اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رسانه

بشیر حسینی: مقصر قتل رومینا کامنت‌های مردم است/فرار، مکانیسم دفاعی دختران در مواجه با فشار

عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما گفت: بنده قاتل اصلی رومینا را کامنت‌ها می‌دانم، کامنت‌هایی مانند؛ بی‌غیرت، دخترت فرار کرده و امثالهم که توسط مردم آن منطقه در جهان ذهن پدر چرخید و منجر شد تا جگرگوشه‌اش را به قتل برساند.

بشیر حسینی: مقصر قتل رومینا کامنت‌های مردم است/فرار، مکانیسم دفاعی دختران در مواجه با فشار

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سید بشیر حسینی در گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی درباره ابعاد حقوقی_ رسانه‌ای ماجرای قتل رومینا، اظهار کرد: بنده قاتل اصلی رومینا را کامنت‌ها می‌دانم، کامنت‌هایی مانند؛ بی‌غیرت، دخترت فرار کرده و امثالهم که توسط مردم آن منطقه در جهان ذهن پدر چرخید و منجر شد تا جگرگوشه‌اش را به قتل برساند.

عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما با اشاره به اینکه ادامه دار شدن این کامنت‌ها دوباره داس به دستان را تحریک می‌کند، تصریح کرد: در این شرایط هزاران دختر احساس ناامنی می‌کنند، مقصر ما هستیم که این کامنت ها را منتشر می‌کنیم و محیط پاک دختر و پدری را خراب می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که این فضای نفرت‌انگیز به وجود آمده را غلظت می‌دهیم، به جای ارائه راهکار و گرفتن عبرت به دنبال عقده‌گشایی هستیم و مهارت گفت‌وگو و مکالمه را تقویت نکنیم، اتفاقات تلخ مانند قتل رومینا باز هم رخ می‌دهد.

حسینی در خصوص اهمیت رابطه پدر و دختری یادآور شد: پدران باید بیشتر به دختران خود توجه و محبت کنند، خاصیت دختر این است که ناز کند و پدر نازش را بخرد، باید سعی کنیم با تقویت رابطه‌ پدر و دختری به دخترانمان آموزش دهیم،« یادمان باشد اگر خاطرمان تنها ماند، طلب عشق ز هر بی سر و پایی نکنیم».

این فعال عرصه رسانه ادامه داد: در ماجرای رومینا، ما پدری را داریم که قطعا خطا کرده است، هر کجا که بشود از حقش دفاع کرد اما اصلا نمی‌توان حق دختر کشی را به آن داد.

وی با بیان اینکه مقتول اصلی ما رومینا نیست، بلکه روایت‌های متناقضی است که از رسانه‌های مختلف شنیده‌ایم، بیان کرد: هیچ کدام از ما از اصل واقعه خبر نداریم و نمی‌شود یک پرونده را بر اساس داده‌های ژورنالیستی قضاوت کرد، چرا که حتما در این موارد جهت گیری‌هایی وجود دارد.

حسینی با تأکید بر این مطلب که در حال حاضر با فقدان روایت مواجه هستیم، تشریح کرد: متأسفانه به جای عبرت گرفتن از این ماجرا تنها نفرت دریافت می‌کنیم، بیشترین هشتگ این روزها پدر داس به دست است که حتما کارش غلط است.

عقده گشایی شبکه‌های ماهواره‌ای

عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما با اظهار نگرانی راجع به این موضوع که برخی قصد دارند موضوع قتل رومینا را به بهانه عشق و عاشقی نسبت دهند، عنوان کرد: یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای نوشته است؛ «بهمن متولد بهمن است، جوان عاشق و اهل سنتی است که عشقش با بریده شدن سرش توسط داس زیر خروارها خاک آرمیده است»، ببینید چقدر دقیق با ضرب آهنگ و دعوای بین شیعه و سنی عقده‌گشایی را به اسلام می‌کشانند.

وی افزود: بعضی‌ها با استفاده از کلماتی مانند، دختر کشی، شیعه و سنی، بهمن خاوری، قتل رومینا، پدر داس به دست، مشکلات ساختاری در جمهوری اسلامی ایران، فقط حس تنفر و بدبینی را در مخاطب تقویت می‌کنند، با حکمت، عقل، درایت و تدبیر مناسب می‌توان ماجراهای این جنسی را حل کرد.

حسینی اضافه کرد: این روزها عکسی از یک دختر با نشاط داریم که دیدنش جان سوز است و از طرفی اعلامیه تحریمی که مردسالار است، اما مقصران اصلی کسانی هستند که از خون رومینا نان می‌خورند.

این فعال عرصه رسانه با اشاره به اینکه در بحث سواد رسانه‌ای اصلاح جهانی به نام پیام همبرگری داریم، توضیح داد: همبرگر سه لایه است، گوشت وسط آن متن و روایت اصلی داستان است که در ماجرای رومینا واقعیت قربانی شده، نان پایین هدفی که قرار است به مخاطب منتقل کنیم، در واقع زیر متن را فرستنده پیام طراحی می‌کند و فرار متن احساساتی است که من و شما داریم تجربه می‌کنیم.

فرار، مکانیسم دفاعی دختران در مواجه با فشار

وی با بیان اینکه بعضی‌ها به علت عقده گشایی داستان رومینا را در گروه‌های خانوادگی بازنشر می‌کنند، گفت: یکی از مکانیسم‌های دفاعی که دختران در هنگام فشار به یکدیگر پیشنهاد می‌کند، فرار است.

حسینی خاطرنشان کرد: در این شرایط به جای اینکه بیشتر به اهمیت کانون خانواده فکر کنیم بالعکس عمل کرده‌ایم، فرض کنید پدر رومینا با ازدواج دخترش با پسری که ۱۷ سال فاصله سنی داشت موافقت می‌کرد، باز هم عده‌ای خودباخته در داخل و خارج به بهانه کودک آزاری و کودک همسری ما را تخریب می‌کردند.

عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما با بیان اینکه طبق قوانین کشور پدر رومینا به علت اینکه ولی دم است، حکم قصاص ندارد، یادآور شد: اگر لایحه دفاع از حقوق زنان تصویب می‌شد، بهمن خاوری که به گفته خودش خواستگاری رفته، به دلیل این اختلاف سنی باید مجازات می‌شد.

حسینی اضافه کرد: کسانی که قصد دارند ماجرای رومینا را به اسلام نسبت دهند، از حقیقت دور هستند و حتما ریگی به کفش دارند، چرا که پیامبر جهانیان به شدت با خشونت علیه زنان و زند‌ه به گور کردن دختران مخالف کرده‌اند.


مخالف عدم اکران فیلم «خانه پدری» هستم

این فعال عرصه رسانه در خصوص فیلم خانه پدری، گفت: با محتوای فیلم مخالفم اما با عدم اکرانش هم موافق نیستم، درست است این فیلم به جای بازدارندگی بیشتر خشونت را تقویت می‌کند، اما اگر توقیف نمی‌شد خود مردم به سراغش نمی‌رفتند.

وی تصریح کرد: اگر اگر می‌خواهیم به رشد مخاطب کمک کنیم باید پیاممان را همبرگری به مخاطب برسانیم و با بمباران فکری مخاطب را جوری قانع کنیم که اصلا فرصت فکر کردن نداشته باشد.

حسینی با طرح این سوال که آیا سنگین‌تر کردن مجازات تأثیری بر روی کاهش جنایات دارد یا نه؟ متذکر شد: جواب این سوال در حوزه حقوق منفی است، در حوزه مواد مخدر حکم‌های سنگینی گذشته‌ایم، اما به دلایل اقتصادی و فرهنگی در بعضی مناطق کاهش جرم را نداشته‌ایم، مجازات بازدارنده یکی از وجوه شدت مجازات است.

عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما با اشاره به اینکه در مورد قتل رومینا باید تمام جنبه‌ها را بررسی کنیم، افزود: بعد از سال‌ها آموخته‌ام مسائل اجتماعی را چند عاملی ببینم، ساده دیدن مسائل پیچیده مانند قتل رومینا اشتباه است.

انتهای‌پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول