اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

مروری بر مطالبات مردم از خودروسازان در«فارس‌من»/ همیشه پای دلالان در میان است!

بازار پیچیده خودرو داخلی روزهای آشفته‌ای را طی می‌کند. بازاری که شاهد افزایش افسار گسیخته قیمت‌هاست. مخاطبین «فارس من»، در این سامانه مطالبات و پیشنهادات متفاوتی مطرح کرده‌اند که به بررسی آنها، می‌پردازیم.

مروری بر مطالبات مردم از خودروسازان در«فارس‌من»/ همیشه پای دلالان در میان است!

به گزارش خبرگزاری فارس؛ بازار پیچیده خودرو داخلی روزهای آشفته‌ای را طی می‌کند. بازاری که شاهد سناریوی تکراری سالهای گذشته‌ی خود، یعنی افزایش افسار گسیخته قیمت‌ها و بدعهدی متولیان آن نسبت به انجام تعهدات خود در تحویل خودروهای پیش فروش شده است. با ادامه‌ی این شرایط زمینه برای حضور دلالان نیز در این آشفته بازارمساعد تر می‌شود. مخاطبین «فارس من»، در این سامانه مطالبات و پیشنهادات متفاوتی در بین سوژه‌های خود مطرح کرده‌اند که در این گزارش به بررسی گذرای مهم‌ترین آنها و آخرین پیگیری‌های انجام شده، می‌پردازیم:
 

نخست| عدم تحویل به موقع خودرو

عدم تحویل به موقع خودرو و خلف وعده خودروسازان یکی از مشکل‌های همیشگی و ریشه دار بوده است. این تأخیر باعث نارضایتی مشتریانی می‌شود، که سرمایه‌ی زندگی خود را تبدیل به پول کرده و در اختیار خودروسازان قرار داده‌اند، تا بعد از مدتی خودروی مورد نظر خود را تحویل بگیرند، اما  براساس گزارشات شما در «فارس من» آن‌ها به حداقلی‌ترین تعهدات خود در مورد تحویل به موقع خودرو پایبند نبوده‌اند. و بدتر آن که زمان قطعی‌ای  نیز برای تحویل خودروهای پیش فروش شده برای مشتریان بلاتکلیف معین نمی‌کنند.

 

 

در یکی از سوژه‌های شما در «فارس من» آمده است: «در سال ۱۳۹۷/۱۲/۰۷ حواله پراید را از سایپا خریدم و دعوت نامه تکمیل وجه بعد از ۸ ماه را دریافت و حواله تکمیل وجه کردم و قرار شد طبق قرارداد خودرو ۳۰ روزه تحویل داده شود اما تاکنون حدود ۷ ماه است که هیچ خبری از خودرو نیست و این مشکل را سایپا برای هزاران نفر به وجود آورده و هرجا سر می‌زنیم و شکایت می‌کنیم هیچ کس جوابگو نیست از شما خواهش می‌کنم به داد ما برسید.»

 

پس از پیگیری‌های تلفنی «فارس من»، مخاطب دیگری پیرامون بد قولی خودروسازان مطرح کرد: «پس از تکمیل وجه خودرو، در مهر ۹۸، شرکت سایپا به ما گفت خودروی تیبا را یکماهه تحویل می‌دهیم. اما الان بعد از ۸ ماه خبری از تحویل ماشین نیست، به شرکت هم که زنگ می‌زنیم جواب درستی نمی‌دهند.خیلی‌ها در ایران مثل من بلاتکلیفند.»

 

بهمن ماه سال گذشته بود که «سلیمانی»، مدیر عامل «سایپا»، دلیل اصلی تأخیر در تحویل خودروهای این شرکت را تحریم‌های اقتصادی و مشکلات باقی مانده از مدیریت‌های قبلی عنوان کرد. و ضمن عذرخواهی از مردم، قول به رفع آن داد. اما هنوز بعد از گذشت سه ماه تغییری در شرایط پیشین به وجود نیامده است، ما در «فارس من» همچنان پیگیر مطالبات شما در این زمینه هستیم.

 

دوم| ثبت‌نام خودرو برای مردم نه، برای دلالان آری!

شرکت‌های خودرو سازی با وضع قوانینی محدود کننده در پیش فروش اینترنتی خودرو به ظاهر، سعی دارند تا حد امکان دست دلالان را از این بازار کوتاه کنند. اما گویا سایت ثبت نام خودرو به راحتی در دسترس مردم نیست. در سوژه‌های ثبتی شما در «فارس من» گزارش‌هایی مبنی بر عدم امکان ثبت خرید اینترنتی خودرو برای مردم عادی مطرح شده است: «نکته جالب این پیش‌فروش این بود که محصولات تا ساعت ۱۸ عصر در سایت باقی مانده بود در صورتی که دفعات گذشته در عرض ۱۰ دقیقه پر می‌شد.این دفعه شروع پیش‌فروش از ساعت ۱۱ صبح شروع شد و جالب اینکه محصول هم بود ولی نمی‌شد انتخابش کنیم و پیغام ظرفیت پر شده است را می‌داد.»

 

این اختلال‌ها در سایت می‌تواند مجدداً نقش دلالان را به زعم کاربران «فارس من» در بازار خودرو پر رنگ‌تر کند: «با توجه به نامشخص بودن نحوه پیش‌فروش خودرو توسط شرکت ایران خودرو، ناتوانی مصرف‌کننده واقعی در خرید خودرو و وجود خودرو به صورت انبوه در نمایندگی‌های این خودرو، نقش دلالان را پررنگ می‌کند.»

 

یکی دیگری از مخاطبین در تماس تلفنی خبرنگار «فارس من» نکات جالبی در مورد نقش دلالان در خرید اینترنتی خودرو مطرح کرد: «قبلاً دی ماه ۹۷ هم درسایت ایران خودرو برای خودم ماشین ثبت نام کرده بودم، میدانم فرآیند ثبت نام یک ساعت بیشتر طول نمی‌کشد، اما امسال که خواستم برای پدرم از طریق سایت خودرو بخرم، هر چه تلاش کردم حتی با اکانت های متفاوت نتوانستم. در عوض الان دلالانی وجود دارند که در سایت های آگهی خرید و فروش خودرو سرچ کنید می‌بیند به ازای دریافت مبلغ براساس نوع خودرو ثبت نام اینترنتی می‌کنند.»

 

طبق پیگیری‌های خبرنگار «فارس» این دلالان برای ثبت نام خودرو در سایت مبلغ یک تا سه میلیونی از مردم دریافت می‌کنند. پیگری های ما در این رابطه ادامه دار خواهد بود.

 

سوم | درخواست ورود نهادهای نظارتی به بازار خودرو  

قیمت خودروهای تولید داخل در روزهای گذشته روند افزایشی افسار گسیخته‌ای داشته است. گرانی‌ای که «وزیر صمت» آن را دور از انتظار ندانست. مخاطبان «فارس من» در مطالبات خود در این سامانه برای حل مشکل گرانی خودرو و بدعهدی خودرو سازان در تحویل آن، پیشنهاد ورود نهادهای نظارتی «قوه قضائیه» را به این بازار مطرح کرده‌اند: «از آنجاکه هیچ کس توانایی کنترل قیمت خودروها را ندارد و هر روز بر قیمت خودروها افزوده می‌شود و راهکارهای فعلی جوابگوی کنترل این بازار نیست، بهتر است قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور بر خرید و فروش‌ها نظارت داشته باشند.»

 

 

در همین راستا طبق گزارش خبرنگار حقوقی «فارس» حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان رئیس «سازمان بازرسی کل کشور»، در جلسه شورای عالی «قوه قضائیه» خبر از ورود این نهاد به بازار آشفته خودرو داد؛ وی تصریح کرد در این مورد با «معاون اول رئیس جمهور» مکاتبه داشته، و سازمان بازرسی منتظر دریافت توضیحات مقامات ذیربط در این زمینه است.


باید منتظر ماند و دید در آینده با ورود «سازمان بازرسی کل کشور» و نهادهای نظارتی «قوه قضائیه»، التهابات روزهای اخیر آشفته بازار خودرو کاهش می‌یابد یا خیر.

 

گزارش از معین رضیئی

انتهای پیام/ ع

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول