اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

پیگیری سوژه مردم: سرگردانی مردم اراک بعد از 16 سال در طرح 55 متری

فارس من| شورای شهر اراک پیشنهاد لغو طرح 55 متری را مصوب کرده است

عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک می‌گوید شورای شهر اراک با بررسی و در نظر گرفتن تمام جوانب امر و پس از دو ماه رایزنی با اعضای شورا و رصد بدهی و توان بودجه شهرداری در نهایت پیشنهاد لغو پروژه 58 متری را تصویب کرده است.

فارس من| شورای شهر اراک پیشنهاد لغو طرح 55 متری را مصوب کرده است

 به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، شاید هیچ انتظاری برای مردم اراک طی 16 سال گذشته طولانی‌تر و خسته کننده‌تر از بلاتکلیفی طرح 55 متری نبوده و نیست.

سال‌ها است انتظاری خسته کننده و بی‌پایان شهروندان اراکی را رنج می‌دهد، انتظاری که چاره آن چیزی جز اندکی درایت و کنار گذاشتن منیت‌ها و لج‌بازی‌ها نیست، اما تنها این مردم هستند سال‌ها است چوب   لج‌ و لج‌بازی مسؤولان را می‌خواهند در دیوار بی‌تدبیر 55 متری مسؤولان حبس شده‌اند.

 اصرار بر اجرای طرح  از یک سو و نبود توان مدیریتی و مالی اجرای آن از سوی دیگر موجب شده که مردم خسته از بلا تکلیفی بارها و بارها اعتراض خود را به نسبت به وضعیت این طرح اعلام کنند و با ثبت سوژه «سرگردانی مردم اراک بعد از 16 سال در طرح 55 متری» در سامانه فارس من خواستار رسیدگی به این موضوع شوند. 

در این رابطه خبرگزاری فارس سلسله گفت‌وگو و گزارش‌هایی را با موضوع 55 متری منتشر کرده است که بعد از تصویب پیشنهاد طرح در صحن شورا بار دیگر پیرامون این موضوع با علیرضا مرادی عضو شورای اسلامی شهر به گفت‌وگو نشست.

فارس: در نشست قبلی اعضای شورای شهر پیشنهاد لغو طرح 55 متری به تصویب رسید، اما بعد از آن استاندار مرکزی در مصاحبه با یکی از خبرگزاری‌ها عنوان کرده بود که شورای شهر نمی‌تواند طرح 55 متری را لغو یا اجرا کند، نظر شما در این مورد چیست؟

مرادی: شورای شهر اراک پس از یک سال و دو ماه پیشنهاد اجرای طرح امیرکبیر(55) را با رای 55 درصدی مصوب کرد و در این زمینه با تشکیل تیم و استقرار ستاد طرح امیرکبیر درصدد اجرای عملیاتی طرح برآمد، اما بعد از حدود 14 ماه شورای شهر با برگزاری نشست‌های تخصصی با اعضای شورای شهر و بررسی توانمندی‌، مشکلات بودجه‌ای و پروژه‌های نیمه‌تمام شهرداری به این نتیجه رسید که یک رای‌گیری دیگر در این زمینه انجام شود و در نهایت با 10 رای موافق پیشنهاد لغو طرح امیرکبیر تصویب شد. 


فارس: پیشنهاد لغو طرح 55 متری در شورای شهر بر چه اساس اتخاذ شد؟علی‌رغم گفته دوستان قانون این اجازه را به شورای شهر می‌دهد، در واقع اعضای شورای شهر داری هویت و شخصیتی هستند که در واکنش به کنش‌های دیگران با سرنوشت مردم بازی نکنند. 

مرادی: برخی از دوستان در استانداری اعلام کردند این رای شورای شهر واکنش به شورای اداری استان بوده است مگر در این شورای اداری چه اتفاقی افتاده که شورای شهر بخواهد نسبت به آن واکنش نشان دهد. 
شورای شهر اراک با بررسی و در نظر گرفتن تمام جوانب امر و پس از دو ماه رایزنی با اعضای شورا، تشکیل کمیسیون‌ خدمات شهری، برنامه و بودجه، نظارت و عمران، مراجعات و ملاقات مردم با اعضای شورای شهر و رصد بدهی و توان بودجه شهرداری در نهایت پیشنهاد لغو پروژه 58 متری را تصویب کرده است. 

فارس: با مطرح شدن موضوع لغو پروژه 55 متری برخی از مسؤولان واکنش نشان دادند؟ چه کسانی بودند؟

مرادی: سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که در واقع پیشنهاد لغو طرح چه مشکلی می‌تواند ایجاد کند که این مقدار از واکنش را در استانداری استان مرکزی به وجود آورده است در واقع این موضوع برای من ابهام است. 
در این زمینه مدیرکل دفتر فنی، معاون عمرانی استانداری استان مرکزی و استاندار واکنش نشان دادند اما واکنش استاندار منطقی، مدبرانه و قانونی بوده چرا که ایشان اعلام کردند پیشنهاد لغو طرح داده شده و الان باید از مبادی دیگر واقعیت‌ها مورد بررسی قرار گیرد، اما مقاومت مدیرکل دفتر فنی و معاون عمرانی استانداری در مقابل رای شورا منفی است.
چطور شورای شهر وقتی سال گذشته پیشنهاد اجرای طرح را تصویب کرد یک شورای عاقل و مردمی بود که در مسیر درست حرکت می‌کرد، اما وقتی اعضا با پذیرش واقعیت و دست‌یابی به یافته‌ها متوجه شد اجرای این پروژه از لحاظ آلایندگی، هویتی و ترافیکی به نفع اراک نیست و پیشنهاد لغو طرح را اعلام کرد به شورایی تبدیل شد که آگاه به وظایف خود نیست؟ در واقع اعضای شورای شهر همان 11 عضو سال گذشته هستند، چه چیزی در معاونت و دفتر فنی استانداری وجود دارد که شورای شهر را به این راحتی متهم می‌کند.

مدیرکل دفتر فنی استانداری اعلام کرده «شهرداری در موضوع تغییر امیرکبیر در مظان اتهام است» از واحد حقوقی شهرداری درخواست دارم شفاف اعلام کنند این اتهام‌ها و شبهه‌افکنی‌هایی که ممکن است به شهرداری وارد شود چیست، در واقع ایشان در جلسه شورای عالی شهرسازی با ادبیات دیگر اعلام کرد «سوداگران زمین در اراک نمی‌گذارند این طرح اجرایی شود.»که در همان مرحله به استاندار و معاون عمرانی استانداری پیام دادم که مدیرکل شما این حرف را زده و بیایید پاسخگو باشید این که الان مجدد دارند شهرداری را در مظان اتهام قرار می‌دهند چه معنا می‌دهد. 
در تمام پدیده‌های اجتماعی شهر اراک بره‌ای مظلوم‌تر از شهرداری پیدا نمی‌کنند که آنرا زیر تیغ ببرند و ذبحش بکنند، شهرداری در مظان اتهام است یعنی چی؟ واحد حقوقی شهرداری و شورای شهر باید به این امر ورود پیدا کند. 

فارس: در رای‌گیری پیشنهاد لغو طرح 55 متری میزان مشارکت اعضای شوای شهر چگونه بود؟ تصمیم اعضای فراکسیون امید در رابطه با این طرح چه بود؟

مرادی: در مصوبه پیشنهاد لغو طرح 55 متری از 11 عضو شورای شهر 3 نفر از اعضای غیر فراکسیون امید،5  نفر از اعضای فراکسیون امید رای مثبت، دو نفر از فراکسیون امید رای مخالف و یک نفر رای ممتنع دادند. 
جای بسی تاسف است که عده‌ای فراکسیون امید را متهم می‌کنند، این که اگر کسی فکر می‌کند فراکسیون امید را مطرح کند ما سه نفر را مقابل فراکسیون امید در این موضوع قرار می‌دهد در واقع اشتباه برداشت می‌کند چرا که امروزه سرنوشت مردم برای شورای شهر مهم‌تر از فراکسیون امید و غیر امید است، در واقع با کنار گذاشتن این فرافکنی‌ها باید پذیرای واقعیت جامعه باشیم. 
فارس: مسائل حاشیه‌ای طرح خیلی زیاد است، این حاشیه‌ها تا چه حد می‌تواند اصل موضوع را زیرسوال ببرد؟

مرادی:  یکی از دوستان در استانداری اعلام کرده اگر کسی ثابت کند من یک سانت زمین در این منطقه دارم چه اتفاقی می‌افتد، در واقع در اینجا موضوع مردم و 2 هزار خانواده‌ای است که سرمایه‌ آنها در این ناحیه سرگردان است و این وقت را نداریم که ببینیم چه کسی اینجا زمین دارد، در واقع چرا برخی از افراد با طرح موضوع حاشیه‌ای می‌خواهند اصل موضوع را زیرسوال ببرند مگر چه مقدار زمان داریم. 
شورای شهر در یک تصمیم شجاعانه و مدبرانه به موضوع ورود پیدا کرده و این پیشنهاد را داده است حال باید دید چه کسانی را ترسانده که موضوع و مباحث  حاشیه‌ای را مطرح می‌کنند. 

فارس: یکی از مسؤولان میانی استان بیان کرده مگر شورا از همه شهروندان نظرسنجی کرده که لغو طرح را پیشنهاد داده است، نظر شما در رابطه اظهار نظر این مسوول چیست؟

مرادی: در واقع شورای شهر نماینده همه مردم شهر است نه گروهی از مردم و در  این رابطه با ارائه پیشنهاد تکلیفش را انجام داده و نباید برای کسی این موضوع سخت باشد مگر اینکه نخواهد پاسخ‌گوی مردم باشد.  

سوال شورای شهر از مسؤولان استان این است که چرا طرح جامع را برای اظهار نظر به شورا نمی‌فرستید، چرا اداره کل راه‌وشهرسازی که متولی اصلی این موضوع است به اندازه شما در این رابطه اظهارنظر نمی‌کند؟ پیشنهاد لغو طرح از سوی شورا بر اساس واقعیت موجود در شهر و شهرداری صورت پذیرفته است. 
اصل موضوع در پروژه 55 متری این است که بالغ بر 17 سال است که مردم شهر اراک را گرفتار کرده و ما به دنبال آن هستیم تا مردم را از این گرفتاری برهانیم، در واقع تعیین تکلیف مردم نباید موضوعی ناراحت‌کننده باشد که برخی از دوستان نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند.
شورای پنجم با برگزاری نشست‌های تخصصی در 6 روز هفته به دنبال برداشتن باری از دوش شهر است، در واقع شورا در این دوره با وجود طرح‌های نیمه‌تمام و مشکلات مالی و بار روحی و روانی که برای مردم ایجاد می‌کند هیچ پروژه جدیدی را برای شهر پیشنهاد نداده و به دنبال آن است که این پروژه‌های نیمه تمام را به سرانجام برساند از اینرو به پرونده‌های 15 تا 20 ساله ورود پیدا کرده و درصدد رفع و حل این موارد برآمده است. 
سوالی که در این زمینه از مسئولین مطرح می‌شود این است که با وجود اینکه شهرداری محل تبصره درامدی خاصی جز عوارض 9 درصد ارزش افزوده ندارد چرا ابرام می‌کنید در اجرای طرح‌هایی که در توان شهرداری نیست از طرفی این طرح توجیه اقتصادی برای سرمایه‌گذار ندارد اگر قرار به دریافت تسهیلات هم باشد در واقع شهرداری چطور می‌تواند از سال آینده ماهیانه 20 میلیارد تومان وام پرداخت کند. 

فارس: برخی از مسئولین استانی بر چه اساس دنبال اجرای این پروژه در شهر اراک هستند؟

مرادی: در هیچ جای دنیا بافت ارزشمند شهر را به بهانه کنترل ترافیک سلاخی و به اتوبانی تندرو تبدیل نمی‌کنند در واقع مسئولین شهری بیایند و  به مردم توضیح دهند که چند طرح پیشنهاد ترافیکی از جمله زوج و فرد کردن، ممنوع‌الورود کردن خودروی شخص در چند خیابان اصلی و اختصاص آن به مسیر ویژه وسایل نقلیه عمومی در شهر اجرا شده است، در واقع با یک پنجاهم بودجه طرح امیرکبیر می‌توان خیابان‌های شریعتی، ادبجو و شهید بهشتی را تعریض و بخشی از مشکل ترافیک شهر را حل کرد. 

فارس: وظیفه و رسالت شورا چیست؟

مرادی: شورا باوری اصلی است که در بین مسئولین استان‌ها جا نیفتاده است  و به آن توجهی نشده است، شاید علت عدم توجه به این اصل این باشد که فکر می‌کنند شورا قرار است بخشی از قدرت آنها را تقسیم کند در واقع این برداشت درست نیست، شورا یک مبدا قانون‌گذار و نظارت بر اجرای قانون است، شورا صدای درد مردمی است که دستشان به شما مسئولین نمی‌رسد. 
سوال شورا به عنوان نماینده مردم از مسئولین فرهنگی و اجرایی شهر این است که چند بار اعضای شورای شهر را دعوت کردید و با آنها تعامل داشتید، در واقع از مسؤولین انتظار می‌رود شورا را باور داشته باشند و اعضای آنرا دوست خود بدانند. 

فارس: با بودجه فعلی شهرداری آیا اجرای این طرح ممکن است؟

مرادی: شورا به این نتیجه رسیده تا سالیان سال شهرداری توان اجرای طرح جدید را نخواهد داشت مگر اتفاقی تازه در حوزه درآمدی آن رخ دهد، درآمد این نهاد طی 6 سال گذشته از 200 میلیارد بالاتر نرفته است. 
در واقع ارزش افزوده طی 9 ماه گذشته حدود 70 میلیارد تومان به شهرداری پول داده است و شهری که برای آن 500 میلیارد بودجه نوشته شده است با این 70 میلیارد چه کاری می‌تواند انجام دهد در واقع باید 400 میلیارد درآمد داشته باشد.
شورای شهر با بررسی جوانب و واقعیت‌ها به این نتیجه رسیده و پیشنهاد لغو طرح را اعلام کرده حال اگر برخی از دوستان در استانداری اصرار و ابرام بر اجرای طرح دارند بیایند و برای آن بودجه تعریف کنند.

فارس: در خصوص انتخاب شهردار نماینده ولی فقیه و استاندار مرکزی در نشست شورای اداری استان سخنانی را مطرح کردند، نظر شما در این باره چیست؟

مرادی: نماینده ولی‌فقیه از چند جهت بر ما ولایت دارند از جمله اینکه نماینده ولی فقیه استان، امام جمعه شهرستان اراک، نیروی متخصص و کارشناس در ابعادی همچون برنامه و بودجه، امنیتی، مجلس و قانون گذاری هستند، چرا وقتی یک نظر می‌دهند مورد نقد جاهلانه قرار می‌گیرد در واقع نظر ایشان این بود که وقت‌کشی نکنید و برای اراک یک شهردار حائز شرایط انتخاب کنید. 
در ملاقاتی که به اتفاق اعضای شورای شهر با  نماینده ولی فقیه داشتیم نظر ایشان برای پست شهرداری شخص به خصوصی نبود تنها بیان کردند نحوه انتخاب شهردار به صورتی باشد که مورد تایید قانون باشد. 
اعضای شورای شهر به عنوان فرزندان آیت‌اله دری و کسانی که قائل به ولایت فقیه در کارها هستند فرمایش ایشان را مد نظر قرار می‌دهند  اما در خصوص شهردار ایشان اسم شخص خاصی را نیاوردند و ممکن است اعضا مجدد به دیدار آقای دری بروند، از طرفی استاندار استان مرکزی به عنوان مسئول اجرایی و مقام بالادست شورا در این خصوص نیز نظرشان را اعلام کردند و ما ممنون هر دو بزرگوار هستیم.

فارس: سخن پایانی...؟

مرادی: پیام شورای شهر به مردم این است که همه اعضای شورای شهر با همدلی و با در نظر گرفتن صلاح مردم پیشنهاد خود را اعلام کرده و تا آخرین لحظه و پایان کار پیگیر رفع مشکل مردم است از این پس مسئولین استانی باید پاسخگو باشند که چرا اجرای یک طرح بیش از 17 سال به طول انجامیده است. 
یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرده شورای شهر خوب عمل نکرده است، در واقع می‌خواهم بگویم شما اعلام کنید عمل خوب چیست آنرا اجرا می‌کنیم.
تشخیص اعضای شورای شهر این بوده که در این موضوع باید این کار  را می‌کردیم ممکن در واقع اشتباه کرده باشیم و یا رای اکثریت رای درستی نباشد این به معنی متعمدانه عمل کردن شورای شهر نیست.
در واقع با همکاری و همدلی می‌توانیم در شرایط فعلی که با کاهش درامد و مشکلات مالی روبرو هستیم قدم برداریم ضمن اینکه همه سیستم دولتی بابت تسویه حقوق کارمندان تا شب عید آسوده هستند اما اعضای شورای شهر و شهرداری نسبت به پرداختی پرسنل خود با مشکل مواجه است.

انتهای پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول