اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

فارس من| مطالعات جامع قله دماوند در حال جمع‌بندی است

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: دماوند خیلی سال‌ها بود که رها شده بود ولی با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پیشنهادات آماده شد که برای جمع‌بندی آن چهار فصل باید طی شود و برای فصول مختلف برنامه‌ریزی صورت گیرد تا به نتیجه مطلوب برسد.

فارس من| مطالعات جامع قله دماوند در حال جمع‌بندی است

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، مخاطبان این رسانه با ثبت سوژه‌ای با عنوان «ضرورت جلوگیری از تخریب‌ها در کوه دماوند» خواستار پیگیری خبرنگاران فارس در این زمینه شدند.

آنان در توضیح این سوژه عنوان کردند: کوه دماوند با شاخصه مخروطی شکل و داشتن گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری به عنوان مرتفع‌ترین قله ایران شناخته می‌شود و ویژگی‌های زیست محیطی منحصر بفردی دارد که پس از ثبت ملی در سال 1387 به عنوان میراث طبیعی کشور، چندین سال است که در انتظار مهیا شدن ضوابط ثبت جهانی قرار دارد و هر ساله بر تخریب این نماد ملی افزوده می‌شود.

 

برای ثبت جهانی کوه دماوند ضوابط بین‌المللی وجود دارد که باید تمامی دستگاه‌های مرتبط مانند استانداری مازندران، سازمان محیط زیست، منابع طبیعی، میراث فرهنگی و گردشگری ، صنعت معدن تجارت، ورزش و جوانان ، متولی ورزش کوهنوردی استان و کشور و ... با اراده ملی پای کار باشند.

مسائل و مشکلات شامل موارد زیر است؛
1. برداشت غیر قانونی از معدن پوکه معدنی
2. احداث و بهره برداری از جاده‌های دسترسی در ارتفاعات بالا و تردد با خودرو
3. بهره برداری در حوزه منابع طبیعی و زیست محیطی گیاهان دارویی ، دامپروری ، زنبور داری، قاطر ها و ...
4.عدم ساماندهی تردد کوهنوردان
5.عدم ساماندهی گردشگران در دامنه‌ها و دشت شقایق
6. ساخت و سازهای بی‌رویه در دامنه و ارتفاعات
7. دفن زباله و عدم انتقال مناسب

رسیدگی هرچه سریع‌تر به این موضوع را از سازمان‌های مربوطه و همچنین مجلس شورای اسلامی درخواست داریم.

*دو رویکرد منطقه نمونه گردشگری و میراثی در دستور کار گردشگری

سیف‌الله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: در ارتباط با قله مشکلات و مسائلی ازجمله ساخت‌وساز غیرمجاز، برداشت‌های غیرمجاز توسط معادن و زباله و سایر هستیم که باید در این زمینه اتفاقاتی بیفتد.

وی افزود: اداره کل گردشگری در ارتباط با این جاذبه دو رویکرد منطقه نمونه گردشگری و میراث طبیعی را در دستور کار دارد.

مدیرکل گردشگری مازندران با اعتراض نسبت به برخی مسائل در ارتباط با قله دماوند، اضافه کرد: هفت معدن در این منطقه فعالیت داشته که با پیگیری‌های انجام شده تنها یک معدن در منطقه فعال بوده که امیدواریم جلوی فعالیت این واحد نیز گرفته شود.

 

فرزانه یادآور شد: بحث برگزاری جشنواره‌ها در این واحد میراثی دنبال می‌کنیم.

*راه‌اندازی کارگروه مدیریت راهبری دماوند 

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز در این‌باره اظهار کرد: سال‌های سال بود که از قله دماوند تنها بهره‌برداری صورت می‌گرفت.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: از آنجایی که مدیریت قله دماوند به‌صورت فرابخشی است و دستگاه‌های مختلفی دخیل هستند همه باید به وظایف عمل کنند.

وی بیان کرد: در سال 96 وقتی خلا مدیریت در این منطقه را دیدیم کارگروه مدیریت دماوند را برای راهبری این قله راه‌اندازی کردیم که برای همه مسایل برنامه‌ریزی شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه قرار شد مطالعات جامع صورت گیرد، تصریح کرد: در این زمینه پیشنهادها آماده شد و حتی اعتبار هم دیده شده است.

 

ابراهیمی کارنامی با تاکید بر اینکه محیط زیست نمی‌گوید از قله دماوند استفاده نشود بلکه حرفش این است که مدیریت بهینه در دستور کار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: قله دماوند خیلی سال‌ها بود که رها  شده بود ولی با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پیشنهادها آماده شد که برای جمع‌بندی  آن چهار فصل باید طی شود و برای فصول مختلف برنامه‌ریزی صورت گیرد تا به نتیجه مطلوب برسد.

انتهای پیام/86034/ع

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول