اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

نزدیکی تسلیحاتی عربستان به آفریقای جنوبی و افزایش انتقاد و هشدار به پرتوریا

محافل سیاسی در آفریقای جنوبی تصمیم کشورشان برای تامین تسلیحات عربستان برای استفاده در جنگ یمن را شراکت در کشتار مردم یمن، نقض فاحش حقوق بشر و حمایت از تروریسم مورد حمایت سعودی‌ها توصیف می‌دانند.

نزدیکی تسلیحاتی عربستان به آفریقای جنوبی و افزایش انتقاد و هشدار به پرتوریا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، عربستان در مقطع زمانی اخیر تلاش‌های زیادی برای برقراری رابطه نزدیک با آفریقای جنوبی به کار بسته که یکی از اهداف اصلی آن تأمین سلاح برای خود است.

سرمایه‌گذاری‌های عربستان در آفریقای جنوبی نیز با هدف افزایش نفوذ در این کشور از درواره اقتصاد افزایش یافته است و در همین راستا، سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی مرداد ماه گذشته به ریاض و ابوظبی سفر کرده و به وعده‌هایی به ارزش 10 میلیارد دلار در زمینه سرمایه گذاری این دو کشور عربی در بخش انرژی در آفریقای جنوبی دست یافت.

هشتمین نشست کمیته مشترک عربستان و آفریقای جنوبی هم در ریاض هم سه روز پیش با مشارکت نهادهای مختلف دولتی و بخش خصوصی دو کشور و امضای برنامه همکاری در زمینه سرمایه گذاری میان نهادهای سرمایه گذاری سعودی و آفریقای جنوبی پایان یافت.

«راب دیویس» وزیر بازرگانی و صنعت آفریقای جنوبی روز یکشنبه گذشته در رأس هیأتی متشکل از چندین مقام ارشد دولتی و نماینده چندین شرکت آفریقایی به همراه یک هیأت تجاری برای شرکت در نشست مذکور به عربستان سفر کرد.

دکتر ماجد بن عبدالله القصبی، وزیر بازرگانی و سرمایه گذاری عربستان پس از دیدار با همتای آفریقای جنوبی خود تاکید کرد، عربستان سعودی و کشور آفریقای جنوبی از امکانات بزرگ برخوردار هستند و باید از این امکانات و از فرصت های موجود جهت بالا بردن و افزایش مبادلات تجاری به بالاترین سطح ممکن، استفاده نمود.

وی  دید و بازدیدهای امسال میان مسئولان دو کشور و در در رأس آن دیدار رسمی رئیس جمهوی آفریقای جنوبی از ریاض و سفر عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان به آفریقای جنوبی را نشانه عمق روابط میان دو کشور در عرصه های مختلف عنوان کرد.

وزیر بازرگانی عربستان، میزان تبادل بازرگانی میان دو کشور در سال 2017میلادی را (4.8) میلیارد دلار خواند و گفت این میزان کمتر از سطح مطلوب رهبران دو کشور است.

به گفته کارشناسان یکی از اهداف اصلی سرمایه گذاری میلیاردی عربستان در آفریقای جنوبی و بخصوص در بخش پالایشگاه‌های نفتی و پتروشیمی مقابله با هر گونه تلاش تازه ایران برای سرمایه‌گذاری در این کشور است بخصوص که  ایران تا قبل از تحریم‌های آمریکا در صدر صادرکننده های نفت خام به آفریقای جنوبی بوده است.

کارشناسان معتقدند، با ورود گذرگاه‌های دریایی به حیطه مناقشات بین تهران و محور آمریکا، تلاش ناگهانی عربستان برای تقویت ارتباط با آفریقای جنوبی را می توان با این مناقشات مرتبط خواند.

در این شرایط، گذرگاه آبی که در آفریقای جنوبی و نزدیکی شهر کیپ تاون واقع است، اهمیت زیادی یافته است؛ چرا که در صورت بسته شدن تنگه باب المندب، نفت کش های سعودی و اماراتی مجبور به تغییر خط حرکت خود و عبور از گذرگاه کیپ تاون می شوند.

عربستان از آفریقای جنوبی سلاح خریداری می‌کند

از سوی دیگر اوایل اردیبهشت ماه گذشته بود که یک شرکت صنایع دفاعی آفریقای جنوبی با نام «پارامونت گروپ» (Paramount Group) از مذاکره خود با عربستان سعودی برای احداث تاسیسات تولید سلاح در این کشور خبر داد.

عربستان سعودی از بزرگترین خریداران سلاح در جهان به دنبال شرکایی بین المللی است تا توانمندی‌های تولیدی خود را با هدف تولید نیمی از تجهیزات نظامی مورد نیاز تا سال ۲۰۳۰ در داخل این کشور افزایش دهد.

این شرکت تولیدکننده خودرو‌ها و وسایل نقلیه نظامی، هواپیما، کشتی و دیگر سامانه‌های تسلیحاتی است.

پارامونت پیشتر تاسیسات تولید تجهیزات خود را در کشور‌هایی مانند هند و اردن برپا کرده است.

در این خصوص «سمینیکوی هلاتشنینی» (Simnikiwe Hlatshaneni) نویسنده اهل آفریقای جنوبی ضمن انتقاد از پریتوریا برای فروش سلاح به رژیم سعودی گفت،  این اقدام به یک معضل اخلاقی عظیم برای آفریقای جنوبی تبدیل می‌شود.

او در مقاله‌ای در روزنامه «سیتیزن» آفریقای جنوبی، تصریح کرد: فروش سلاح ها باید به طور انحصاری به «کشورهای خوب» محدود شود، اما واقعیت این است که کسانی که به اسلحه نیاز دارند از اشرار هستند.

این نویسنده افزود: به عقیده بسیاری از کارشناسان، آفریقای جنوبی اگر به درخواست عربستان برای فروش سلاح به آن پاسخ دهد با معضل دیپلماتیک و اخلاقی تازه ای روبرو می‌شود چرا که عربستان یکی از قدرت‌های بزرگ منطقه است که علیه یمن جنگ به راه انداخته و به شدت در نقض حقوق بشر در خاورمیانه دخیل است.

«جکی یبلرز»، کارشناس مسائل ژئوسیاسی در مرکز مطالعات امنیتی آفریقای جنوبی نیز در اظهاراتی گفت: توافق بین رژیم آل سعود و شرکت‌های اسلحه سازی در آفریقای جنوبی پریتوریا را بار دیگر در بازار جهانی اسلحه پیشرو کرده است .

سیلرز افزود: عربستان از بزرگ ترین وارد کنندگان سلاح درجهان است همان طور که آفریقای جنوبی  بخصوص در زمینه ساخت توپخانه و وسایل نقلیه زرهی دهمین تولید کننده بزرگ سلاح در جهان است.

این کارشناس مسائل ژئوپلیتیک گفت عربستانی که طرف احتمالی خرید سلاح از آفریقای جنوبی است، مهد تروریسم جهانی است که اسامه بن لادن و بیشتر تروریسمی که در حال حاضر خاورمیانه را فراگرفته از آنجا بیرون آمدند و از آنجا تروریسم به سراسر جهان صادر شد، تروریسمی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم از سوی ریاض حمایت مالی می شوند.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول