اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

سفیر انگلیس به وزارت خارجه ایران احضار شد

در پی اظهارات خلاف واقع وزیر خارجه انگلیس در متهم کردن ایران به دست داشتن در حوادث اخیر برای دو نفتکش در دریای عمان، سفیر این کشور در تهران به وزارت خارجه احضار شد.

سفیر انگلیس به وزارت خارجه ایران احضار شد

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در پی اظهارات خلاف واقع «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس در تبعیت کورکورانه و عجولانه از آمریکا در متهم کردن کشورمان به دست داشتن در حوادث اخیر برای دو نفتکش در دریای عمان، دستیار وزیر و مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه امروز در ملاقات با «راب مک ایر» سفیر انگلیس، شدیدا به این مواضع غیر قابل قبول و ضد ایرانی دولت انگلیس اعتراض و با اشاره به اتهام مطروحه که بدون ارائه کمترین سند و مدرکی و تنها در چارچوب سیاست دنباله روانه لندن از واشنگتن مطرح شده، افزود: در جریان جلسه (بسته) پنجشنبه گذشته شورای امنیت سازمان ملل نیز هیچ کس بجز انگلیس با این اتهام واهی آمریکا همراهی نکرد؛ حتی بسیاری از رسانه‌های بین المللی شناخته شده نیز ادعای آمریکا و انگلیس را به استناد اظهارات مقامات شرکت مالک کشتی و ملوانان آن رد کردند.

مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه با تقبیح این اتهامات بی اساس و اعلام اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران خواستار ادای توضیح طرف انگلیسی و تصحیح این موضع شد و افزود: واکنش‌های مردمی علیه انگلیس ناشی از اینگونه رویکردهای حمایتگرانه این کشور از ادعاهای بی پایه و اساس مقامات آمریکایی در مسائل مختلف از جمله موضوع فوق است و اتخاذ مواضع واقع گرایانه از سوی دولت انگلیس منطبق با واقعیات سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران و لزوم تجدیدنظر در رویکرد این کشور، را یادآوری می‌کنیم.

سفیر انگلیس در این دیدار اظهار داشت: مراتب را فورا به لندن منعکس خواهد کرد.

به گزارش فارس، «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس روز جمعه در سخنانی بدون ارائه شواهد مستند مدعی شد که «تقریبا قطعی است که ایران پشت حملات به تانکرهای نفت در دریای عمان است.»

 

 

وزارت امور خارجه انگلیس نیز در بیانیه خود آورده که تقریبا قطعی است که «شاخه‌ای از ارتش ایران به دو تاتکر در روز 13 ژوئن (23 خرداد) حمله کرده است و عامل دولتی یا غیردولتی دیگری نمی‌تواند مسئول این حادثه باشد.»

وزارت خارجه انگلیس مدعی شده که «اخیرا سابقه‌ای برای حمله ایران به تانکرهای نفتی نیز وجود دارد. تحقیقات امارات درباره حمله به 4 تانکر نفتی در بندر فجیره امارات به این نتیجه رسیده که این حملات توسط عامل دولتی پیچیده‌ای انجام شده است. انگلیس اطمینان دارد که ایران مسئول این حمله است.»

همچنین جرمی هانت نیز در سخنانی با محکوم کردن حملات به دو نفتکش در دریای عمان مدعی شد که برآورد وی به این نتیجه رسیده که مسئولیت این حملات تقریبا به طور قطعی بر عهده ایران است.

وی در ادامه ادعاهایش گفت که حملات اخیر بر اساس الگوی رفتار بی ثبات کننده ایران بوده و خطری جدی برای منطقه ایجاد می‌کند.(اینجا بخوانید)

از سوی دیگر، پس از ادعای بی اساس «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا درباره دخالت ایران در این حوادث، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران اظهار داشت: مسئولیت تامین امنیت تنگه هرمز، بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و نشان دادیم که در سریع‌ترین زمان ممکن به کمک ملوانان کشتی‌های دچار سانحه رفتیم و آنها را نجات دادیم. ظاهرا برای آقای پامپئو و سایر دولتمردان آمریکایی متهم کردن ایران در حادثه مشکوک و تاسف بار برای نفتکش ها راحت‌ترین و ساده انگارانه ترین کار است. در حالی که نخست وزیر ژاپن برای کاهش تنش‌ها، با نفر اول جمهوری اسلامی ایران در حال دیدار است کدام دست‌های پنهان به دنبال اثرگذاری بر این تلاش‌ها در منطقه است و چه کسانی از آن سود می‌برند؟!

موسوی خطاب به وزیر خارجه آمریکا گفت:  آقای پامپئو! این تشکیک نه تنها شوخی و خنده دار نیست، بلکه نگران کننده و هشدار آمیز است.(بیشتر بخوانید)

وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه (23 خرداد/ 13 ژوئن) ایران را مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد.

وی گفت: «ارزیابی دولت آمریکا این است که جمهوری اسلامی ایران مسئول حملاتی است که امروز در دریای عمان اتفاق افتاد. این ارزیابی، مبتنی بر داده‌های اطلاعاتی، سلاح‌های مورد استفاده، سطح تخصص مورد نیاز برای انجام این عملیات، حملات اخیر ایران به کشتی‌ها و این واقعیت است که هیچ گروه نیابتی از منابع و مهارت کافی برای انجام عملیاتی با این سطح از پیچیدگی نیست.»

سید عباس موسوی پیش از این نیز در توئیتی نوشته بود: «از بروز حوادث مشکوک امروز برای نفتکش‌های تجاری مرتبط با ژاپن همزمان با دیدار نخست‌وزیر آن کشور با رهبر انقلاب ابراز نگرانی کرده و آن را خلاف جهت گیری ها و تلاش‌های منطقه‌ای و فرامنطقه برای کاهش تنش‌ها و آرامش در منطقه می‌دانیم. ایران از همکاری و گفتگو در منطقه حمایت می‌کند.»

 انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول