شِپُلی

به گزارش خبرگزاری فارس اصفهان، علی صالحی شامگاه یکشنبه در برنامه پایش در خصوص وضعیت کارخانه پلی‌ اکریل ایران اظهار کرد: در استان اصفهان کارخانه‌ای بزرگ و پرسودی وجود دارد که به طلای سفید هم معروف است؛ این کارخانه می‌تواند در کنار بسیاری از کارخانه‌های سودآور کشور، به تولید، ایجاد اشتغال و ارزآوری بپردازد و ۳۵ درصد از نیاز کشور را در حوزه الیاف و نخ در صنایع نساجی تأمین کند.

مدیر خبرگزاری فارس اصفهان در ادامه بیان کرد: بعد از خصوصی‌سازی‌های بی‌نتیجه‌ای که  در اوایل دهه هشتاد اتفاق افتاد و این کارخانه نیز بدون طی همه مراحل قانونی، به بخش خصوصی واگذار شد، اکنون درباره اهلیت سهام‌دار عمده‌اش شائبه‌هایی وجود دارد و بدهی‌هایی را هم به سیستم مالی کشور دارد؛ به روایتی ۳ هزار میلیارد تومان و به روایتی دیگر ۷ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور بدهکار است.

وی افزود: این مالک در کنار بخشی از سهام که در اختیار مردم بود تا سال ۹۳ و ۹۴ این کارخانه را اداره کرد اما از سال ۹۴ کارخانه وارد بحران‌های کارگری شد و مانند بسیاری از کارخانه‌های کشور گرفتار رکود آن سال‌ها شده و بیش از ۲۰۰۰ نفر از کارگران این کارخانه دچار مشکلات معیشتی شدند.

مشکل اصلی کارخانه پلی اکریل تأمین مواد اولیه، جریان نقدینگی و بلاتکلیفی در مدیریت 

صالحی بیان کرد: اوایل سال ۹۷ به دلیل شرایطی که در حوزه اقتصاد کشور و نرخ ارز اتفاق افتاد، کارخانه به امکان سودآوری و نقطه سر به سر رسید و توانست کارگرانی که با بیمه کارگری امرار معاش می‌کردند را برگرداند و چرخ تولید در یکی از بخش‌های کارخانه که پلی‌استر است به چرخش درآمده است.

این کارشناس اقتصادی در رابطه با دلیل عمده مشکلات این کارخانه گفت: مصداق طلای سفید در این کارخانه، خطوط اکرلیک آن است که در حال حاضر کمتر از ۲۰ درصد آن فعال است و بیش از ۸۰ درصد این ظرفیت در حال حاضر فعالیتی ندارد؛ مشکل اصلی این کارخانه تأمین مواد اولیه، جریان نقدینگی و بخصوص بلاتکلیفی در مدیریت کارخانه است.

ضعف سهام‌دار عمده و هیأت اجرایی در اداره پلی اکریل

مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه در خصوص کارخانه پلی‌ اکریل و در پاسخ به این موضوع که  چرا چرخ تولید در کارخانه پلی اکریل به طور کامل نمی‌چرخد، گفت: یکی از پرونده‌های طولانی و پرغصه پرونده خصوصی‌سازی در کشو، پرونده پلی اکریل است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شرکت پلی اکریل، یکی از قطب‌های صنعتی ریسندگی و ‌بافندگی در کشور است و در خاورمیانه بی‌مانند بوده و در فرایند خصوصی‌سازی چون توجه کافی به اهلیت خریداران نشده بود، پس از چند سالی است کارخانه دچار مشکل شده است.

وی ادامه داد: بعد از این که هیأت‌مدیره سابق از پس اداره امور به نحوی که هم چرخ تولید و هم زندگی کارگران بچرخد، برنیامد هیأت اجرایی طبق قانون در شرکت مستقر شد و مبالغی نیز علاوه بر بدهی‌های قبلی که حاصل از خصوصی‌سازی بود به شرکت اضافه شد و هیأت اجرایی نیز عملاً نتوانست امور شرکت را به سودآوری برساند و بدهی‌ها را صاف کند.

پلی اکریل باید توسط یک مجموعه اداره می‌شد 

طغیانی در خصوص ادامه روند مدیریتی این کارخانه اظهار کرد: در چند ماه اخیر هیأت‌مدیره موقت از طرف استانداری منصوب و مستقر شد، مسأله این است که اکنون سه مجموعه هیأت‌مدیره قبل، هیأت‌مدیره موقت و هیأت اجرایی، تصمیماتی در مورد شرکت می‌گیرند و دست‌اندرکارند؛ چنین شرکتی را باید یک مجموعه در مورد آن تصمیم بگیرد و کار را پیش ببرد؛ ولی بدهی‌هایی که در مراحل مختلف پیش آمده این امکان را از تصمیم‌گیران گرفته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: من نیز مانند رسانه‌ها پیگیر این مسأله هستم؛ ولی دستگاه قضا و اجرا (استانداری اصفهان ) باید در حوزه مدیریتی شرکت به تصمیم برسند؛ اقلیمی که چند متولی داشته باشد، کارش رو به اصلاح نیست. مدیریت شرکت باید به طور روشن در دست یک مجموعه باشد که به طور مشخص مشکلات شرکت را تا مدت معینی برطرف کند وگرنه مجموعه را تحویل دهد.

قول دوماهه معاون استاندار اصفهان برای حل مشکلات پلی اکریل

در ادامه مدیر خبرگزاری فارس خطاب به معاون استاندار اصفهان گفت: چرا بعد از ۴.۵ سال فعالیت هیأت اجرایی بدهی‌های این کارخانه از حدود ۷۰۰ میلیارد به حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است و کارنامه روشنی ندارد و در ۶ ماه اخیر که استانداری اصفهان هیأت‌مدیره موقت را در کارخانه مستقر کرده است هنوز سودآوری اکریلیک محقق نشده و هم‌چنان درگیر اختلافات دو همکاری است که در دو اتاق در مجاورت هم در استانداری اصفهان مشغول فعالیت هستند؛ چه دست‌هایی  اجازه نمی‌دهد مالکیت کارخانه به افراد اهل واگذار شود و هیأت‌مدیره اهل مستقر شود و حقوق مردم را به سرانجام برساند.

سید حسن قاضی عسکر معاون استاندار اصفهان نیز در رابطه با این موارد گفت: مقداری از اطلاعات صحیح نیست و سعی می‌کنم اطلاعات را عنوان کنم؛ از ابتدا در استانداری اصفهان درگیر موضوع پلی اکریل بودیم و در ماه‌های اخیر هم گروه کاری ویژه پلی اکریل با حضور نماینده قوه قضاییه، معاون دادستان اصفهان، دستگاه‌های اطلاعاتی امنیتی و دستگاه‌های مرتبط را تشکیل دادیم.

رئیس گروه کاری ویژه پلی اکریل توضیح داد: از آن موقع مشکلات پلی اکریل مطرح شد و به صورت جمعی تصمیم‌گیری می‌شد؛ بخشی از مشکلات حل شد اما این کارخانه دو دسته مشکل دارد مسائل حقوقی که با زیرگروه حقوقی به مسؤولیت معاون دادستان استان اصفهان و بخش مسائل اقتصادی و تأمین مواد اولیه بود که در استانداری آن را پیگیری می‌کنیم.

وی بیان کرد: هیأت‌مدیره قبلی توسط مقام قضایی، تحت نظارت قرار گرفته و خلع شدند و اعضای حقوقی هیأت‌مدیره توسط شورای تأمین و گروه کاری ویژه پلی اکریل انتخاب شدند؛ مسؤولیت اصلی این هیأت‌مدیره این است که انتخابات را برگزار کنند و هیأت‌مدیره منتخب کار خود را شروع کنند.

قاضی‌عسکر در ادامه افزود: مشکل اساسی این است که ما ۵ گروه را پیدا کردیم که تأمین مواد اولیه را انجام دهند فرم‌های قرارداد را تنظیم و از بین آن‌ها دو یا سه مجموعه را انتخاب می‌کنیم که برای ماده اولیه اقدام کنند اما بزرگ‌ترین مشکل این است که  مجموعه‌ای که می‌خواهد  AN وارد کشور کند برای تأمین ارز مشکل پیدا کرده و تا به حال تخصیص ارز داده نشده است اما در تلاشیم در یک ماه تا دو ماه آینده مشکل را حل ‌کنیم.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج۳۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول