اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمانشاه

برداشت بیش از 3500 تن زیتون از باغات کرمانشاه

معاون امور باغداری جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: طی سال‌جاری از مجموع 856 هکتار باغ زیتون بارور در استان حدود 3 هزار و 571 تن زیتون برداشت شده است.

برداشت بیش از 3500 تن زیتون از باغات کرمانشاه

رضا زارعی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار داشت: در استان کرمانشاه حدود 982 هکتار باغ وجود دارد که از این میزان 856 هکتار بارور و مابقی نونهال هستند و از این میزان باغ حدود 555 هکتار از باغات در منطقه دالاهو واقع شده است.

معاون امور باغداری جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه سال گذشته حدود 3 هزار و 200 تن زیتون از 826 هکتار باغ بارور استان برداشت شده است، گفت: امسال 3 هزار و 571 تن زیتون برداشت شده، البته زیتون یک محصولی است که درخت آن هر 2 سال یک‌بار محصول مناسبی را خواهد داشت، نمی‌توان برداشت امسال را با سال گذشته مقایسه کرد.

وی یادآور شد: بیش از نیمی از باغات زیتون استان کرمانشاه در منطقه دالاهو واقع شده است و زیتون این منطقه دارای کیفیت و اعتبار بسیار بالایی در کشور است و این در حالی است که در منطقه ریجاب و بان‌زده صنایع تبدیلی مناسب برای فرآوری زیتون نیز شکل گرفته است.

زارعی با اشاره به خصوصیت درختان زیتون، یادآور شد: زیتون یک درخت مقاوم در برابر سرما و کم‌آبی است و کشت آن در منطقه دالاهو و ریجاب سبب تولید محصولات بسیار مناسبی شده، اما باید توجه داشت که در مناطق خشک، این درخت نیازمند آبیاری است.

وی با مخاطب قراردادن باغدارانی که قصد کاشت زیتون دارند، یادآور شد: گونه‌های مختلف زیتون ممکن است در مناطق آب و هوایی و اقلیم‌های متفاوت محصولات متفاوتی را تولید کند و به‌عنوان مثال گونه‌های که در منطقه دالاهو محصولاتی با کیفیت جهانی تولید می‌کنند در قصرشیرین و سرپل‌ذهاب نتیجه مطلوبی را از خود نشان نخواهند داد.

زارعی ادامه داد: باغداران حتما قبل از کشت زیتون باید با کارشناسان اداره جهاد کشاورزی مشاوره لازم را انجام داده و با توجه به نوع خاک و اقلیم منطقه گونه مناسب را انتخاب و کاشت کنند.

*برندسازی بزرگترین مشکل زیتون دالاهو است

وی در پاسخ به این سوال که بزرگترین موانع تولید و فرآوری زیتون در استان چیست، گفت: برندسازی بزرگترین مشکل زیتون به‌خصوص در منطقه دالاهو است، چرا که در این منطقه زیتون مناسبی تولید می‌شود و واحد‌های فرآوری به اندازه کافی در این منطقه وجود دارند، اما با توجه به ناشناخته بودن این زیتون، معرفی کافی از آن در سطح کشور صورت نگرفته است.

زارعی در پایان، یادآور شد: در حالی که با توجه به مساحت باغات منطقه دالاهو و واحدهای فرآوری مناسب این منطقه در صورت برندسازی و تجمیع زیتون این منطقه، براحتی می‌توان آن را به کل کشور و حتی کشورهای همسایه معرفی و صادر کرد.

انتهای پیام/پ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول