اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گیلان

فارس من| برداشت مصالح کوهی به بهانه طرح توسعه در لنگرود/ در شورای عالی معادن گیلان چه می‌گذرد؟!

شواهد عینی و مستندات حکایت از برداشت مصالح توسط شرکت نوشینه با هدف طرح توسعه دارد و این در حالی است که دستگاه‌های متولی منکر پاسخ مثبت به استعلامات در خصوص طرح توسعه و برداشت مصالح هستند.

فارس من| برداشت مصالح کوهی به بهانه طرح توسعه در لنگرود/ در شورای عالی معادن گیلان چه می‌گذرد؟!

به گزارش خبرگزاری فارس از لنگرود، سامانه «فارس من» با هدف پیگیری مستقیم و مسائل و مشکلات مردم راه‌اندازی شده و در سریع‌ترین زمان به پیگیری موارد اعلامی می‌پردازد.

« برداشت بدون مجوز مصالح کوهی از باغات چای توسط شرکت نوشینه چای لنگرود تالش محله » یکی از موضوعاتی بود که از طریق مخاطبان در سامانه فارس من ثبت شد.

مخاطب در ثبت این سوژه مطرح کرده‌ است که قطعه زمینی جنب نوشینه چای به سمت لنگرود نرسیده به رستوران باباطاهر تالش محله لنگرود بدون راه دسترسی و بدون مجوز در حدود سه ماه است در حجم بسیار زیاد کنده‌شده و محل یادشده گودبرداری می‌شود. این محل سابقا باغ چای سر سبز و با پوشش گیاهی  بود.

برداشت مصالح توسط شرکت نوشینه بدون مجوز محیط‌زیست است

رئیس اداره حفاظت از محیط‌زیست لنگرود در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به موضوع برداشت غیر مجاز مصالح جنب شرکت نوشینه چای اظهار کرد: این شرکت در گذشته دارای مجوز هتل بوده و به بهانه احداث هتل از سازمان صنعت، معدن و تجارت مجوز برداشت و حمل سنگها را گرفته است.

سید امین نجات با بیان اینکه شرکت نوشینه برای احداث هتل از محیط‌زیست مجوز دریافت کرده، افزود: این سازمان برای برداشت مصالح به نوشینه مجوز نداده بلکه مجوز در این مقوله بدون استعلام محیط‌زیست توسط صمت داده‌شده است.

نوشینه برای احداث هتل مجوز دارد

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان لنگرود نیز در خصوص برداشت‌های غیر متعارف و غیر قانونی شرکت نوشینه چای در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت اظهار کرد: بخش هتل نوشینه در لنگرود دارای مجوز و از مستثنیات است.

ابوالحسن عاشوری با اشاره به زمینی در جوار نوشینه که دارای مجوز برداشت معدنی است، افزود: در حاشیه نوشینه شخصی دارای ۳۰۰۰ متر زمین سنددار است که مجوز معدن نیز از صمت دارد ک به دلیل اختلافات شخصی و یا شهرستانی، ادامه برداشت از آن حدود دو ماهی است که با دستور دادستان گرفته‌شده است.

 

نوشینه استعلامی برای اجرای طرح توسعه ندارد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان لنگرود نیز در گفت وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره اجرای طرح توسعه شرکت نوشینه چای اظهار کرد: این شرکت در راستای اجرای طرح توسعه و احداث هتل خود هیچ استعلامی از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نگرفته است.

محمدباقر قاسم پور با اشاره به بازدید خود به همراهی رئیس منابع طبیعی لنگرود از محل اجرای طرح توسعه شرکت نوشینه افزود: زمین مورد نظر سنگی با پوشش گیاهی بوده است اما باغ چای در محل برداشت مصالح وجود نداشته هر چند در اطراف این محل باغ چای وجود دارد.

وی با بیان اینکه اگر محل اجرای طرح توسعه داخل محدوده طرح هادی باشد، مسؤولیت از ما سلب می‌شود، تصریح کرد: مسؤولیت دخالت و تصمیم‌گیری نسبت به طرح توسعه در صورتی که طرح در محدوده طرح هادی باشد با بنیاد مسکن است.

برداشت مصالح توسط نوشینه قانونی است/ مصالح دپو شده به سد گالش کولام منتقل شد

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان لنگرود نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به برداشت مصالح توسط مالک شرکت نوشینه چای اظهار کرد: صاحب شرکت نوشینه چای طی دو سال پیش مجوز طرح توسعه شرکت مذکور را از صنعت، معدن و تجارت شهرستان لنگرود گرفته است.

محمد رفیق خواه با بیان اینکه اجرای طرح توسعه شرکت نوشینه پشت شرکت فعلی بود که متعلق به صاحب شرکت است، افزود: با استعلامی که از مراجع قانونی صدور مجوز برداشت شن و سنگ لازم بود و انجام شد، با برداشت مصالح از محل اجرای طرح توسعه موافقت شده و در راستای آن شرکت ملزم به برداشت‌شده است.

وی با بیان اینکه در راستای طرح توسعه شرکت نوشینه و برداشت مصالح و تسطیح زمین، مصالح دپو شده باید انتقال پیدا می‌کرد، گفت: این شرکت پس از استعلام از صمت و پرداخت حقوق دولتی، مصالح مازاد دپو شده را به شرکت مجری سد گالش کولام با مجوز مجدد صمت منتقل کرد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان لنگرود با تاکید بر اینکه برداشت‌های صورت گرفته کاملا قانونی بوده، استعلامات دستگاه‌ها موجود است و حقوق دولتی نیز مطابق اسناد از صاحب شرکت دریافت شده، بیان کرد: اینکه گفته می‌شود نوشینه بیش از ارتفاع قانونی برداشت مصالح داشته صحیح نیست چون این شرکت در راستای طرح توسعه ۲۰۰۰ متری شرکت خود باید به میزانی برداشت مصالح داشته باشد که بتواند پروژه خود را اجرا کند.

رفیق خواه در پاسخ به اینکه شواهد عینی در پس برداشت قانونی و حمل مصالح حاکی از تخریب کوه در جوار شرکت نوشینه است، خاطرنشان کرد: کند و کاری های بالا دست شرکت برای احداث هتل بوده و برداشت‌ها و کند و کاری های پشت واحد صنعتی نیز برای اجرای طرح توسعه است و مالک زمین‌ها نیز صاحب شرکت نوشینه است.

وی با اشاره به اینکه در راستای راستی آزمایی طی چندین نوبت از فرایند اجرای طرح توسعه نوشینه به صورت دقیق و کارشناسی بازدید به عمل‌آمده، خاطرنشان کرد: هیچ تخلفی از سوی کارشناسان شهرستان و استان که با دستگاه‌های خاصی هم ارزیابی‌شده محرز و گزارش نشده است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان لنگرود در پاسخ به اینکه گفته می‌شود شرکت مذکور مصالح برداشت‌شده را به صورت آزاد فروخته و درآمدهای میلیاردی در پی آن کسب کرده، گفت: این سازمان صورتجلسه رسمی همراه با مستندات عکس و تصویری دارد که بیانگر استفاده شدن مصالح برداشت‌شده در سد لاستیکی گالش کولام است.

 

گفتنی است در تاریخ سوم مرداد سال گذشته، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان نیز در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل شرکت نوشینه نسبت به دپو و حمل مصالح به میزان تقریبی 500 تن موافقت کرده و به شرکت اجازه داده تا نسبت به حمل مصالح دپو شده از مبدا به منظور کف سازی مجتمع تفریحی نوشینه اقدام کند.

پافشاری صمت بر مجوز دار بودن برداشت مصالح نوشینه علیرغم مخالفت دستگاه‌های درگیر

علیرغم اینکه صنعت و معدن لنگرود معتقد است برداشت مصالح توسط این شرکت قانونی و با پاسخ مثبت ادارات متولی بوده، محیط‌زیست، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی شهرستان این ادعا را رد کرده و بر ادعای مخاطب مبنی بر اینکه برداشت مصالح توسط نوشینه چای غیرقانونی بوده صحه می‌گذارد و تلویحاً تأکید می‌کنند که این ادارات برای احداث هتل موافقت کرده‌اند نه با طرح توسعه شرکت نوشینه چای.

حفظ انفال، منابع طبیعی و محیط‌زیست یک فریضه الهی است و یقیناً در جمهوری اسلامی نیز دستگاه‌های مجری و خدمات رسان باید تمامی سیاست‌ها و تصمیمات خود را در راستای حفظ این مواهب الهی بهره بگیرند و در این رابطه نباید هیچ‌کس مصونیت داشته باشد.

تناقضات در اظهارات مسؤولان لنگرود، وجود دغدغه مردمی نسبت به تخریب محیط‌زیست و از همه مهم‌تر شواهد عینی که بیانگر تعرض و تصرف بخشی از تپه بوده حساسیت‌ها را نسبت به طرح توسعه شرکت نوشینه و طرح‌های توسعه‌ای مشابه را افزایش می‌دهد و لازم است در این زمینه استاندار گیلان به‌عنوان رئیس شورای عالی معاون استان ورود کند و علاوه بر متوقف کردن اجرای طرح توسعه نوشینه، دست متجاوزان به منابع و معادن را در سراسر استان کوتاه کند.

استانداری گیلان باید به‌عنوان رئیس شورای عالی معادن استان در راستای بهره‌وری صحیح، بجا و به‌اندازه معادن استان علاوه بر سیاست‌گذاری با تدوین شیوه‌نامه‌های کارشناسی، هدایت سرمایه‌گذاران و در نظر گرفتن مشوق‌ها همچون سایر اعضای شورا گزارش دهد که در شورای عالی معادن گیلان چه می‌گذرد؟

انتهای پیام/3389

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول