اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

فارس من| کاروانسرای دوکوهک چشم‌انتظار سرمایه‌گذار

احیاء و بازسازی کاروانسرای عهد صفوی که در منطقه گردشگری «دوکوهک» واقع در شمال شیراز قرار گرفته است، یکی از فرصت‌های خوب سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی به شمار می‌رود.

فارس من| کاروانسرای دوکوهک چشم‌انتظار سرمایه‌گذار

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، یکی از سوژه‌هایی که به تازگی در سامانه «فارس من» به ثبت رسیده و مردم خواستار پیگیری آن شده‌اند، رسیدگی به وضعیت کاروانسرای عهد صفوی است که در منطقه خوش آب‌وهوا و زیبای دوکوهک (یکی از دروازه‌های ورودی شیراز) قرار گرفته است.  

مردم در این درخواست نوشته‌اند: «این کاروانسرا که به دوره صفوی باز می‌گردد، تبدیل به خانه معتادان شده و علاوه بر ناامنی برای اهالی این منطقه، محل امنی برای خلافکاران شده است. این در حالیست که می‌توانست به‌عنوان یک ظرفیت بزرگ برای ایجاد اشتغال از آن بهره گرفت.»

خبرنگار فارس موضوع را ابتدا از اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس پیگیری کرد، اما در توضیحات این اداره‌کل مشخص شد که اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان، مالک و بهره‌بردار کاروانسراهای تاریخی است.

معاون بهره‌برداری اقتصادی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه فارس با اشاره به وجود بیش از 70 کاروانسرای تاریخی در استان فارس به خبرنگار فارس گفت: متاسفانه اکثر این کاروانسراها رها شده‌اند و وضعیت خوبی ندارند.

الیاس رضایی ادامه داد: متاسفانه چون این اماکن کارکرد اولیه  و اصلی خود را از دست داده‌اند، بیش از 60 درصد قسمت‌های مختلفشان نیز تخریب شده است.

وی اضافه کرد: تنها تعداد اندکی از کاروانسراها که در مناطق شهری و روستایی مورد تغییر کاربری قرار گرفته‌اند دارای وضعیت بهتری هستند.

واگذاری به بخش خصوصی

رضایی با تاکید بر موقوفه بودن بخش اعظم کاروانسراهای فارس عنوان کرد: اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان از 2 سال قبل برای واگذاری کاروانسراها به صورت اجاره طولانی‌مدت به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در قبال مرمت و بازسازی این اماکن تاریخی، میراثی و اوقافی اعلام آمادگی کرده است.

وی افزود: چند روز قبل نیز با انعقاد تفاهم‌نامه اداره‌کل اوقاف فارس با میراث فرهنگی استان که در تاریخ 29 اردیبهشت‌ماه جاری به امضاء رسید، به این کار رسمیت بیشتر و بهتری داده شده است.

معاون بهره‌برداری اقتصادی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان ابراز امیدواری کرد: انتظار داریم با این اقدام سرمایه‌گذاران بیشتری به صورت فردی و یا گروهی برای مرمت و تغییر کاربری کاروانسراهای استان وارد عمل شوند.

رضایی تاکید کرد: البته از آنجا که مرمت یک کارونسرا به بودجه فراوانی نیاز دارد به سرمایه‌گذارانی پاسخ مثبت داده می‌شود که سرمایه کافی برای انجام تمام مراحل مرمتی را داشته باشند تا پس از آن کاروانسرا به صورت طولانی‌مدت در اختیار آنها قرار داده شود و به دلیل کمبود سرمایه، پروژه نیمه‌تمام نماند.

وی تصریح کرد: احیاء کاروانسراها کمک به حفظ میراث فرهنگی، اشتغالزایی برای جوانان و سودآوری اقتصادی است و علاوه بر کاروانسراها از آب‌انبارها، حمام‌ها و خانه‌های قدیمی میراثی-وقفی نیز می‌توان برای ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و تغییر کاربری مناسب استفاده کرد.

مشکل حقوقی

رضایی با اشاره به وضعیت کاروانسرای عهد صفوی واقع در دوکوهک هم گفت: دوکوهک به عنوان یک منطقه خوب گردشگری قطعاً برای این کاروانسرا متقاضیان سرمایه‌گذار داشته است.

وی ادامه داد: اما تصمیم‌گیری نهایی برای موقوفاتی که دارای متولی هستند به عهده متولیان است و اداره‌کل اوقاف و امور خیریه فارس تنها بر عملکرد آنها نظارت دارد.

این مقام مسوول اضافه کرد: کاروانسرای دوکوهک نیز دارای متولی است و دچار برخی مشکلات حقوقی است که امیدواریم با مرتفع شدن سریع‌تر در گردونه گردشگری قرار بگیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کاروانسراهایی که دارای افراد متصرف، افراد دارای ادعای مالکیت و مشکلات ثبتی باشند دچار مشکلات حقوقی هستند و برای واگذاری به بخش خصوصی ابتدا باید مشکل حقوقی آنها برطرف شود.

گزارش از مریم شمالیان

انتهای پیام/ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول