اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  بوشهر

فارس من| مشکلات تامین آب بخش دلوار رفع می‌شود

فرماندار شهرستان تنگستان توضیحاتی را در خصوص مشکلات تامین آب روستاهای بخش دلوار ارائه داد و اقداماتی برای حل این مشکل که در سامانه فارس من ثبت شده انجام شده است.

فارس من| مشکلات تامین آب بخش دلوار رفع می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان تنگستان، مخاطبان خبرگزاری فارس سوژه‌ای تحت عنوان  «لب‌های تشنه روستاهای دلوار دیگر طاقت ندارند» را در سامانه «فارس من» ثبت کرده‌اند و خواهان رسیدگی به مشکلات بخش دلوار در حوزه تامین آب هستند.

خبرنگار خبرگزاری فارس برای پیگیری موضوع به سراغ فرماندار شهرستان تنگستان رفته و موضوع را بررسی کرده است.

دلوار، دومین خط طولانی شبکه آب کشور است

عبدالحسن رفیعی‌پور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ارتباط با مشکلات حوزه آب بخش دلوار اظهار داشت: در روستاهای ساحلی بخش دلوار با بحران جدی آب روبرو هستیم و یکی از عوامل این مشکلات نیز طولانی بودن مسیر شبکه آب است.

فرماندار شهرستان تنگستان افزود: بخش ساحلی دلوار بعد از سیستان و بلوچستان دومین شبکه طولانی مجتمع آب روستایی کشور است و همین موضوع سبب شده تا مشکلاتی در حوزه آب در بخش ساحلی دلوار این شهرستان به وجود بیاید.

وی با بیان اینکه خط انتقال آب روستایی بخش ساحلی دلوار بالغ بر 90 کیلومتر است تصریح کرد: 13 روستا در بخش ساحلی دلوار وجود دارد که در هفته فقط دو الی سه ساعت آب در شبکه این روستاها وجود دارد.

تامین آب روستاهای بخش دلوار با تانکر تکذیب می‌شود

رفیعی‌پور با تکذیب تامین آب مردم این روستاها از طریق تانکر خاطرنشان کرد: مردم مناطق ساحلی دلوار در حیاط منازل خود آب انبار 50 الی 60 مترمکعبی دارند و در هفته که دو ساعت آب در شبکه وجود دارد می‌توانند سهمیه خود را بگیرند و آب انبارهای منازل خود را پر کنند و برای یک هفته مشکلی نداشته باشند.

وی تصریح کرد: طی هر هفته اگر مدیریت صحیح شود مشکلی به وجود نمی‌آید و چون همه می‌خواهند طی دو ساعتی که آب در شبکه وجود دارد آب انبارهای خود را پر کنند برخی منازل که در ارتفاع قرار دارند در مواقعی برای تامین آب دچار مشکل می‌شوند ولی بقیه منازل که در ورودی روستاها و شیب قرار دارند هیچ مشکلی ندارند.

افزایش ورودی آب شهرستان تنگستان برای حل مشکل تامین آب در دلوار

فرماندار تنگستان در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای حل این مشکل انجام داده‌اید بیان کرد: جلسات مختلفی با مدیران عامل آب روستایی و شهری استان بوشهر برگزار شده و همه تلاش مجموعه دولت در شهرستان و استان رفع مشکلات حوزه آب بخش دلوار است.

رفیعی‌پور افزود: یکی از اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات مردم این 13 روستای بخش دلوار، افزایش ورودی آب شهرستان تنگستان است و آب روزانه یک‌هزار مترمربع افزایش خواهد یافت تا با انتقال آب به این روستاها، مشکلات کاهش یابد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای کاهش مشکلات آب در بخش دلوار نصب کنتور توسط آب و فاضلاب در ورودی روستاها است تا حدود 20 درصد سرانه هفتگی به این روستاهایی که دچار مشکل کمبود آب هستند ترزیق شود و نحو مدیریت و توزیع آب در روستاها را بر عهده دهیار و رئیس شوراها قرار داده‌ایم.

وضعیت تامین آب در بخش دلوار بهتر از سال‌های گذشته است

نماینده عالی دولت در شهرستان تنگستان با اشاره به اینکه این مشکل کمبود آب در روستاهای ساحلی بخش دلوار مربوط به سال جاری نیست و سالیان سال است که این مشکل وجود داشته است ابراز کرد: امسال در تلاش هستیم تا وضعیت را نسبت به سال‌های گذشته بهتر کنیم و در حال حاضر نیز شرایط خیلی بهتر از سال‌های گذشته است.

وی با بیان اینکه برخی گمانه‌زنی‌ها باعث این انتقادات و ثبت این سوژه در سامانه فارس من شده است، ادامه داد: درست است که سد کوثر پر از آب می‌باشد ولی ورودی آب به استان بوشهر و شهرستان تنگستان همچون سال گذشته است.

فرماندار تنگستان اضافه کرد: شبکه ورودی و لوله‌هایی که وجود دارد بیشتر از سال گذشته نمی‌توانند آب را وارد شهرستان کنند و امکان ترزیق آب بیشتر از گذشته حتی اگر سد کوثر پر از آب باشد نیز وجود ندارد.

45 درصد هدر رفت آب در دلوار

رفیعی پور در پاسخ به این سوال در خصوص وضعیت شبکه‌های آب رسانی بخش دلوار، بیان کرد: یکی از مشکلات موجود در بخش ساحلی دلوار، وجود شبکه فرسوده آب رسانی است و بیش از 45 درصد هدر رفت آب وجود دارد.

وی با اشاره به سفر اسفندماه سال گذشته رئیس جمهور به استان بوشهر تصریح کرد: با پیشنهادی که دادیم گفته‌اند که گذاشتن اعتبار ملی برای نوسازی شبکه‌های آب رسانی روستایی بخش دلوار در مصوبات رئیس جمهوری گنجانده شده است اما ابلاغ نشده و به همین علت نمی‌توانم رسمی آن را اعلام کنم و یا بیشتر در خصوص آن توضیح دهیم.

این مقام مسؤول علت اصلی اینکه در هفته دو الی سه ساعت آب در شبکه بخش ساحلی دلوار وجود دارد را فرسوده بودن لوله‌ها و شبکه آب رسانی و همچنین طولانی بودن طول این شبکه دانست و عنوان کرد: در حال حاضر مشکل خاصی برای تامین آب بخش دلوار وجود ندارد و بیشتر نگرانی و دغدغه مردم برای فصل تابستان است.

نگاهی به اقدامات کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت دولت برای رفع این مشکل

وی با اشاره به اقدامات کوتاه مدت دولت برای رفع مشکلات مردم در فصل تابستان برای تامین آب، اظهار داشت: افزایش سهمیه آب ورودی شهرستان، مدیریت توزیع و اجاره دو چاه برای اضافه شدن به شبکه آب رسانی بخشی از اقدامات کوتاه مدت برای رفع این مشکل خواهد بود.

رفیعی‌پور با بیان اینکه برای رفع این مشکل به صورت میان مدت نیز پیگیری شده خاطرنشان کرد: تجهیز کارگاه احداث آبشیرین‌کن توسط بخش خصوصی با گنجایش هفت‌هزار و 500 متر مکعب طی ده روز آینده انجام می‌شود و این پروژه طی 18 ماه یا دو سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: در بلند مدت نیز نوسازی و بازسازی شبکه آب رسانی روستایی و همچنین سهمیه احداث آب شیرین‌کن با گنجایش 5 هزار مترمکعب برای شهر دلوار گرفته شده و امیدواریم هر چه سریع‌تر به سرانجام برسند و مشکل خاصی به وجود نیاید.

فرماندار تنگستان در پایان با بیان اینکه اعتراض حق مردم است عنوان کرد: ما شرمنده مردم هستیم ولی برای حل مشکل تا جایی که بتوانیم در تلاش هستیم تا مشکلات حوزه آب شهرستان تنگستان و به خصوص بخش دلوار رفع شود و تا به این لحظه نیز اقدامات خوبی انجام شده است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول