اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

نظر موافقان و مخالفان تعویق آزمون‌های سراسری در «فارس من»

در گزارش زیر درخواست‌های شما در سامانه «فارس من» برای تعویق آزمون‌های سراسری مقاطع مختلف را بررسی کردیم.

نظر موافقان و مخالفان تعویق آزمون‌های سراسری در «فارس من»

به گزارش خبرگزاری فارس؛ شیوع ویروس کرونا از ابتدای اسفند ماه در کشور فعالیت‌هایی که سبب تجمع افراد می‌شود را تحت الشعاع خود قرار داده است. موضوع این گزارش سوژه‌های درخواستی شما مبنی بر تعویق آزمون‌های سراسری مقاطع مختلف برای ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور است. نخستین آزمونی که در کشور  پس از شیوع ویروس کرونا لغو شد، کنکور دکتری بود. که هر سال در اسفند ماه برگزار می‌شد.

 

در ادامه نیز به دلیل مشخص نبودن زمان قطعی مهار این ویروس سایر آزمون‌های فروردین و اردیبهشت ماه هم لغو و برگزاری آن‌ها به زمان دیگری موکول شد. با توجه به شرایط فعلی کشور و احتمال بازگشت موج جدیدی از آلودگی به ویروس کرونا، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر تعویق مجدد آزمون‌های مختلف به گوش می‌رسد. به خصوص آنکه تعویق اخیر آزمون کارشناسان رسمی دادگستری این گمانه زنی را تقویت می‌کند. تعویق آزمون‌ها جزو سوژه‌هایی هستند که در فارس من موافقان و مخالفان زیادی دارد، در گزارش پیش رو به مهم‌ترین دلایل موافقت و مخالفت‌ شما می‌پردازیم:

 

نخست | آزمون‌های زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

مهم‌ترین چالش وزارت علوم و سازمان سنجش برگزاری کنکور سراسری سال 99 است. آزمونی با حدود یک میلیون شرکت‌کننده که تجمع داوطلبان برای برگزاری‌اش می‌تواند با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور خطرزا باشد. از طرفی تعویق کنکور هم سبب اختلال دربرنامه‌ریزی آموزشی سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور می‌شود. در فارس من درخواست‌های متعددی از دانش‌آموزان کنکوری برای تعویق زمان برگزاری آزمون سراسری ثبت شده است. 

 

مخالفان برگزاری کنکور سراسری در زمان مقرر می گویند؛ با توجه به تعطیلی‌های متعدد مدارس کشور در سال گذشته مطالب درسی به خوبی تدریس نشده است و به تبع این اتفاق، یادگیری دانش آموزان برای شرکت در این آزمون کافی و مناسب نمی‌باشد.

 

هم چنین در بین سوژه‌های فارس من مواردی مبنی بر عدم دسترسی برخی دانش‌آموزان به ویژه در مناطق محروم  به گوشی‌های هوشمند و استفاده از آموزش‌های مجازی دیده می‌شود، که همین موضوع می‌تواند  یکی از دلایل قابل تأمل مخالفان برگزاری کنکور و امتحانات در زمان مقررباشد داوطلب مخالفی، دراین‌باره می‌گوید: «به گفته خود مسئولین آموزش و پرورش، آمار دقیقی در رابطه با کسانی که از آموزش مجازی استفاده کرده‌اند وجود نداردحال سؤال اینجاست اگر به فرض فقط یک دانش آموز به اینترنت دسترسی نداشته و آموزش‌های مجازی را دنبال نکرده باشد می‌توان از او انتظار حضور در امتحانات را داشت؟ آیا عدالت آموزشی محقق خواهد شد؟»

 

اما بیشترین درخواست ثبت شده درسامانه فارس من، مربوط به آزمون‌های تحصیلات تکمیلی می‌باشد درخواستی با حدود 12500 حمایت برای تعویق کنکور تحصیلات تکمیلی. با پیگیری‌های هفته گذشته ما از «زرین آمیزی»، سخنگوی سازمان سنجش، این سازمان تعویق آزمون‌ها را منوط به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا دانست.

 

آزمون دکتری هم که تا الان زمان برگزاری آن دو بار تغییرکرده، قرار است در 23 ام خرداد ماه برگزارشود، موافقان تعویق آزمون 23 ام خرداد ماه استدلال می‌کنند، برگزاری این کنکور که فقط درمراکز استان‌ها انجام می‌شود باعث مسافرت داوطلبان از شهرهای مختلف و تجمع آنها در یک مکان خاص است. همین موضوع در شرایطی که هنوز روند ابتلا به ویروس کرونا در کشور ما به مرحله کنترل نرسیده، سبب افزایش ریسک ابتلا و از طرفی بر هم خوردن تمرکز و آرامش خاطر داوطلبان می‌شود.

 

یکی از موافقان تعویق آزمون دکتری دلایل دیگری برای این تعویق در فارس من مطرح کرده است: «عدم توفیق در اتمام پایان نامه به دلیل محدودیت در رفت و آمد و دیدار اساتید، عدم برگزاری آزمون‌های زبان توسط سازمان سنجش که می‌تواند نمره و امتیاز تعیین کننده‌ای در مصاحبه داشته باشد، عدم موفقیت در نگارش مقاله علمی و پژوهشی همه از دیگر مشکلات داوطلبان است.»

 

طبق پیگیری‌های تلفنی خبرنگار فارس من، با موافقان تعویق کنکور دکتری آن‌ها برای برگزاری این آزمون در آینده نیز پیشنهاداتی دارند مانند آنکه کنکور دکتری به جای برگزاری در مراکز استان‌ها در سایر شهرهایی که ظرفیت لازم را دارند برگزار شود. پیشنهاد دیگری که مطرح گردید برگزار شدن مجازی مصاحبه‌های این آزمون است که همه ساله پس از آزمون دکتری به صورت حضوری برگزار می‌گردید.

 

اما مخالفان برگزاری آزمون در تاریخ «23 ام خرداد ماه» هم، دلایل قابل تاملی برای درخواست خودشان میان سوژه‌های ثبت شده در فارس من دارند. آن‌ها معتقدند تعویق کنکور دکتری برای بار سوم سبب بر هم خوردن تمرکز آن‌ها و از بین رفتن تلاششان برای قبولی در این ماراتن می‌شود. 

 

همچنین به زعم مخالفان این تعویق سبب به هم ریختن برنامه زندگی شخصی آن‌ها می‌شود؛ مسئله‌ای که دربین مطالبات ثبت شده در فارس من هم بود: «داوطلبان زیادی که در آزمون ارشد و دکتری شرکت کرده‌اند متأهل یا سرباز یا مشغول کار هستند و تعویق‌های پشت سر هم با دلایل سطحی باعث به هم خوردن زندگی و برنامه‌ریزی و تمرکزشان می‌شود، مخصوصاً کسانی که با فرض بر اینکه آزمون در اوایل اردیبهشت برگزار می‌شود بالای ۶ ماه مطالعه داشته و خستگی ذهن و جسم به سراغشان آمده است.»

 

دوم| آزمون‌های زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

در فارس من مطالباتی هم مبنی بر تعویق آزمون‌های دستیاری پزشکی ثبت شده است، آزمون دستیاری یکی از پر جمعیت‌ترین و حساس‌ترین آزمون‌های مجموعه وزارت بهداشت، می‌باشد که داوطلبان آن را پزشکان عمومی و موظف طرحی شاغل در مراکز درمانی سراسر کشور تشکیل می‌دهند.

 

حامیان و موافقان این سوژه معتقدند، به دلیل حضور آن‌ها در خط مقدم مبارزه با کرونا از ابتدای شیوع این ویروس در اسفند ماه 98 امکان مبتلا و ناقل بودن آن‌ها نسبت به سایر قشرهای جامعه بیشتر است. داوطلبان آزمون دستیاری نیز مانند داوطلبان آزمون تحصیلات تکمیلی مشکل حضور در مراکز استان‌ها برای برگزاری  این آزمون را دارند این چالش مهم همانطور که به آن اشاره کردیم می‌تواند با توجه به شرایط فعلی کشور خطرات ابتلا و انتقال ویروس کرونا را در میان داوطلبین افزایش دهد.

 

داوطلبان آزمون دستیاری در سوژه‌های خود می‌گویند با توجه به آن که سایر آزمون‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که شرکت کننده‌های  آن کم‌تر از آزمون دستیاری است و از طرفی ریسک خطر ابتلا به کرونا در بین این داوطلبان پایین‌تر می‌باشد در مرداد ماه برگزار می‌شود، می‌توان آزمون دستیاری پزشکی را نیز در این زمان برگزار کرد. تا ریسک ابتلا در بین داوطلبین کاهش یابد.

 

یکی از داوطلبین در این مورد با ما در فارس من، مطرح کرد: «باتوجه درگیری قشر پزشکان در مراکز درمانی و بهداشتی چرا باید دستیاری پزشکی در 5 تیر به‌عنوان اولین آزمون باشد ولی بقیه رشته‌ها از مرداد به بعد با عنایت به درگیری مستقیم پزشکان و فشار کاری و روحی و حتی مبتلا شدن پزشکان به کرونا برای این قشر که فرصت دوباره آماده شدن کافی نبوده و خواستار تغییر زمان آزمون هستیم»

 

به هر حال باید منتظر ماند و دید در جلسات ستاد ملی مبارزه با کرونا چه تصمیمی برای آزمون‌های  ورود به دانشگاه‌ها در مقاطع تحصیلی مختلف گرفته می‌شود آزمونی که سرنوشت خیلی‌ها به آن گره خورده است.

 

گزارش از معین رضیئی

انتهای پیام/ ع 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول