اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  شهری

فارس من| شهروندان حذف نام شهدا از تابلوی معابر را اطلاع دهند

در پی گلایه شهروندان از حذف نام شهدا از تابلوی برخی معابر مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در اطلاعیه‌ای از شهروندان خواست تا در صورت اطلاع از حذف نام شهدا از خیابان‌ها و معابر این موضوع را اعلام کنند.

فارس من| شهروندان حذف نام شهدا از تابلوی معابر را اطلاع دهند

خبرگزاری فارس-گروه شهری: موضوع ایثار و شهادت و اهمیت زنده نگهداشت نام و یاد شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی، هشت سال جنگ تحمیلی و شهدای مدافع حرم بر کسی پوشیده نیست.

یکی از راه‌های زنده نگهداشتن نام این شهدای گرانقدر و زنده نگهداشتن یاد آنها نام‌گذاری معابر و خیابان‌های شهرها به نام آنهاست تا در خلال روز یاد این دلیر مردان زنده نگهداشته شود.

40 درصد نام‌گذاری‌ خیابان‌های پایتخت به نام شهدای مدافع حرم

اهمیت این موضوع از سوی اعضای شورای شهر تهران نیز مورد اذعان قرار گرفته است به‌گونه‌ای که محمد جواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران به خبرنگار فارس گفت: موضوع نامگذاری خیابان‌ها به نام شهدا و به خصوص شهدای مدافع حرم از زمانی که اعزام برای دفاع از حرم انجام گرفت مدنظر شورای شهر بود.

وی افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: نماد این مسئله هم نامگذاری بزرگ‌ترین بوستان جنوب شهر تهران به نام شهید حججی است که پس از آن نیز پیشنهاد نصب مجسمه ایشان را دادیم و در همان مقطع با همکاری شهرداری منطقه صورت گرفت.

وی با اشاره به این‌که مجسمه شهید حججی توسط استاد حسن‌زاده ساخته شد، گفت: نامگذاری خیابان‌ها و معابر به نام مقدس شهدای حرم ادامه دارد و در همین دوره از شورای شهر حدود ۴۰ درصد نامگذاری‌ها به نام شهیدان است که عمدتا مدافع حرم‌اند.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در کمیسیون نامگذاری شورای شهر ۳ عضو شورا شامل آقایان خلیل‌آبادی، نظری و بنده توجه زیادی به این مسئله داریم چراکه آقای خلیل‌آبادی برادر شهید و آقای نظری فرزند شهید و بنده نیز جانبار انقلاب اسلامی هستم

حق‌شناس خاطرنشان کرد: رویکرد شورای شهر تهران و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در خصوص ارزش‌ها دفاع از ایثارگران و شهدا است و توجه به این مسئله نه تنها کم نشده بلکه در دوره پنجم شورای شهر نیز افزایش یافته است.

خیابان‌ها چگونه نام‌گذاری می‌شود

موضوع نامگذاری معابر شهری آن هم در کلان شهری مانند تهران از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا بسیاری از مسیریابی‌ها و درج آدرس‌ها بر این موضوع استوار است.

در تهران به منظور نامگذاری و تغییر نام شهرک‌ها، خیابان‌ها، کوی‌ها، ‌میادین، بازارها، سرای‌ها، گذرگاه ها،‌ پردیس‌ها، بوستان ها، کوچه‌ها، بن‌بست‌ها و اماکن عمومی در داخل حوزه شهری تهران کمیسیون فرعی به نام کمیسیون نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست‌شهری شورای اسلامی شهر تهران با حضور سه نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیست‌شهری و رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران و مدیرکل روابط عمومی و بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران و مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری  تهران و یک نفر نماینده منتخب از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی تشکیل می‌شود.

دبیرخانه این کمیسیون در اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری تهران و مدیرکل روابط عمومی و امور  بین‌الملل  شهرداری تهران به عنوان دبیر کمیسیون مزبور تعیین می‌شود.

جلسات کمیسیون به ضرورت هر 15 روز یک‌بار در محل شورای اسلامی شهر تهران تشکیل می‌گردد و صورت جلسات کمیسیون باید در دفتر مخصوص ثبت و به امضای اعضای حاضر در هر جلسه برسد.

جلسات کمیسیون با حضور دو سوم اعضا رسمیت خواهد یافت. مصوبات کمیسیون با رأی اکثریت اعضای حاضر معتبر خواهد بود و پس از پیشنهاد به شورا و تصویب آن در صحن علنی شورا قابل اجرا خواهد بود.

ارائه پیشنهاد جهت نامگذاری یا تغییر نام معابر و اماکن عمومی شهر تهران به کمیسیون مربوط در شورای اسلامی شهر تهران آزاد بوده و دبیرخانه کمیسیون مزبور موظف به دریافت و ثبت کلیه پیشنهادهای رسیده و طرح آن در جلسات مربوط و اعلام  نتیجه به اشخاص حقیقی یا حقوقی پیشنهاد دهنده می‌باشد.

هم‌چنین به منظور سهولت در انجام امور کارشناسی و تسریع در فرآیند نامگذاری و تغییر نام معابر، کمیسیون مزبور موظف است نسبت به تشکیل کمیته‌های کارشناسی و نامگذاری و تغییر نام معابر و اماکن عمومی در هر منطقه شهرداری تهران با حضور افراد ذیل اقدام نماید:

الف ـ شهردار منطقه (رئیس کمیته) ب ـ مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه (دبیر کمیته)، ج ـ یک نفر نماینده از انجمن‌های شورایاری محلات منطقه (در صورتی که انجمن‌های شورایاری در آن منطقه تشکیل شده باشد) با معرفی ستاد اجرایی انجمن‌های شورایاری، د ـ یک نفر نماینده تام‌الاختیار بنیاد شهید انقلاب اسلامی تهران که منطقه شهرداری در حوزه آن بنیاد قرار دارد، هـ ـ امام جماعت یکی از مساجد منطقه با معرفی شورای هماهنگی امور مساجد تهران، و ـ یک نفر کارشناس مطلع اموراجتماعی ـ فرهنگی آشنا به تاریخ و ادبیات به انتخاب و معرفی شهردار منطقه، با اولویت  اساتید دانشگاه یا فرهنگیانی که در همان منطقه ساکن باشد.، ز ـ نماینده تام‌الاختیار فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج که منطقه شهرداری در حوزه آن فرمانداری قرار دارد.

کمیته‌های مزبور زیر نظر کمیسیون نامگذاری فعالیت می‌نمایند و مسئولیت کلیه امور کارشناسی نامگذاری و تغییر نام معابر زیر شانزده متر عرض و هشتصد متر طول را بر عهده خواهند داشت.

حذف نام شهدا

اما برخلاف آیین نامه‌ها موجود در چندین ماه گذشته برخی از شهروندان مدعی شدند که واژه شهید از تابلوی برخی معابر و خیابان‌ها حذف شده است.

اولین بار شهردار منطقه یک به این موضوع واکنش نشان داده و حذف نام شهدا را واقعی ندانست اما پس از آن شهردار منطقه 12 به انتشار این اخبار واکنش نشان داد.

 

درخواست شهروندان از شهرداری

کاربران خبرگزاری فارس در سامانه فارس من سوژه‌ای را با عنوان «حذف نام شهدا از معابر عمومی تهران» به ثبت رسانده و عنوان کردند: اخیرا مشاهده شده است نام شهید از کوچه ها و خیابانها حذف شده است. امسال محرم ، شهرداری در بنر هایی که نصب کرده است ، علاوه بر حذف حداکثری رنگ مشکی ، و نوشتن جملات ثقیل و مبهم .... واژه شهید و شهادت هم در بنر ها دیده نمی شود .لطفا دلیل این تغییرات را پیگیری کنید.

هرگونه تغییر را اطلاع دهید

اما با توجه به حرف و حدیث‌های پیش آمده مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در مورد حذف نام شهدا اطلاعیه‌ای منتشر کرده است.

در متن اطلاعیه روابط عمومی شهرداری تهران آمده است:

وَ لَا تحَْسَبنَ‌َّ الَّذِینَ قُتِلُواْ فىِ سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتَا بَلْ أَحْیَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُون
پیرو برخی اخبار و اطلاعات واصله مبنی بر عدم درج عنوان مقدس «شهید» در تعداد اندکی از معابر مزین به نام شهدا، شهرداری تهران از ۲۰ مردادماه با پیگیری مجدانه شهرداران مناطق نسبت به بررسی این موارد اقدام نمود و تمام معابری که نیاز به اصلاح داشتند، به‌سرعت مورد رسیدگی قرار گرفتند.
با وجودی که این موارد بسیار اندک بوده و عموما با تابلوهای پرچمی نصب شده در سال‌های گذشته مرتبط هستند، اما مقرر شد تا هر گونه مغایرتی در پایش‌های دوره‌ای مورد بررسی قرار گیرد.

 

از شهروندان عزیز درخواست داریم که با مشاهده کوچک‌ترین مغایرت در خصوص عناوین معابر مزین به نام شهدای والامقام، سریعا موضوع را از طریق سامانه ١٣٧ اطلاع‌رسانی نموده تا پس از بررسی در کمترین زمان ممکن اقدام لازم نسبت به اصلاح صورت پذیرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول