اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

از کودکان کار تا حمایت از کشورهای درگیر؛ مروری بر مهم‌ترین مطالبات کرونایی شما در «فارس من»

هم‌چنان بیش‌تر مطالبات مردم در «فارس من» کرونایی است. این گزارش مروری است بر مهم‌‌ترین آن‌ها.

از کودکان کار تا حمایت از کشورهای درگیر؛ مروری بر مهم‌ترین مطالبات کرونایی شما در «فارس من»

به گزارش خبرگزاری فارس؛ کرونا هم‌چنان صدر مطالبات مردم است. این را از تواتر سوژه‌های ثبت‌شده در «فارس من» می‌توان فهمید. سوژه‌هایی که نمودار روشنی از دغدغه و نگرانی‌های مردم از مسائل مرتبط با بیماری است. این گزارش نگاهی است به تازه‌ترین مطالبات مطروحه در این‌باره؛ از پیشنهادات مخاطبان برای کنترل سفرهای غیرضرور گرفته تا نگرانی‌ها درباره‌ی زباله‌گردها و اقشار آسیب‌پذیر. ببینیم:

 

اول| از کودکان کار تا دست‌فروشان؛ کسی حواسش به اقشار آسیب‌پذیر هست؟ 

این همه‌گیری لعنتی خیلی‌ها را به خاک سیاه نشاند. بیشتر صاحبان مشاغل آزاد و کسانی که درآمد ثابت ندارند. کسانی که باید با در خانه ماندن، بی‌خیال همان چندرغاز درآمد می‌شدند. چاره‌ای نبود؛ این قرنطینه خانگی تقریباً تنها روش مؤثر شناخته‌شده برای شکست زنجیره‌ی بیماری است. در این میان اما نباید از زباله‌گردها، دست‌فروشان و دیگر اقشار آسیب‌پذیر غافل ماند. سوژه‌های مختلفی هم در «فارس من» پیرامون این موضوع به ثبت رسید.

مثلاً این کمیپن که از مردم می‌خواست در شرایط سخت دست‌فروشان و کارگران ساده را فراموش نکنند. در این پویش آمده است: «گفتند همه در خانه بمانند. آیا فکر کرده‌اید یک کارگر ساده یا دست‌فروش که حتی روزهای معمولی هم شرمنده بچه‌هایش هست چطور باید در خانه بماند؟ چه فکری برای این قشر شده؟ همه حمایت‌ها از کارخانه‌داران و بازاریان هست. سرمایه‌دار میتونه ۱۰سال هم بشینه خونه، ولی اینا نمیتونن! فکری به حالشون بکنید.»

 

یا مثلاً این کمپین با صدها امضا که برای سلامتی زباله‌گردها و کودکان کار در این کرونابازار ابراز نگرانی کرده بود. حامیان این کمپین معتقدند: «لازم است یک ستاد مشترک میان بهزیستی، کمیته امداد، کمپ مهاجرت و شهرداری جهت ساماندهی و حمایت از کودکان کار و زباله‌گرد در اوج بیماری کرونا تا فصل گرما در همه نقاط کشور تشکیل شود. بهتر است تا زمان مرتفع شدن بیماری این افراد جمع‌آوری شده و مورد حمایت قرار گیرند.»

این ساعت‌ها برای همه سخت است؛ برای کودکان کار و زباله‌گردها سخت‌تر. کاش حواسمان بیشتر از همیشه به آن‌ها باشد. البته که از آقایان مسؤل و سازمان‌های ذی‌ربط باید مطالبه کرد. همکاران من در گروه‌های مختلف خبرگزاری پیگیر ماجرا هستند. اخبار تکمیلی را در فارس بخوانید.

 
دوم| کمپین هزاران نفر از کارمندان بانک؛ برای سلامتی مردم تعطیل کنید!

از قدیم گفتند حرف حساب جواب ندارد. کارمندان بانک‌ها و ادارات دولتی هم حساب می‌گویند. مگر توصیه‌ی دولت و مقامات بهداشتی برای مبارزه با بیماری، قرنطینه‌ی خانگی نیست؟ پس چرا اداره‌ها و بانک‌ها را تعطیل نمی‌کنند؟ جان آن‌ها بی‌اهمیت است؟ ملاحظه نمی‌کنند همین رفت‌وآمدها تا چه اندازه می‌تواند در شیوع کرونا مؤثر باشد؟ کارمندها هم خانواده دارند؛ کس‌وکاری دارند که نگران سلامتی‌شان هستند. کاش آقای رئیس‌جمهور در این‌باره بیشتر تأمل می‌کرد.

کمپین کارمندان بانک در «فارس من» حالا بیشتر از ۱۰۰۰ امضا دارد؛ با این عنوان: «درخواست تعطیلی بانک‌ها تا ۱۵ فروردین جهت مقابله با کرونا». حامیان این کمپین معتقدند: «باتوجه به تعطیلی بسیاری از مشاغل و اصناف و اهتمام ملی به شعار #در_خانه_بمانیم در راستای مقابله همگانی با ویروس منحوس کرونا، تعطیلی بانک‌ها تا ۱۵ فروردین به عنوان یک مطالبه ملی مطرح شود تا مسئولین به ویژه رییس‌جمهور تدابیر لازم را برای قطع زنجیره بیماری اتخاذ کنند.»

 

امیدواریم؛ البته دولت اعلام کرده اداره‌های دولتی و کارمندان بیشتری را به مرخصی خواهد فرستاد. دقت کنیم؛ سخت‌گیری و مراقبت بلای جان این ویروس منحوس است. چاره‌ای نیست اگر می‌خواهیم شر کرونا را زودتر از این حرف‌ها دفع کنیم باید در خانه بمانیم. مسؤلین دولت و بانک مرکزی هم بیشتر مراعات کنند انشالله.

 

سوم| برای مقابله با مسافرت‌های غیرضرور چه باید کرد؟

عید امسال متفاوت بود؛ مردم اغلب در خانه ماندند. انگیزه‌ی شکست این ویروس لعنتی خیلی‌ها را خانه‌نشین کرد. با این همه اما بودند جماعتی که مسؤلانه رفتار نکردند. انگار نه انگار که رفتار آنها می‌تواند جان خیل بیشتری از هم‌وطنان را تهدید کند. چه باید کرد؟ بخش مهمی از افکار عمومی معتقدند این نافرمانی اجتماعی نباید بدون تاوان باقی بماند. تواتر سوژه‌های ثبت‌شده در این‌باره در «فارس من» نمودار روشنی از این مطالبات است.

مثلاً این کمپین که پیشنهاد می‌کند از کسانی که بی‌خیال همه‌جا دل به جاده زدند، جریمه دریافت کرد. حامیان این پویش معتقدند: «برخی توصیه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و باعث گسترش زمانی و مکانی بیماری می‌شوند. آنها از این بابت ضمن ایجاد هزینه برای مملکت، باعث گرفتاری‌ها و مشکلات اقتصادی هموطنان می‌شوند. برای همین پیشنهاد می‌شود در مبادی شهرها برای این افراد بی‌مسئولیت عوارض و جرائم مالی سنگین بسته شود.»

 

یا طرفداران این کمپین که معتقدند از این مسافران ناخوانده دست‌کم عوارض آنچنانی دریافت شود. آنها معتقدند: «به‌دلیل مهار نشدن کرونا به خاطر توجه نکردن برخی از شهروندان به هشدارها برای نرفتن به مسافرت، پیشنهاد می‌شود در عوارضی‌ها، مبلغی معادل ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان دریافت شود. از آن برای درمان بیماران کرونایی و تقدیر از کادر درمانی بیمارستان‌ها استفاده کنید.»

یا حامیان این کمپین که کلاً معتقدند برای مبارزه با موج دوم کرونا باید هر نوع مسافرتی را ممنوع اعلام کرد. در کمپین آنها آمده است: «موج اول بیماری که با تعطیلی مدارس و سفر مردم به استان‌های شمالی مثل گیلان اتفاق افتاد، پیش‌بینی می‌شود با سفرهای بیشتر و اخیر مردم، موج دوم، شدیدتر در شهرهای مقصد و بعدا در برگشت سفرها، در شهر مبدا اتفاق بیافتد. برای حفظ جان مردم، از مسئولین می‌خواهیم جلوی سفرها را بگیرند.»

 

البته آقای رئیس‌جمهور امروز درحاشیه هیأت دولت اعلام کرد سخت‌گیری‌های شدیدتری در آینده برای مسافرت‌های غیرضرور اعمال خواهد شد. امیدواریم.

 

چهارم| به دیگر کشورهای گرفتار بویژه محور مقاومت برای مبارزه با بیماری کمک کنید

کار بالا گرفته؛ حالا تقریباً تمام ممالک درگیر بیماری‌اند. این آدم‌کُش بی‌رحم بشریت را تهدید می‌کند. مردم وحشت‌زده‌اند. کمبود تجهیزات بهداشتی و زیرساخت‌های درمانی آنها را کلافه هم کرده. اخبار عجیبی این روزها از قحطی مواد خوراکی یا دزدی تجهیزات پزشکی در نقاط مختلف مخابره می‌شود. بحران در کشورهای توسعه‌یافته عمیق‌تر هم هست! کشورهای ثروتمندی که در رسانه‌ها به علم و تجهیزات شناخته می‌شدند حالا زمین‌گیر این ویروس منحوسند.  

در کشور ما اوضاع البته بهتر است. ایران پیشگام مبارزه با کرونا است. دانشمندان ما از همان روزهای نخست برای ساخت تجهیزات پزشکی و اکتشاف داروهای مبارزه با بیماری پای کار آمدند. جهادگران و نیروهای مردمی هم پا به پای آن‌ها. کمبودهایی هم وجود داشت که خُرده-خُرده مرتفع شد. اگرچه همه‌ی این مسائل در برابر اتفاقات عجیب‌وغریب و قحطی‌های پیشامده در غرب دیدنی نیست.

 

گروهی از مردم برای همین با تشکیل یک کمپین پیشنهاد کردند حالا که روند مبارزه با بیماری در کشورمان به یک ثبات نسبی رسیده، به دیگران هم کمک کنیم. مثلاً امضاکنندگان این کمپین معتقدند: «در سال ۱۳۹۹ و ایام سخت اپیدمی، برادرانمان را فراموش نخواهیم کرد. محور مقاومت تا رهایی قدس شریف پایدار و مانا و مقتدر خواهد ماند. در این برهه، بر هر مسلمانی شرعا و عرفا واجب است که حامی و درمانگر برادر مسلمان خود باشد.»

 

پیشنهاد بدی نیست؛ نوع‌دوستی ایرانی‌ها همیشه تاریخ زبان‌زد بوده است. پیگیری این مطالبه هم در دستور کار همکاران من در تحریریه خبرگزاری است.

 

برای مبارزه با کرونا همدلی الزامی است. همین چند توصیه‌ی ساده را بیایید تا پایان تعطیلات جدی بگیریم. حتماً مسافرت‌های غیرضرور می‌تواند بدترین اثرات را در مهار بیماری داشته باشد. «فارس من» این روزها در کنار شما است. منتظر مطالبات و نظرهای شما هستیم.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/ ع

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول