اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

خانواده

در خانه بمانیم| پیش به سوی یک اردوی خانوادگی جذاب

اردو رفتن و چادر زدن یکی از علائق خاص بچه هاست که حسابی آن ها را سر ذوق می آورد. شاید بد نباشد در این روزهای خانه نشینی بچه ها را به یک اردوی خانگی جذاب ببرید و آن ها و خودتان را سر ذوق بیاورید.

در خانه بمانیم| پیش به سوی یک اردوی خانوادگی جذاب

گروه خانواده؛ تعطیلات نوروزی امسال با همه سال­های گذشته و احتمالا همه سال­های آینده بسیار متفاوت است. آنچه باعث تفاوت نوروز امسال با بقیه نوروزهای زندگی­مان شده است، "خانه­ نشینی" است. همانطور که می­دانیم تعطیلات نوروز سال 99، لازم است برای مراقبت خود و دیگران و مصون ماندن از این مهمان ناخوانده، در خانه بمانیم. شما برای این خانه ­نشینی چه برنامه ­ای دارید؟

آیا قصد دارید این خانه­ نشینی را برای خود و فرزندتان متفاوت کنید؟ در قدم اول، خانه و خانه­ نشینی را یک محدودیت و سیاهی نبینید. تعریف خانه ­نشینی را فقط به غذا خوردن، استراحت و چرخیدن در شبکه ­های اجتماعی محدود نکنید. تا به حال این­گونه فکر کرده­ اید که شاید این تنها تعطیلات نوروزی  باشد که با خانواده ­تان در منزل هستید؟ بنابراین باید کمی خلاقیت به خرج دهید و راهکارهایی برای گذران وقت به بهترین و بالاترین کیفیت ممکن، بیابید و یکی از بهترین و زیباترین خاطره­ های زندگی­ خود و خانواده ­تان را در همین نوروز متفاوت رقم بزنید. به طور قطع راه ­های بسیار زیادی برای لذت بردن از خانه­ نشینی وجود دارد اما ما در این یادداشت می­خواهیم به یکی از این راهکارها بپردازیم که در دنیای بچه ها شادی و ذوق این کار نظیر ندارد. همه والدین می­دانند یکی از کارهایی که بچه­ ها خیلی به آن علاقه دارند، اردو رفتن است. ما در اینجا به شما کمک می­کنیم در خانه بچه­ ها را به اردو ببرید. مثل زمان قدیم خودمان که در خانه چادر می زدیم و چادرنماز مادرهایمان سقف و پناه خانه بازی های دوران کودکی مان بود. 

 

 

قوه خیال کودک را پرواز بدهید

اولین گامی که برای اردو رفتن در خانه به آن نیاز دارید، یک قوه تخیل بسیار قوی بدون هیچ چارچوب و محدودیتی است. با ایجاد یک گفت­ و گو و پرسیدن سوال­ هایی ابتدا به کودک این فرصت را بدهید که به اردو زدن در خانه بیندیشد. به او بگویید: "به نظرت چطوری می­ تونیم تو خونه بریم اردو؟ چه چیزهایی لازم داریم؟ شما دوست داری تو اردو چه کارهایی انجام بدی؟ دلت می­خواد چه خوراکی­ هایی داشته باشیم؟ اجازه بدهید که خودش جواب سوال­ها را بدهد. به این ترتیب چند دقیقه ­ای کودک در قوه خیال اردوی هیجان­ انگیزی را تصور می­کند که همه چیز در اردو به سلیقه خودش پیش می­رود. احتمالا با لبخند روی صورت و برق چشمانش می­توانید متوجه شوید که اردوی باشکوهی را در ذهنش مجسم کرده است.

 

 

 

بار و بندیل اردو را جمع کنید

او حالا احتمالا شروع می­کند به جمع کردن وسایلی که برای اردو رفتن لازم دارد و حتی ممکن است چیزهایی بخواهد که در منزل نداشته باشید. اگر می­توانید آن چیزی را که نیاز دارد، باهم بسازید و اگر قابل ساختن و آماده کردن نیست، از او بخواهید جایگزینی برای وسیله مورد نیازش پیدا کند.

حالا نوبت به جمع کردن وسایل اردو است. به بچه ­ها در جمع کردن لوازم اردو کمک کنید اما سعی کنید اصل کار را خودشان به عهده بگیرند. در این مرحله نیز بیشتر کمک فکری بدهید. از بچه ها بخواهید کیف ­شان را بردارند و هرآنچه که فکر می­کنند برای یک اردو به آن نیاز دارند را در آن کیف بگذارند.

 

در این مرحله به کودک تان بپرسید آیا می دانند که چطور باید وسایل را طوری جمع کند که چیزی از قلم نیفتد؟ حالا اینجا از فرصت بهره ببرید و بعد از شنیدن جواب کودک، نوشتن یک لیست مورد نیاز قبل از جمع کردن لوازم را به او یاد بدهید. اگر کودک شما هنوز به مدرسه نرفته است و توانایی نوشتن و خواندن ندارد، به او پیشنهاد بدهید که وسایل مورد نیازش را با نقاشی کشیدن لیست کند.

از اسباب­ بازی و عروسک مورد علاقه گرفته تا خوردنی­ و لباس اضافه. برای خوردنی مورد نیاز سراغ میوه و لقمه خانگی بروید. به او کمک کنید لقمه نان و پنیر و گردو، کمی مغزیجات و خرما، میوه و خوردنی ­های مقوی­ که در منزل موجود است، بردارد و در کیفش بگذارد.

صبحانه و ناهار کودک را با کمک خودش آماده کنید. سعی کنید تا حد امکان همه چیز به واقعیت یک اردو نزدیک باشد.

 

یک گوشه خانه را انتخاب کنید

به کودک اجازه دهید یک گوشه از خانه را برای اردو رفتن نشان کند. سعی کنید دو یا سه گزینه را خودتان انتخاب کنید و به کودک فرصت دهید تا از میان گزینه­ های موجود یکی را انتخاب کند. حواس­تان باشد که گزینه هایی که در اختیار کودک قرار می­دهید، جاهایی از منزل باشد که مزاحم بقیه افراد نباشد تا کودک بتواند به راحتی ساعت­ های زیادی در آنجا به بازی کردن، غذا خوردن و حتی خوابیدن مشغول شود.  پس چند گوشه از خانه را به عنوان گزینه های پیشنهادی به کودک تان نشان دهید و اجازه بدهید از بین گزینه های مورد نظر شما انتخاب کند. بچه را مجبور نکنید حتما در اتاق خودش چادر بزند. او را بین چند گزینه انتخابی خودتان رها کنید. 

 

به سمت مقصد اردو حرکت کنید

حالا وقت آن رسیده بار و بندیل را جمع کنید و آماده رفتن به اردو شوید. اجازه دهید کودک لباس موردعلاقه­ اش را بپوشد. شما نیز در این اردو با او همراه شوید و اگر لازم است برای واقعی­ تر شدن اردویش، لباس مناسب اردو بپوشید و با هم به آن قسمت انتخاب شده از خانه بروید. برای رفتن به اردو، می­توانید باهم سوار ماشین خیالی­ تان شوید و تا مقصد رانندگی کنید. از صندلی ­های خانه برای ساختن یک اتومبیل استفاده کنید.

 

حالا می توانید چادر بزنید

وقتی به مقصد رسیدید، زمان آن رسیده است که در محل انتخاب­ شده ­تان چادر بزنید. برای ساختن چادر، می­توانید از کوسن­ های مبل، پشتی، فضای بین مبل­ ها و یک چادر نماز به­ عنوان سقف استفاده کنید. با هم یک چادر تفریحی بسازید و در آنجا شروع به بازی کردن کنید. بچه­ ها معمولا یک فضای دنج و خصوصی که مال خودشان باشد را دوست دارند. آن­ها دل شان می­خواهد یک قسمت از خانه در مالکیت خودشان باشد. شما با این کار، علاوه­ بر اردو رفتن و ساختن یک زمان شاد برای کودک و بقیه اعضای خانواده، به آن­ها فرصت داشتن یک فضای خصوصی را که خودشان با دست خودشان ساخته ­اند، به آن ها داده­ اید.

 

 

غذا خوردن و خوابیدن در چادر

ساختن چادر و رفتن به اردو زمان پایان کار نیست و تازه اردوی شما شروع شده است. حالا کودک می­خواهد در چادرش بازی کند، کنار شما غذا بخورد و حتی همان­جا بخوابد و استراحت کند. به کودک اجازه دهید وعده­ های غذایی­ اش را آنجا بخورد. بسیاری از کودکان دوست دارند شما نیز در کنار آن­ها همانجا زیر همان چادر غذا بخورید. این شادی کوچک را به کودک­تان هدیه دهید. کنار او غذا بخورید و اجازه دهید همانجا استراحت کند. همانجا باهم کتاب بخوانید. اگر کودک دوست داشت، به او اجازه بدهید شب را نیز همانجا بخوابد. حتی می توانید خانوادگی نمازتان را در مکانی که کودک تان برای اردو انتخاب کرده بخوانید. 

 

فراموش نکنید در هر قدم از این اردو، از کودک سوال بپرسید و سعی کنید جهت کارهای مربوط به اردو و بازی را خودش پیش ببرد و شما فقط با او همراه شوید. با این کار قوه تخیل و خلاقیت­ اش رشد می­کند، مدت زمان بیشتری را سرگرم می­شود و از همه­ مهم­تر، چون خودش فرمانده بازی است، احساس خوشایندتری نسبت به اردو دارد و لذت دوچندانی می­برد.

 

*مریم خوش نما؛ تسهیل گر کودک

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول