اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  ایلام

تولیدی‌های پوشاک مدارس ایلام، در معرض ورشکستگی/ سنگ‌اندازی آموزش و پرورش مقابل تولید

درحالی که لزوم حمایت مسوولین در سال رونق تولید از تولیدکنندگان احساس می‌شود، برخی با دریافت مبالغی از تولیدکنندگان پوشاک و وضع قوانین جدید، عملا عرصه را بر این قشر جامعه تنگ کرده‌اند به نحوی که تعدادی از آنان خیال ترک تولید را در سر دارند.

تولیدی‌های پوشاک مدارس ایلام، در معرض ورشکستگی/ سنگ‌اندازی آموزش و پرورش مقابل تولید

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، هر سال پیش از آغاز فعالیت مدارس، خانواده‌ها و دانش‌آموزان به منظور دوخت لباس فرم مدارس به تولیدی‌های پوشاک مراجعه می‌کنند. فصلی بودن فعالیت تولیدی‌ها از یک سو و وضع ضوابط دست و پا گیر برای ادامه قرارداد و فعالیت آنها از سوی آموزش و پرورش مشکلات بسیاری را برای این واحدها در پی داشته است.

مشکلات تولیدی‌های پوشاک مدارس به سال 92 باز می‌گردد که آموزش و پرورش ایلام به ازای دوخت هر دست لباس از تولیدکنندگان چیزی حدود هزار تومان با عناوین مختلف از جمله کمک به کودکان بی‌بضاعت اخذ کرد و این روند کماکان ادامه دارد و با گذر زمان، مبلغ مذکور به حدود ۱۰ تا 15 هزار تومان رسیده است.

قطعا دریافت چنین مبالغی از تولیدکنندگان علاوه بر بروز مشکل برای تولیدی‌ها، فشارهای اقتصادی مضاعف را به والدین وارد می‌کند، چرا که دریافت هر هزینه‌ی اضافی در نهایت از والدین دانش آموزان اخذ می‌شود.

اجباری بودن هزینه‌های اخذ شده از طرف آموزش و پرورش

یکی از تولیدی‌ها در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: هرساله بابت هر دست لباس مبلغی از تولیدی‌ها اخذ می‌شود که هم اکنون این میزان به ۱۰ هزار تومان بابت هر دست لباس رسیده است.

وی افزود: هزینه‌های اخذ شده اجباری است و در صورت عدم پرداخت برای سال‌های آتی نمی‌توانیم دوخت انجام دهیم و هیچ کاری به ما تحویل داده نمی‌شود و با توجه به اینکه تنها منبع درآمد ما همین تولیدی‌هاست مجبوریم مبالغ خواسته شده را پرداخت کنیم تا تنها راه امرار معاشمان مسدود نشود و سال های آینده هم بتوانیم فعالیت کنیم.

این تولیدی پوشاک با بیان اینکه مسوولان آموزش و پرورش مدعی‌اند این مبالغ جهت کمک به دانش آموزان بی بضاعت اخذ می‌شود در حالی که می‌توانند دانش آموزان بی‌بضاعت را به ما معرفی کنند تا لباس فرم به‌صورت رایگان یا با کمترین مبلغ برای آنان دوخته شود.

وی در پایان با بیان اینکه هنگام شروع به کار و آغاز دوخت البسه ضمانت نامه بانکی نیز از تولیدی‌ها درخواست می شود که این مورد نیز چند میلیون هزینه اضافی در پی دارد، گفت: بی شک ادامه این روند با توجه به گران شدن پارچه و وسایل مورد نیاز تعطیلی تولیدی‌ها را در پی خواهد داشت.

مسلما لزوم رونق تولید در سالی که رهبر انقلاب آن‌را با چنین موضوعی نامگذاری کرده‌اند، تلاش مسوولان برای  تحقق این شعار را می‌طلبد و باید تلاش شود با کمک به تولیدی‌ها زمینه اشتغال افراد بیشتری فراهم شود نه با اخذ هزینه‌های اضافی شاهد تعدیل نیرو و یا تعطیلی تولیدی‌ها باشیم.

افزایش هزینه دوخت البسه مدارس

سمیرا جعفری یکی از اولیا دانش آموزان به خبرنگار فارس گفت: هزینه دوخت یک مانتو شلوار ابتدایی به حدود ۱۵۰ هزار تومان رسیده که پرداخت این مبلغ برای اقشار کم درآمد مشکل است.

وی افزود: مسوولین هزینه‌هایی که از تولیدی‌ها اخذ می‌کنند را روی قیمت لباس‌ها می‌کشند و این روند مستقیما روی خانواده‌ها تاثیر می‌گذارد.

جعفری اظهار کرد: بی شک ادامه این روند تنها به افزایش روز افزون هزینه‌های دوخت لباس مدارس ختم می‌شود و با توجه به اینکه پوشیدن لباس فرم در برخی مدارس توسط انجمن اولیا تعیین می‌شود، ممکن در سال‌های آتی پوشیدن لباس توسط اولیا پذیرفته نشود که این امر رکود تولیدی‌ها و بیکاری صدها تولید کننده و افزایش آمار بیکاری را در پی خواهد داشت.

کمک به دانش آموزان بی بضاعت

علی زرآبادزاده ناظر بخش لباس فرم دانش آموزان در آموزش و پرورش استان ایلام نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام، گفت: ‌در راستای کمک به دانش آموزان بی بضاعت، به شکل داوطلبانه، برخی از تولیدی‌ها کمک‌هایی به‌صورت البسه و یا ریالی در حد توان خود به مدارس طرف قرارداد اهدا کرده‌اند که توسط ادارات آموزش و پرورش مناطق مدیریت و توزیع شده است.

وی اظهار داشت: در راستای کمک به تولیدات داخلی و رونق کار و فعالیت از توان واحد‌های تولیدی بومی در استان استفاده شده است که اسامی واحدهای تولیدی مجاز در اختیار واحدهای آموزشی قرار گرفته و مدارس نیز بر اساس کیفیت کار، واحد تولیدی مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند.

اشتغال زایی برای ۵۳۵ نفر

وی بیان داشت: سال گذشته حدود ۱۸۰ واحد تولیدی داوطلب فعالیت در این زمینه بوده‌اند و به‌صورت موقت برای تعداد ۵۳۵ نفر اشتغال‌زایی ایجاد شده است، ضمنا برای بهبود کیفیت کار، کارگاه‌های آموزشی، با استفاده از اساتید مجرب در مناطق مختلف استان توسط انجمن اولیا و مربیان اداره ‌کل آموزش و پرورش استان برگزار شده که نقش مهمی در بالا بردن کیفیت دوخت و تولید لباس فرم دانش آموزان داشته است.

حالا جای تامل است که در سال رونق تولید، یک تولیدی پوشاک مدارس با کمترین سرمایه و با این سنگ‌اندازی‌ها در استانی که از مناطق دارای تورم بالا و در عین حال محروم کشور محسوب می‌شود، چگونه می‌تواند به فعالیت ادامه دهد؟

انتهای پیام/۹۷۰۸۲۳/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول