اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

فارس من | مردم: آثار تاریخی را از زندان نجات دهید/ میراث فرهنگی: مرمت باغ امیرآباد بر عهده ما نیست!

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه باغ و عمارت امیرآباد در مالکیت دانشگاه بیرجند است، گفت: با توجه به اینکه مالکیت این بنا به دانشگاه بیرجند محول شده لذا مرمت بنا نیز برعهده این نهاد است.

فارس من | مردم: آثار تاریخی را از زندان نجات دهید/ میراث فرهنگی: مرمت باغ امیرآباد بر عهده ما نیست!

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، شاخه‌های سبز از دور در حاشیه جاده پیداست، درختان چند سر و گردن بلندتر از دیوارهای باغ خود را بالا کشیده و به تماشا ایستاده‌اند، در بزرگی رو به جاده بیرجند - خوسف بسته است، برای ورود به باغ باید از خیابان فرعی حاشیه جاده وارد شد، دو لنگه در بزرگ سبزرنگ گشوده است و محوطه‌ای بزرگ که به نظر می‌رسد پارکینگ خودروهای دانشگاه بیرجند است مقابل چشم قرار می‌گیرد.

در بزرگ مزرعه کشاورزی دانشگاه باز و چند خودرو در گوشه و کنار زیر آفتاب و سایه پارک شده است، دیوارهای پارکینگ، نگهبانی برای خانه‌هایی است که درهای قدیمی‌شان رو به آفتاب باز می‌شود.

برای وارد شدن به محوطه باغ و عمارت امیرآباد باید از کنار دو لنگه در کوچک و پیچ دالانی گذشت، یک ردیف اتاق‌های به هم پیوسته که هر کدام دری به باغ دارند و حوضی بزرگ که اطراف آن درخت‌های بلند چنار، سرو و کاج ایستاده است.

تاریخ در عمارت امیرآباد خاک می‌خورد

درخت‌های کوتاه و بلند باغ از میوه تا کاج و سرو، انگور، پسته، انار، انجیر و... صفحه‌های کتاب نقاشی را مقابل دیدگانت ورق می‌زند و آرامشی که در کنار این همه زیبایی مهمانت می‌شود کمتر از جذابیت چنارهای چند صد ساله و درختان بلند اطراف حوض نیست، آب در حوض بزرگ زیر پای مرغابی‌ها تکان می‌خورد، حالا این بنای قدیمی کارگاه و آزمایشگاه دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند است!

فروردین‌ماه امسال بود که استاندار خراسان‌جنوبی از روند بازسازی و مرمت باغ تاریخی امیرآباد بازدید و در جریان آخرین اقدامات انجام شده در این بنا قرار گرفت.

استاندار؛ به دنبال ردیف ملی باشیم

در این بازدید استاندار خراسان‌جنوبی بر لزوم احیای هرچه سریع‌تر این باغ تأکید داشت و افزود: باید به دنبال ردیف ملی این باغ باشیم و همچنین باید بخش خصوصی را برای سرمایه‌گذاری در باغ تاریخی امیرآباد فعال کنیم تا بتوانیم از پتانسیل بالای این باغ برای استفاده عموم شهروندان بهره برد.

فروش بنای تاریخی!

مدیر پایگاه باغ‌های تاریخی استان نیز چندی پیش در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها، فروش این باغ به دانشگاه بیرجند را تأیید کرد و گفت: امکان خرید و فروش اثر تاریخی به بخش خصوصی و دولتی وجود دارد اما اجازه دخل و تصرف در آن نیست، در این باغ هم تغییرات دانشگاه به عنوان مالک قبل از ثبت بنا بوده و بعد از آن تغییر زیادی نداشته است.

جنتی‌فر افزود: در مورد بهبود وضعیت باغ امیرآباد هم مکاتبات زیادی با مسؤولان دانشگاه انجام شده است تا کاربری آن تا حد زیادی به جنبه‌های میراث فرهنگی نزدیک شود و به این منظور پیشنهاد ایجاد موزه کشاورزی نیز به دانشگاه ارائه شده و مذاکرات از سال 85 ادامه دارد اما از طرف دانشگاه اقدام مؤثری انجام نشده است.

در پی ثبت سوژه «معرفی و اجازه بازدید گردشگران از عمارت تاریخی امیرآباد بیرجند» در سامانه فارس من، خبرنگار فارس آخرین وضعیت و تمهیدات اتخاذ شده برای این بنای تاریخی را از مسؤول مربوطه پیگیری کرد.

وجود ۱۱۹ باغ تاریخی در استان

حسن رمضانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بیرجند، گفت: ۱۱۹ باغ تاریخی در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۵ باغ در فهرست میراث آثار ملی ثبت شده است.

وی با بیان اینکه باغ امیرآباد یکی از باغ‌های ارزشمندی است که از سال 1376 ثبت ملی شده و در اختیار سازمان میراث قرار گرفته است، بیان داشت: طی 20 سال (از سال 78 تا 97) به‌طور میانگین تقریبا اعتباری بالغ بر 250 تا 300 میلیون تومان برای مرمت و احیای این اثر تاریخی هزینه شده است.

جابجایی دانشکده کشاورزی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه باغ و عمارت امیرآباد در مالکیت دانشگاه بیرجند است، مطرح کرد: با توجه به اینکه مالکیت این بنا به دانشگاه بیرجند محول شده لذا مرمت بنا نیز برعهده این نهاد است.

رمضانی از جابجایی دانشکده کشاورزی از باغ و عمارت تاریخی امیرآباد بیرجند خبر داد و افزود: جدیدا دانشگاه اقدام به جابجایی دانشگده کشاورزی کرده و پس از جابجایی قصد مرمت این بنای تاریخی را دارد!

وی اضافه کرد: دانشگاه بیرجند باید از اعتبارات داخلی خود این بنا را مرمت کند زیرا ساختمان‌هایی که متعلق به دستگاه‌های دیگر است باید از اعتبارات داخلی دستگاه مربوطه مرمت می‌شود نه میراث فرهنگی زیرا اعتبار ملی ندارد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی همچنین در خصوص قرار نگرفتن باغ و عمارت امیرآباد در نقشه‌ای که از مکان‌های گردشگری بیرجند تهیه شده بود، گفت: به دلیل اینکه در آن زمان دانشکده کشاورزی در این بنا استقرار داشته بنا دارای کاربری گردشگری نبوده و در نقشه‌های بعدی که از اثار تاریخی و گردشگری استان تهیه شود حتما این بنا لحاظ خواهد شد.

انتهای پیام/69039/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول