اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

خط‌آهن چابهار، سربازی، بچه محل؛ پیگیری‌های «فارس من» برای کنکوری‌ها به‌ کجا رسید؟

پیگیری سرانجام برگزاری کنکور، خط‌آهن چابهار-زاهدان، انتقادات از برنامه «بچه محل» و مشکلات سربازی؛ این گزارش نگاهی به پیگیری‌های انجام‌شده برای سوژه‌های شما در هفته گذشته است.

خط‌آهن چابهار، سربازی، بچه محل؛ پیگیری‌های «فارس من» برای کنکوری‌ها به‌ کجا رسید؟

به گزارش خبرگزاری فارس؛ رکورد تلفات کرونا هفته گذشته شکست. ویروس منحوس هم‌چنان قربانی می‌گیرد. نگرانی‌های مردم و دانش‌آموزان هم‌زمان برای برگزاری آزمون‌های سراسری افزایش یافته است. کمپین‌های متعددی برای تعویق آن‌ها در «فارس من» به‌ثبت رسید که پیگیری شد. بعلاوه عاقبت خط‌آهن زاهدان-چابهار، مهلت اعزام به سربازی و انتقادات بینندگان از برنامه عموپورنگ هم روی میز پیگیری‌ها قرار داشت. این گزارش مرور آن‌ها است. ببینیم؛

 

اول| کنکور و کرونا؛ برگزاری آزمون‌های سراسری تعویق خواهد شد؟

کار بالا گرفته؛ عدم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی دوباره کاسبی آدم‌کُش چینی را سکه کرده است. کرونا هم‌چنان قربانی می‌گیرد. حق دارند اگر دانش‌آموزان و پدر و مادرهایشان نگران باشند. آن‌هم در چنین شرایطی که وزارت علوم اعلام کرده عزم برگزاری حضوری آزمون‌های سراسری را دارد. عدم رعایت پروتکل‌ها و عدم فاصله‌گذاری صحیح اجتماعی در جلسه آزمون مهم‌ترین نگرانی‌های مردم است.

کمپین‌های متعددی در این‌باره در «فارس من» به‌ثبت رسید. مثلاً این پویش باعنوان «درخواست تعویق مجدد آزمون‌های سراسری» با چندهزار امضا که از مسؤلین وزارتین بهداشت و علوم می‌خواهد بدلیل موج تازه کرونا، کنکور را تعویق کنند. در این پویش به سخت و طاقت‌فرسا بودن حضور داوطلبان در جلسه آزمون اشاره شده و ازدحام داوطلبان و بسته بودن فضا را عامل اساسی برای تکثیر بیماری می‌داند.

 

موضوع روی میز همکاران من قرار داشت. مسؤلین سازمان سنجش که مطابق انتظار می‌گویند ما تنها برگزارکننده آزمون هستیم و اختیار لغو یا تعویق آن دست ما نیست. سخنگوی این سازمان هرگونه جابجایی زمان آزمون را تنها با مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا مجاز دانسته و به‌خبرنگار ما می‌گوید: «اگر ستاد مقابله با کرونا بگوید آزمون‌ها بنا به همه‌گیری کرونا تعویق شود، اطاعت امر می‌کنیم. در غیر این صورت مطابق زمان اعلام‌شده، آزمون‌ را برگزار می‌کنیم.»

چاره‌ای نبود؛ موضوع را از نمایندگان مردم پیگیری کردیم. روح‌الله متفکر آزاد عضو هیأت‌رئیسه از برگزاری جلسه با وزیر علوم برای بررسی موضوع خبر داد. وی به‌خبرنگار ما گفت: «مسؤلین وزارت علوم مُصر به برگزاری آزمون رأس تاریخ اعلام‌شده هستند. با این وجود مجلس اعلام کرد حتماً باید موافقت وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا اخذ شود. هم‌چنین وزارت علوم باید مسؤلیت پذیرفته و تضمین دهد دانش‌آموزان دچار بیماری نخواهند شد.»

 

وی اضافه کرد: «باید پیشنهادهای مختلفی درباره تعویق زمان برگزاری کنکور و یا تدابیر مناسب شرایط بهداشتی وجود داشته باشد. وزیر علوم هم در جلسه کمیسیون اشاره کرد که می‌توان بیشتر دانش‌آموزان را تنها به اتّکای سوابق تحصیلی پذیرش کرد. این راه‌حلی بود که آقای وزیر پیش پای نمایندگان مجلس گذاشت.»

کریمی فیروزجائی دیگر عضو هیأت‌رئیسه مجلس هم معتقد است نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا بر نظر وزارت علوم یا سازمان سنجش اولویت دارد. وی درباره امکان تعویق کنکور به خبرنگار ما گفت: «آقای وزیر علوم گفتند سامانه‌ای می‌تواند توسط سازمان سنجش و وزارت علوم طراحی شود که ۵۰ درصد از داوطلبان از طریق کنکور جذب شوند. این سامانه امکان عملیاتی شدن در هفته آینده را دارد. ۵۰ درصد باقی‌مانده هم در آزمون شرکت کنند.»

 

هم‌چنین دکتر زالی فرمانده مقابله با کرونا در تهران هم هفته گذشته با اشاره به اوضاع اسف‌بار همه‌گیری، خواستار تعویق آزمون‌ها شده بود. وی پیشنهاد کرده بود دست‌کم آزمون سوادآموزی با ۲۳هزار متقاضی و آزمون پی‌اچ‌دی وزارت بهداشت با ۴هزار متقاضی برای این هفته تعویق شوند.

پیگیری‌ها هم‌چنان ادامه دارد. حتی راه‌اندازی سامانه مورد اشاره وزیر علوم برای پذیرش داوطلبان براساس سوابق تحصیلی می‌تواند بار برگزاری کنکور را حسابی کاهش دهد. بهرحال اما دانش‌آموزان و مخاطبان محترم «فارس من» نباید باتصور تعویق آزمون، بی‌خیال جمع‌بندی و آمادگی برای کنکور شوند! خوب درس بخوانید و منتظر اخبار تکمیلی باشید.

 

دوم| پیگیری یک مطالبه قدیمی؛ عاقبت خط‌آهن زاهدان-چابهار به کجا رسید؟

راه‌آهن زاهدان-چابهار از آن پروژه‌های استراتژیک شرق کشور است. مسیری که نقش تعیین‌کننده‌ای در ترانزیت کالا از بندر بین‌المللی چابهار و رشد و توسعه آن مناطق خواهد داشت. بدیهی است که تکمیل چنین پروژه‌ای مطالبه جدی افکار عمومی هم هست. مطالبه مردم برای تعیین تکلیف این خط‌آهن شهریور سال گذشته در «فارس من» به‌ثبت رسید و خیلی زود توانست ده‌ها امضا جمع کند.

خط‌آهن زاهدان به چابهار اما مدت‌ها مسکوت مانده بود. مشکلات اقتصادی و نبود اعتبار کافی طبیعتاً اجرای چنین پروژه‌های معظمی را به محاق می‌بَرد. بهرحال اما مطالبه مردم و پیگیری رسانه‌ها درنهایت منجر به تصویب برداشت ۳۰۰ میلیون یورویی از صندوق توسعه برای تکمیل پروژه شد. حالا همه پای کارند. با تأمین اعتبار صورت‌گرفته طبعاً افکار عمومی بیشتر از همیشه منتظر اجرای عملیات است.

 

محمدرضا آذریان سرپرست پروژه درباره اهداف احداث این خط‌آهن به خبرنگار ما می‌گوید: «اهداف طرح؛ ایجاد کریدور ریلی شرق کشور، اتصال بندر شهیدبهشتی چابهار به شبکه ریلی و کمک به توسعه سواحل مکران از طریق ایجاد ارتباط ریلی، ارتباط کشورهای آسیای میانه و افغانستان به آب‌های آزاد، توسعه اقتصادی شرق کشور، کاهش سوانح رانندگی در جاده‌ها و کاهش مصرف سوخت است.»

وی هم‌چنین درباره استفاده از خط‌آهن ملی در این پروژه خبر داد و اضافه کرد: «ریل کار را ذوب‌آهن تولید می‌کند. قرارداد اولیه با آنها در گام اول تولید 5 هزار تن ریل است. پیش‌بینی می‌کنیم در ابتدای کار، ‌روزانه یک کیلومتر ریل‌گذاری انجام شود. برای کل خط آهن چابهار - زاهدان با احتساب خطوط ایستگاهی که ۷۰۰ کیلومتر است، حدود ۹۲ هزار تن ریل نیاز داریم.»

 

وی هم‌چنین زمان تکمیل پروژه را سال ۱۴۰۰ اعلام کرد و گفت: «هدف سال اول بهره‌برداری (۱۴۰۱)، جابه‌جایی ۹۲۷ هزار مسافر و ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بار است. در سال افق طرح که سال ۱۴۲۰ شمسی است، جابه‌جایی ۲ میلیون و ۴۰ هزار مسافر و ۷.۷ میلیون تن بار برای این خط‌آهن هدفگذاری شده است.»

 

سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا هم که پیمانکار پروژه هست، به خبرنگار ما گفت: «قرارگاه خاتم با تأکید بر استفاده از نیروی کار بومی منطقه، اقدام به راه‌اندازی کارخانه «تراورس زاهدان» کرد تا علاوه بر اشتغال‌زایی، دسترسی آسان به تراورس با هدف تسریع در اجرای پروژه صورت گیرد. پروژه خط‌آهن چابهار- زاهدان در ۸ قطعه طراحی و به صورت جداگانه توسط هلدینگ راه و شهرسازی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در دست اجرا است.»

امیدواریم؛ حتماً این هماهنگی‌ و هم‌افزایی می‌تواند خیلی زود پروژه خط‌آهن چابهار-زاهدان را به سرانجام برساند. خط‌آهنی که به یاری پروردگار می‌تواند اندکی از بار محرومیت‌های سیستان‌وبلوچستان عزیز ما کم کند.

 

سوم| پیگیری دغدغه‌های فرهنگی خانواده‌ها در گفت‌وگو با داریوش فرضیایی

«عمو پورنگ» حالا دهه‌ها است که مهمان برنامه‌های کودک تلویزیون است. خاطره مشترک چندین نسل! با برنامه‌هایی که عمدتاً به آموزنده و البته شاد بودن معروفند. کاراکتری که با هنرنمایی «داریوش فرضایی» جان گرفت و در قاب سیما به شهرت رسید. این روزها برنامه «بچه محل» مخصوص کودکان بامحوریت همین شخصیت روی آنتن شبکه 2 سیما قرار دارد. برنامه‌ای مفرح و آموزنده که البته نقدهایی به آن وارد است.

هزاران نفر از مخاطبان «فارس من» با تشکیل یک کمپین نسبت به افراط در استفاده از موسیقی در برنامه «بچه محل» انتقاد کردند. آن‌ها نوشته‌اند: «تهیه و تنظیم سرود و ترانه‌های شاد کودکانه که حاوی پیام‌های تربیتی متناسب با فرهنگ اسلامی-ایرانی باشد جای تشکر و تقدیر دارد. ولی در برنامه اخیر عموپورنگ، متاسفانه از آهنگ‌هایی که بیشتر به درد محافل خاص رقاصی و مطربی و لهو و لعب می‌خورد، به شکل پررنگی استفاده می‌شود.»

 

انتقادات به‌جایی که با آغوش باز عوامل سازنده «بچه محل» پذیرفته شد. همکاران من در گروه رسانه و تلویزیون هفته گذشته پای نظرات و درددل‌های آنها نشستند. مسلم آقاجان‌زاده تهیه‌کننده، داریوش فرضیایی بازیگر و محمد درویش‌علی‌پور نویسنده برنامه. ماحصل کار گفت‌وگوی مفصلِ خوش‌خوانی شده است که توصیه می‌کنم بخوانید. در بخشی از این گفت‌وگو مثلاً درباره موسیقی‌های مورداستفاده در این برنامه توضیح داده شد.

انتقادات به‌جایی که با آغوش باز عوامل سازنده «بچه محل» پذیرفته شد. همکاران من در گروه رسانه و تلویزیون هفته گذشته پای نظرات و درددل‌های آنها نشستند. مسلم آقاجان‌زاده تهیه‌کننده، داریوش فرضیایی بازیگر و محمد درویش‌علی‌پور نویسنده برنامه. ماحصل کار گفت‌وگوی مفصلِ خوش‌خوانی شده است که توصیه می‌کنم بخوانید. در بخشی از این گفت‌وگو مثلاً درباره موسیقی‌های مورداستفاده در این برنامه توضیح داده شد.

 

آقاجانزاده تهیه‌کننده برنامه می‌گوید تعداد قطعات موسیقی را به ۳ قطعه در هر برنامه کاهش داده است. وی اضافه می‌کند: «هم‌چنین از موسیقی فولکلور یا محلی مناطق جنوبی یا شمالی استفاده می‌کنیم. یعنی نواهایی که مردم با آنها بزرگ شده‌اند. روی چنین ملودی‌هایی اشعار بامحتوا قرار گرفته است. اگر به دقت آنها را بررسی کنید فرهنگ کار، تلاش و باخدا بودن را ترویج می‌دهیم. حتی پورنگ یک موسیقی شمالی دارد که در وصف پدربزرگش است.»

تهیه‌کننده برنامه «بچه محل» افزود: «این یعنی احترام به بزرگ‌تر؛ در شرایطی که به‌خاطر کرونا در کشورهای دیگر به سالمندان توجه نمی‌کنند تا بمیرند. بعلاوه روی سوژه‌های محیط زیستی و خانوادگی تأکید می‌کنیم. الان موسیقی‌های برنامه را بررسی کنید؛ همه معنا و مفهوم دارد و دارای محتوای آموزشی است. موسیقی آخر برنامه دعای زیبا و فاخری است. مفاهیم عظیمی دارد.»

 

این هم از این؛ مشروح گفتگو را بهرحال توصیه می‌کنم بخوانید. نکات مؤثر و جذابی دارد. «فارس من» پیگیر دیگر دغدغه‌های فرهنگی شما هم هست.

 

چهارم| فرصت اعزام مشمولان سربازی تمدید شد یا نشد؟!

مطالبات متعددی در این‌باره در «فارس من» به ثبت رسیده است. مثلاً این کمپین که از ستاد کل نیروهای مسلح می‌خواهد فرصت معافیت تحصیلی داوطلبان آزمون‌های سراسری را تمدید کند. یا در پویش دیگر آمده است: «ستاد کل نیروهای مسلح معافیت شرکت در کنکور را فقط برای مشمولان دیپلم تمدید کرده. سوال این جاست که مشمولان ارشد و دکتری که آزمون آنها هم تعویق شده، چه تفاوتی با مشمولان دیپلمه دارند که این معافیت شامل آنها نمی‌شوند؟»

همکاران من موضوع را با رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل در میان گذاشتند. امیر غلامرضا رحیمی‌پور در این‌باره می‌گوید مهلت یک هفته‌ای تنها مختص داوطلبان دیپلمه آزمون سراسری است. وی به خبرنگار ما گفته: «مشمولان متقاضی کنکورهای ارشد،‌دکترا، کاردانی ناپیوسته و فنی و حرفه‌ای باید طبق قانون بعد از اتمام یکسال مهلت به سربازی بروند. اگرچه می‌توانند در حین خدمت در کنکور هم شرکت کنند.»

 

وی ادامه داد: «دیپلمه‌های مشمول حداکثر یک هفته بعد از کنکور سراسری باید به پلیس +۱۰ مراجعه کنند. اگر مشمولان دیپلمه در بازه زمانی یک هفته ای خود را معرفی نکنند غایب محسوب شده و در صورت قبولی در دانشگاه، اجازه تحصیل نخواهند داشت. مشمولان دیپلمه‌ای که در کنکور سراسری قبول شوند، به محض شروع کلاس‌ها در دانشگاه ترخیص خواهند شد و مدت زمانی را که در خدمت سربازی بودند در پرونده‌شان ذخیره خواهد شد.»

 

کمپین هواداران پرسپولیس هم علیه یکی از اعضای هیأت‌مدیره باشگاه استقلال به‌ثبت رسیده است. کمپینی که خیلی زود توانست ده‌ها هزار امضا جمع کند. به‌زودی اخبار تکمیلی و پیگیری‌های مختلف آن‌را در گروه ورزشی خبرگزاری ملاحظه کنید. «فارس من» هر ساعت از شبانه‌روز در خدمت شما است. مطالبات و پیشنهادات خود را برای رسیدگی به ما بسپارید. فراموش نکنید؛ شما سردبیر فارس هستید!

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/ ع

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول