اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

غول خفته نساجی ایران در آرزوی طلوع /موضوعی که سوژه 10 کمپین فارس من شد

طی سال‌های اخیر کارکنان و سهامداران شرکت پلی اکریل متحمل خسارت‌هایی شدند و همین موضوع باعث شد تا مسیرهای مختلف برای احقاق حقوق خود را امتحان کنند؛ سامانه فارس من از جمله این مسیرها بود که نخستین کمپین مربوط به پلی اکریل در آن، بهمن ۹۷ ثبت شد، از آن زمان تاکنون ۱۰ کمپین دیگر به ثبت رسیده که آخرین آن طی دو هفته از سوی ۶ هزار نفر حمایت شده است.

غول خفته نساجی ایران در آرزوی طلوع /موضوعی که سوژه 10 کمپین فارس من شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، در روزهایی که بازار سرمایه رکوردهای قبلی خود را یکی پس از دیگری می‌شکند و سهام شرکت‌ها در افزایش قیمت سبقت می‌گیرند سهامداران پلی اکریل از وضعیت سهام این شرکت ناراضی‌اند، نماد این شرکت که از اسفند ۹۸ تا اواخر اردیبهشت متوقف شده بود، پس از بازگشایی با افت شدید ارزش سهام روبرو شد و مجدداً در کمتر از یک ماه بار دیگر در خرداد ماه به حالت تعلیق درآمد تا سهامداران این شرکت هم از سود بازار جا بمانند و هم امکان نقد کردن پول خود را نداشته باشند.

شرح غصه بزرگ‌ترین تولیدکننده الیاف اکرلیک کشور

تعلیق سهام پلی اکریل، تنها مشکل این شرکت نیست، بزرگ‌ترین تولیدکننده الیاف اکرلیک کشور که از پیش از انقلاب فعالیت دارد پس از خصوصی‌سازی به دلیل انواع و اقسام مشکلات ساختاری از جمله تأمین مواد اولیه، قیمت محصولات، نیروی مازاد و ساختار نامناسب مالی و تولیدی رفته‌رفته با کاهش ظرفیت مواجه شد.

مشکل از آنجایی شروع شد که تولید شرکت به واسطه برخی مسائل از جمله هزینه‌های متورم، نرخ‌گذاری دستوری داخل شرکت، تأمین مالی پرهزینه و سوء مدیریت آشکار زیان‌ده شد و مدیریت شرکت بدون توجه به عواقب زیان سازی عملیاتی، روند تولید را حفظ و اقدامی برای اصلاح ساختار صورت نداد، این روند ادامه یافت تا جایی که زیان انباشته شرکت از ۸ برابر سرمایه اسمی شرکت نیز فراتر رفت و در این بین حتی تغییر مالکیت و تغییرات عمده در هیأت مدیره و تعویض چندباره مدیرعامل نیز مؤثر واقع نشد و شیب زیان‌سازی پلی‌اکریل در طی سال‌های اخیر به دلیل مشکلات رکود تشدید شد.

 نفس‌های شرکت پلی‌اکریل با همه سابقه درخشان خود در صنعت کشور به شماره افتاد و دولت برای احیای این کارخانه ۵۰ ساله با استقرار هیأت اجرایی، مستقیماً وارد عمل شد؛ پاییز سال ۹۵ زمانی که تعدادی از کارگران پلی اکریل در اعتراض به تداوم پرداخت نشدن حقوق خود در محل کارخانه، مقابل استانداری و ... تجمع کردند، اسم پلی اکریل بیشتر بر سر زبان‌ها افتاد، تعداد افراد حاضر در این اعتراضات که به ۱۰۰۰ نفر هم می‌رسید به پرداخت نشدن ۶ ماهه حقوق خود معترض هستند.

فروردین ۹۶ و پس از بارها تجمع و اعتراض آنچه دست کارگران را گرفت بیمه بیکاری بود، پس از انتشار نامه شرکت پلی اکریل اصفهان در مورد لزوم معرفی کارگران و نیروی کار شرکت به بیمه بیکاری به مدت ۶ ماه و تا زمان راه‌اندازی خط تولید شرکت، بیش از ۲ هزار نفر از کارکنان آمادگی خود را برای استفاده از این بیمه اعلام کردند که تنها نیمی از آن‌ها زیر پوشش قرار گرفتند.

 

ریشه مشکل از زبان مدیرکل اداره کار

همان زمان مدیر کل وقت اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در رابطه با مشکلات متعدد شرکت پلی اکریل عنوان کرد: پلی اکریل، و برخی دیگر از کارخانه‌های ما فقط مشکل مدیریت دارند و کمبود منابع نداریم بلکه فقط باید مدیریت را تغییر داد.

مهر ماه سال ۱۳۹۶ خبرهای امیدبخشی از پلی اکریل به بیرون درز کرد، اسرافیل احمدیه مدیرکل وقت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان خبر از بازگشت کارکنان داده و گفت: با توجه به تلاش‌هایی که در این مدت از سوی همه مقامات استانی و همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت؛ ۸۰۰ نفر از کارکنان پلی اکریل به کارخانه بازگشتند.

سال ۹۷ چرخ پلی اکریل کج‌دار و مریز چرخید، تعدادی از کارکنان بر سر کار حاضر ده و تعدادی هم بیمه بیکاری دریافت می‌کردند؛ مهر ۹۷ مسؤولان شرکت، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی را راهکار خروج این شرکت از بن بست اعلام کردند، موضوعی که ماه‌ها در کش و قوس بود و در نهایت هم به نتیجه نرسید؛ پورسیدی رئیس هیأت مدیره همان زمان اعلام کرد: زیان انباشته شرکت در دوره قبل حدود ۶۵۰ میلیارد تومان بوده است که در دوره فعلی که در آخرین گزارش حدود ۱۰۰ میلیارد به این زیان اضافه می‌شود و چیزی حدود ۱۱۵۰ میلیارد تومان نیاز به افزایش سرمایه داریم که با تصویب مجامع قانونی باید انجام شود.

رونق تولید در ۶ ماهه دوم سال ۹۷

پس از فراز و نشیب‌های تحریمی، آمار تولید و فروش پلی اکریل روندی صعودی به خود گرفته و این تغییرات در شش ماهه دوم سال ۹۷ به وضوح قابل مشاهده است. به گونه‌ای که بر اساس گزارش عملکرد شرکت، میزان فروش ماهانه پلی اکریل در شهریور ۹۷ برابر با ۲۰ میلیارد تومان بوده و این عدد در مهر، آبان و آذر به ترتیب ۲۵، ۴۰ و ۴۱ میلیارد تومان گزارش شده است.

نکته مهم اینجاست که حتی پس از ۱۳ آبان و اعمال کامل تحریم‌های آمریکا نیز روند صعودی فروش در پلی اکریل حفظ شده و این شرکت توانسته در ماه‌های دی، بهمن و اسفند به ترتیب ۴۰، ۴۵ و ۵۰ میلیارد تومان فروش ثبت کند و این یعنی، فروش نسبت به فروش شهریور ماه ۱۰۰ درصد رشد پیدا کرده است.

ثبت ۱۰ کمپین در سامانه فارس من

در این سال‌ها کارکنان و سهامداران شرکت پلی اکریل متحمل خسارت‌هایی شدند و همین موضوع باعث شد تا مسیرهای مختلف برای احقاق حقوق خود را امتحان کنند؛ سامانه فارس من خبرگزاری فارس از جمله این مسیرها بود که نخستین کمپین مربوط به پلی اکریل در آن، بهمن ۹۷ و ۳ ماه پس از راه‌اندازی این سامانه، به ثبت رسید.

از آن زمان تاکنون ۱۰ کمپین دیگر به ثبت رسیده که آخرین آن با عنوان «ضرورت بازگشایی نماد پلی‌اکریل» طی دو هفته از سوی ۶ هزار نفر حمایت شده است؛ در توضیح این کمپین آمده است «با عنایت به اینکه درخواست تعلیق نماد تا زمان ثبت تغییرات رسمی هیات مدیره منتخب شرکت پلی‌اکریل رسماً صورت گرفته، متاسفانه نماد شرکت از تاریخ ۱۹ خرداد تعلیق شده است و ثبت تغییرات هیات مدیره منتخب صورت نپذیرفته است که این موضوع موجب ورود ضرر و آسیب به سهامداران شرکت گردیده است. بر این اساس از مسوولین محترم تعیین تکلیف سریع‌تر ثبت رسمی تغییرات هیات مدیره منتخب شورای تأمین استان و انجام امور اداری مربوط به دریافت توکن از فرابورس و بازگشایی نماد مورد استدعا است».

«بسته نگه داشتن سهام شرکت پلی اکریل اصفهان بعد از گذشت 20 روز»، «افزایش سرمایه شرکت پلی اکریل»، «لزوم تسریع در فرایند افزایش سرمایه شرکت پلی اکریل ایران»، «راه اندازی خطوط اکریلیک کارخانه پلی اکریل ایران»، «خودداری شرکت پلی اکریل ایران از اخبار و اطلاع‌رسانی عمومی»، «خودداری شرکت پلی‌اکریل از پاسخگویی به سهامداران»، «صدای سهامداران شرکت پل‌اکریل را بشنوید»، «چه کسی پاسخگوی خسارت‌های میلیاردی شرکت پلی‌اکریل است؟» و «سهامداران پلی‌اکریل در رونق بورس، متضرر شده‌اند» از دیگر کمپین‌های ثبت شده پیرامون شرکت پلی اکریل در سامانه فارس من است.

نکته قابل تأمل در پیگیری این سوژه‌ها عدم پاسخگویی مسؤولان شرکت (از مدیریت تا روابط عمومی) بوده که در این سال‌ها واکنش و پاسخی به مطالبات کارکنان و سهامداران نداشته‌اند، برای نمونه آخرین مطلب عنوان شده از سوی روابط عمومی پلی اکریل این بوده که به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان پاسخگویی وجود ندارد و پاسخ به سؤالات خبرنگار فارس را بعد از کرونا موکول کردند!

با این حال خبرگزاری فارس همچنان وظیفه خود می‌داند پیگیری‌ها را تا رسیدن به نتیجه ادامه دهد و خبرنگاران فارس در حال پیگیری موضوع از عالی‌ترین مقامات مسؤول در این زمینه هستند.

انتهای پیام/۶۳۰۶۴/ص۲۰/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول