اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

بیانیه کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در واکنش به اظهارات شخصیت فلسطینی

کمیته پیگیری سرنوشت «امام موسی صدر» بنیانگذار مجلس اعلای اسلامی شیعی لبنان به اظهارات موسس جبهه مردمی برای آزادی فلسطین واکنش نشان داد و آن را خلاف واقعیت دانست.

بیانیه کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در واکنش به اظهارات شخصیت فلسطینی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «احمد جبریل» موسس جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در چند برنامه شبکه «المیادین» به بیان خاطرات خود پرداخت که بخشی از آنها مربوط به «امام موسی صدر» بنیانگذار و رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعی لبنان و حزب «جنبش أمل»بود.

کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در واکنش به اظهارات احمد جبریل اعلام کرد: جبریل از طریق تحلیل‌های خود سعی در فریب افکاری عمومی دارد و می‌خواهد «معمر القذافی» (رئیس‌جمهور پیشین لیبی) را از جنایت ربایش امام موسی صدر تبرئه کند.

بر اساس گزارش وبگاه «النشره»، در بیانیه مذکور آمده است: آنچه تحقیقات قضایی لبنان، ایتالیا و لیبی ثابت می‌کند این است که معمر القذافی و نظام سابق وی مسؤول جرم ربایش امام و دو همراه او هستند.

این کمیته تأکید کرد، القذافی بعدا خود به این موضوع اعتراف کرد. سران سابق و پیشین لیبی، چه آنهایی که با القذافی یا علیه وی بودند، اعلام کرده‌اند که معمر القذافی دستور ربایش امام و دو همراهش را داد.  آنچه «هانیبال القذافی» (پسر القذافی) برای «زاهر حماده» بازپرس قضایی پرونده در لبنان تعریف کرده، در دهها صفحه موجود است. 

در ادامه این گزارش آمده، جبریل مدعی شده که القدافی به صدر کمک مالی کرده است. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که همه می‌دانند امام موسی صدر مال شبهه‌دار نمی‌پذیرفت و نزدیکان با القذافی در تحقیقات قضایی لبنان تأکید کردند که امام اختلافات شدیدی با القذافی داشت و حتی یک «فلوس» (سکه مسی قدیمی) هم از وی تقاضا نمی‌کرد.

کمیته پیگیری ادامه داد، همچنین جبریل مدعی شده که امام موسی صدر با معمر القذافی اختلافات سیاسی نداشت. این درحالی است که تمام جهان از حجم اختلافات میان این دو درباره جنگ داخلی لبنان، قصد القذافی برای آواره کردن مسیحیان از لبنان و سیاست سرزمین سوخته در جنوب لبنان آگاه بودند و «جبریل و سازمانش طبیعتا یکی از ادوات آن بوده‌اند و چاد شهادت می‌دهد که چه طرفی "تفنگ اجاره‌ای" بوده است». این «هواری بومدین» رهبر پیشین الجزائر بود که میان آنها برای دیدار وساطت کرد. همچنین سنای ایتالیا نیز در گزارشی ویژه درباره امام به حجم تناقضات بسیار میان وی و القذافی اشاره کرد. 

در ادامه این گزارش آمده، نمونه دیگری که نشان دهنده اختلافات آنها بود این است که «عبدالسلام جلود» نماینده پیشین معمر القذافی در سال ۱۹۶۷ به لبنان آمد و دو ماه در کشور ماند ، با همه طرفها به جز امام موسی صدر دیدار کرد.

این کمیته در پایان تأکید کرد، هر افترا یا ظلمی به امام موسی صدر یا دو همراه وی را پاسخ خواهد داد.

امام موسی صدر  به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین (روزنامه نگار) در نُهم شهریور سال ۱۳۵۸ (۱۹۷۸) در جریان دیدار رسمی از لیبی که به دعوت معمر القذافی، رئیس جمهور وقت این کشور صورت گرفته بود، ربوده و ناپدید شد و تاکنون از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نیست.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول