اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رسانه

در گفت‌وگو با فارس عنوان شد

انتشار نخستین مجله علمی دانشگاه صداوسیما با بالاترین درجه اعتبار

رئیس دانشگاه صداوسیما از انتشار نخستین مجله علمی پژوهشی در حوزه رادیو و تلویزیون با بالاترین درجه اعتبار علمی و پژوهشی در این دانشگاه خبر داد.

انتشار نخستین مجله علمی  دانشگاه صداوسیما با بالاترین درجه اعتبار

«شهاب اسفندیاری» رئیس دانشگاه صداوسیما در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس گفت: به تازگی اعتبار علمی پژوهشی به مجله رسانه‌های دیداری و شنیداری دانشگاه صداوسیما اعطا شده است و این نخستین مجله علمی پژوهشی در حوزه رادیو و تلویزیون در ایران است که بالاترین درجه اعتبار علمی و پژوهشی را توانسته از وزارت علوم تحقیقات و فناوری بگیرد.

وی ادامه داد: ما در این سالها از جهت علوم و فنون رسانه‌ای با فقر نشریات علمی پژوهشی و کمبود آن مواجه بودیم و اساتید این حوزه با مشکل فقدان نشریات با اعتبار علمی پژوهشی روبرو بودند تا بتوانند مقاله‌ها و حاصل تحقیق‌هایشان را در حوزه رادیو و تلویزیون و رسانه‌های دیداری و شنیداری دیگر منتشر کنند و از زمان آغاز به کار این نشریه که در سال ۸۶ ابتدا به صورت نشریه‌ای علمی تخصصی شروع به کار کرد و ۲۲ نشریه تا الان منتشر شده است.

اسفندیاری در ادامه افزود: ما برای کسب این اعتبار شماره‌های اخیر و سه شماره آخر را جهت ارزیابی اعتبار به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه کردیم و آنها در کمیسیون‌هایشان بررسی کرده و در تاریخ ۷ مهرماه سال جاری گواهی اعطای اعتبار علمی پژوهشی به نشریه رسانه‌های دیداری دانشگاه صداوسیما صادر شد.

وی با توضیحی درباره شماره‌های گذشته این مجله بیان داشت: شماره‌های قبلی این نشریه با عنوان رادیو و تلویزیون منتشر می‌شد، اما با توجه به تاکید وزارت علوم روی انتخاب اسامی فارسی برای نشریات علمی پژوهشی به توصیه این وزارت‌خانه پیشنهاد دادیم تا عنوان رسانه‌های دیداری و شنیداری برای این نشریه انتخاب شود چراکه دامنه موضوعات آن به این حوزه مربوط بود و اساتید دانشگاه مقاله‌های حوزه خود را در این نشریه به چاپ می‌رساندند.

رئیس دانشگاه صداوسیما ادامه داد: با توجه به رسانه‌های جدیدی که در فضای مجازی داریم، امکان انتشار مقاله‌های علمی پژوهشی در رسانه‌های جدید علاوه بر رادیو و تلویزیون نیز یک امتیاز است و دامنه موضوعاتی که در این نشریه به چاپ می‌رسد گسترده‌تر خواهد شد.

وی ضمن توضیحاتی درباره روند رو به جلو در این نشریه بیان داشت: شماره‌های بعدی این نشریه با اعتبار علمی پژوهشی و با عنوان رسانه‌های دیداری و شنیداری منتشر می‌شود که در سایت ما و چندین بانک اطلاعاتی (در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پایگاه اطلاعات جامع علوم انسانی، بانک اطلاعات نشریات کشور (مگ ایران)، سایت مرجع دانش که همه مقاله‌ها با شناسه اختصاصی (دی او آی) که شناسه دیجیتال مقاله‌های علمی پژوهشی است) قابل دریافت است. همچنین از وزارت ارشاد مجوز نشر چاپی و الکترونیکی دریافت کردیم و امیدوارم این مجله تبدیل به مرجعی برای انتشار آخرین تحقیقات و مطالعات در حوزه رادیو و تلویزیون و رسانه‌های جدید باشد که دانشجوها و اساتید و پژوهشگران ما انجام می‌دهند.

وی با اشاره به هدف از انتشار این مجله گفت: مخاطبان این مجله‌ها دانشجوها پژوهشگران و اساتید هستند. هدف ما این است که آخرین دستاوردهایی علمی پژوهشی در آنها منتشر شود. معاونت پژوهشی و فناوری که در ساختار همه دانشگاه‌ها وجود دارد، در سالهای گذشته با معاونت آموزشی دانشگاه صدا و سیما ادغام شده و عملا حذف شده بود و این عملا لطمه به حوزه پژوهش بود چراکه در دانشگاه‌ها آموزش کار پرحجم و پرمراجعه‌ای است و وقتی فردی هم کار آموزش و هم کار پژوهش را بخواهد انجام دهد قطعا دچار مشکل خواهد شد و ما با موافقت رئیس سازمان صداوسیما، معاونت پژوهشی و فناوری را در ساختار جدید احیا کردیم که بزودی ابلاغ خواهد شد و با فعالیت مجدد این معاونت امیدواریم کار پژوهشی اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز توسعه پیدا کند و در حال مذاکره با نهادهایی در داخل و خارج از سازمان صداوسیما برای قراردادهای پژوهشی هستیم. افرادی که در خارج از این دانشگاه هستند متقاضی هستند که اساتید و دانشجوهای تحصیلات تکمیلی ما موضوع‌های تحقیق‌هایشان را متناسب با نیازهای آنها تعریف کنند.

وی ادامه داد: ما از معاونت سیما، مرکز طرح و برنامه ریزی و حوزه‌های فنی فهرستی از نیازهای پژوهشی دریافت کردیم. همچنین از بیرون از سازمان هم با سازمان امور سینمایی مذاکراتی برای همکاری در حوزه پژوهشی داریم که انشاله بزودی قراردادی بینمان منعقد می‌شود. دانشگاه صداوسیما می‌تواند بخشی از تحقیق‌هایی که آنها در حوزه سینمای ایران نیاز دارند را برایشان انجام دهد.  

اسفندیاری همچنین با اشاره به همکاری با موسسه رسانه‌ای اوج نیز بیان داشت: سازمان رسانه‌ای اوج نیز از ما تقاضا داشته تا در حوزه پژوهشی و آموزشی برای تربیت فیلم‌نامه‌نویسان همکاری داشته باشیم و تفاهم نامه‌ای در حال امضا است و انشاله هم در حوزه پژوهشی و هم آموزشی همکاری‌هایی صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: بر این اساس مجله علمی پژوهشی رسانه‌های دیداری و شنیداری می‌تواند جایگاهی باشد که نتیجه پژوهش‌ها را عرضه کند و امیدواریم موجب رونق و شکوفایی فعالیت‌های علمی و پژوهشی در دانشگاه صدا و سیما و جامعه رسانه‌ای کشور شود.

رئیس دانشگاه صداوسیما درباره استقبال دانشجوها از شماره‌های گذشته این مجله گفت: در گذشته هم به دلیل اینکه تنها مجله اختصاصی در حوزه رادیو و تلویزیون بود، هر دانشجویی که می‌خواست منبعی برای تحقیق‌هایش پیدا کند، به این مجله مراجعه می‌کرد و نیازهای خود را برآورده می‌کرد،‌ هر چند هنوز اعتبار علمی پژوهشی دریافت نکرده بود، اما مقاله‌هایی که در آن منتشر می‌شد مقاله‌های استاد و دانشجوهای ما بود که کیفیت بالایی داشت. از طرفی کسانی که در حوزه رادیو و تلویزیون پژوهش داشتند این مجله را به خوبی می‌شناختند و حتی قبل از اینکه اعتبار علمی پژوهشی دریافت کند. الان و با شرایط فعلی اساتید و پژوهشگران دانشگاه‌های دیگر هم با اشتیاق و علاقه بیشتری مقاله‌هایشان را برای انتشار به این مجله خواهند فرستاد.  

وی در پایان نیز گفت: از این به بعد به این دلیل که مجله ما امتیاز علمی پژوهشی دریافت کرده است و از طرفی هم انتشار مقاله در محله‌های علمی پژوهشی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی واجد امتیاز است، طبعا ما انتظار داریم که با استقبال گسترده‌تری برای انتشار مقاله از بیرون از دانشگاه صدا و سیما مواجه شویم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول