اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

استاندار سابق کرمان در گفت‌وگو با فارس:

قلعه گنج مدلی موفق در اقتصاد مقاومتی/ ریالی از دولت روحانی پول نگرفتم

رزم حسینی استاندار سابق کرمان می گوید: در کرمان مدیریت قلعه‌گنج را در مهر ماه 1393 با یک قرارداد به بنیاد مستضعفان واگذار کردیم و آقای سعیدی‌کیا که یک مرد فداکار و مجاهد اقتصادی است به خوبی توانست این طرح را اجرا کند.

قلعه گنج مدلی موفق در اقتصاد مقاومتی/ ریالی از دولت روحانی پول نگرفتم

سردبیری استان‌های خبرگزاری فارس؛ هفته قبل، شایعه بازداشت آقای استاندار در فضای مجازی در چند کانال و گروه خبری منتشر شد.  این خبر برای بررسی صحت و سقمش در گروه داخلی خبرنگاران قرار گرفت، اما فرد منتشر کننده با تصور اینکه این خبر صحت سنجی شده است، اقدام به انتشار آن نمود. همان چند ثانیه انتشار کافی بود تا به این شایعه دامن زده شود و این خبر علیرغم توضیح بلافاصله آن، توسط دوستداران! آقای استاندار، دست به دست بچرخد.

 خبری که به سرعت نیز تکذیب شد و رزم حسینی، استاندار پیشین با تماسی که با خبرگزاری فارس داشت از انتشار این خبر ابراز تعجب و ناراحتی کرد.

او که 2 بار استاندار نمونه شده است از انتشار برخی اخبار گله‌مند بود و معتقد است که با وجود شبکه‌های اجتماعی که در صدد هستند اعتماد مردم به نظام و مسؤولین را کم کنند انتظار می رود رسانه‌ها در انتشار اخبار دقت بیشتری داشته باشند.

 از او دعوت کردیم که در خبرگزاری حضور یابد تا از این طریق علاوه بر دلجویی و عذرخواهی با اقدامات و عملکرد وی در دوران تصدی‌اش بیشتر آشنا شویم.

شاید کمتر کسی بداند که رزم حسینی تنها استانداری است که یک الگوی جدید مدیریتی در کرمان پیاده کرده و توانست تائید رهبر انقلاب و رئیس جمهور را در این زمینه بگیرد. ایده مرکزی او برای اداره یکی از بزرگترین استان‌های کشور، تعیین معین اقتصادی برای شهرستان‌ها و توافق با بخش خصوصی برای اداره اقتصادی شهرها بوده است، کاری که رهبر انقلاب آن را مصداق کامل اقتصاد مقاومتی دانسته‌اند.

آنچه می خوانید حاصل گفت‌وگوی یک ساعته ما با علیرضا رزم حسینی در خبرگزاری فارس است.

 

ابتدای مصاحبه باید بگویم که خبرگزاری فارس یک عذرخواهی بابت انتشار خبر ناموثقی که چند روز پیش در خصوص شما منتشر شد بدهکار است.

رزم حسینی: متاسفانه خبری بدون تحقیق و بررسی آن هم در یک خبرگزاری بزرگ که مخاطبین داخلی و خارجی دارد منتشر شد که حقیقتاً خوشایند هیچ کسی نبود. نباید فراموش کرد که شما به همان اندازه که دوستانی دارید، دشمن هم دارید. لذا انتظار میرفت برای بررسی دقیق آن پیگیری بیشتری انجام می‌گرفت، چرا که من، وزارت کشور، روابط عمومی استانداری و... در دسترس خبرنگار شما بود تا از این طریق صحت و سقم خبر را جویا شود؛ با این کار قطعاً تکریم افراد هم صورت می‌گرفت؛ شما به خوبی آگاه هستید که گسترش شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های غیر رسمی به ابزاری تبدیل شده‌اند که روز به روز سرمایه اجتماعی مردم به نظام را کم و اعتماد مردم به مسؤولان و نظام را از بین می برند.

به هر صورت فردی که در مقام استانداری می‌رسد، طی یک سلسله مراتب پیچیده و سخت تائید صلاحیت شده و مسؤولیت به او واگذار شده است.

در برخی از استان‌‌ها همانند کرمان، انتخاب استاندار از حساسیت‌ بیشتری برخوردار است. کرمان یکی از بزرگترین استان‌های کشور است و با سیستان و بلوچستان و بندرعباس همجوار و خط ترانزیت مواد مخدر و مهاجرت‌‌های غیرقانونی افاغنه به داخل کشور است.

در کنار این مسائل یک استان اقتصادی و صنعتی هم محسوب می شود و دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی است. سرمایه اجتماعی بسیار خوبی دارد و در کنار این مسائل دارای تاریخ و پیشینه شگرفی هم هست. در کاووش‌های باستان شناسی که اخیراً در منطقه جیرفت صورت گرفته، نشان‌هایی از یک تمدن بسیار قدیمی کشف شده است که تاریخ دیرینه شناسی را تغییر می دهد.

حالا با در نظر گرفتن این شرایط یک خبر ناموثق در خصوص من از سوی بزرگترین خبرگزاری کشور منتشر می شود که حاشیه‌های بسیار زیادی را برای من ایجاد می کند. مسئله من دفاع از خودم نیست، هرچند این هم مسئله بسیار مهمی است اما بحثی که دوست دارم در مورد آن صحبت کنم، اعاده حیثیت از شأن مدیران جمهوری اسلامی است، هرچند از این مسئله هم گله‌مندم که چرا خودم باید از این شأن دفاع کنم و نهادهای متولی چرا در این باره اقدامی انجام ندادند.

گویا شما از معدود مدیرانی هستید که پس از قبول مسؤولیت دولتی از بخش خصوصی خارج شدید؟

رزم حسینی: بله، پس از قبول مسؤولیت استانداری کرمان، من از بخش خصوصی خارج شدم. رشته من اقتصاد بود و بعد از پایان جنگ و با آگاهی به چالش‌های انقلاب اسلامی  پس از جنگ من وارد بخش خصوصی شدم. معتقدم جمهوری اسلامی مردمانش باید متمکن و متدین باشند، چرا اگر مردم این کشور، روستائیان و شهرنشینان از تمکن مالی برخوردار نباشند و نتوانند دست در جیب خودشان داشته باشند دینشان به خطر می افتد «لامعاش له لا معادله له».

اعتقاد من این است که کار در بخش اقتصادی جهاد است. در 15 سال گذشته هم مقام معظم رهبری سال‌ها را به نوعی نام‌گذاری اقتصادی کرده‌اند و جدای از این، طرح شدن مسئله اقتصاد مقاومتی هم نشان از اهمیت این حوزه دارد.

با توجه به این شرایط ما وارد بخش خصوصی اقتصاد شدیم و از هیج رانتی هم برخوردار نبودیم؛ تمایل نداشتم به این گونه صحبت کنم، اما شما زندگی خصوصی  و فعالیت‌های اقتصادی من را بررسی کنید، اگر ریالی در آن رانت و یا دور زدن قانون و مالیات بود من تمام سرمایه زندگیم را به جمهوری اسلامی می بخشم. در این مسیر ما سختی‌های زیادی را متحمل شدیم، ورشکست شدیم اما مجدد روی پا خود ایستادیم تا اینکه از سوی دولت پذیریش مسؤولیت استانداری کرمان به من پیشنهاد شد.

 

 

چه سالی بود؟

رزم حسینی: آذر ماه سال 92، جزو آخرین استاندارانی بودم که آقای روحانی انتخاب کرد. کرمان تا قبل از مسؤولیت من، 5 ماه استاندار نداشت. این وضعیت ادامه داشت تا اینکه سردار سیلمانی به من گفتند مسؤولیت استانداری کرمان را قبول کنم و منم هم به استانداری رفتم.

چند نکته‌ای را لازم می‌دانم شما بدانید، هرچند واقعاً تا پیش از این تمایلی برای رسانه‌ای شدن آن نداشتم. اول اینکه من خودم را وقف کرمان کردم و یک ریال از دولت آقای روحانی و جمهوری اسلامی ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم دریافت نکردم. حسابی که دولت در بانک ملی برای ما افتتاح کرد و وزارت کشور حقوق من را به آن واریز می‌کرد هیچ‌گاه وارد زندگی من نشد. با آن حقوق، همسر فداکار من که خواهر شهید هم هست، در بم مدرسه‌ای به نام برادر شهیدش ساخت، و بعد از آن هم در ساخت مدرسه‌ای دیگر مشارکت کرد.

گویا شما یک مدل جدید را در اداره کرمان به کار گرفتید که تا پیش از آن در ایران تجربه نشده بود و مورد اقبال دولت هم قرار گرفت؟

رزم حسینی: به اندازه بضاعت فکری خودم به دنبال آن بودم که سبک جدیدی از اداره کشور در استان کرمان را به اجرا بگذارم. کاری که متفاوت از امور جاریه جمهوری اسلامی ایران باشد. باید به این نکته توجه داشته باشید که ما در کشور امور جاریه اسلامی داریم اما نظام جمهوری متعالیه اسلامی نداریم. همه دولت‌های می آیند و در چنبره بروکراسی گیر می‌کنند، از وزیرش تا استاندار در این بروکراسی دست وپا گیر اسیر می شود.

 یک ریال از دولت آقای روحانی و جمهوری اسلامی ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم دریافت نکردم. حسابی که دولت در بانک ملی برای ما افتتاح کرد و وزارت کشور حقوق من را به آن واریز می‌کرد هیچ‌گاه وارد زندگی من نشد. با آن حقوق، همسر فداکار من که خواهر شهید هم هست، در بم مدرسه‌ای به نام برادر شهیدش ساخت، و بعد از آن هم در ساخت مدرسه‌ای دیگر مشارکت کرد.

وقتی نفت 120 دلار است، وضع مردم با زمانی که نفت 50 دلار است یکی است و تفاوتی نمی‌کند. ما که انقلاب نکردیم برای عقب ماندن، انقلاب به دنبال پیشرفت بود. بنابر این زمانی که من مسؤولیت استانداری را بر عهده گرفتم با توجه به سیاست‌های دولت باید شعاری را برای پیش نیاز کار سیاسی انتخاب میکردم و بعد از بررسی جوانب شعار استانداری «ولایت و توسعه» شد.

به اعتقاد من تمام افرادی که طبق قانون اساسی وارد انتخابات مختلف می شوند و مسؤولیت می پذیرند، اعم از مسلمان و مسیحی و زرتشتی، چون بر اساس این قانون رقابت می کنند و در راس قانون اساسی رهبری انقلاب است، همه ولایت مدار محسوب می شوند، لذا من اعتقادی ندارم که فقط بسیج و یا یک عده خاص ولایت مدارند و دیگران نیستند، حلقه خودی بودن‌ها را بسیار باز در نظر گرفتیم؛ از سوی دیگر انقلاب هم به دنبال توسعه بوده وهست. ما باید هر روز توسعه یافته تر، به روز تر و نوتر باشیم و این ذات انقلاب اسلامی است.

با همین نگاه برای اولین بار در استان سیاست زده کرمان ما توانستیم، «منشور همدلی» را به امضا تمام فعالین سیاسی استان برسانیم. این اتفاق قبل از نامگذاری سال  توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال «همدلی و هم زبانی» بود.

طبق این منشور که کتابش هم منتشر شد، قرار شد فعالیت‌های سیاسی در سطح استان بدون تخریب رقبا و با اصل قرار دادن اخلاق صورت بگیرد و تمام جریانات سیاسی هم آن را امضا کردند. با این کار آرامش سیاسی در درون استان کرمان برقرار شد و زمینه برای فعالیت‌های صنعتی و توسعه‌ای مهیا شد.

حالا می‌خواهیم کار توسعه و آبادانی انجام دهیم. گرفتار چه هستیم؟ ما چه کار باید می‌کردیم که بتوانیم این نظام دیوان سالار که مانع توسعه کشور است، پیر است، فرسوده است، نحس است، صد سال سابقه دارد، پیکان قراضه است را دور بزنیم؟ شما که نمی‌توانید با این نظام اداری دیوان‌سالار، شکوفایی اقتصادی و توسعه پایدار به وجود بیاورید.

باید کاری می‌کردم و این سیستم فرسوده دیوان سالار را دور میزدیم و یک طرحی طراحی می کردیم که در کنار سایر ارکان کشور به کار بیاید. برای این کار ما به یک مدل مفهومی رسیدیم که آن را «مثلث توسعه اقتصادی» نام گذاری کردیم. در این طرح ائمه جمعه، وزرا، نمایندگان مجلس و سرمایه داران و سرمایه گذاران حضور دارند و هر کدام یک رکن را به اجرا می گذارند. در راس این طرح هم سرمایه گذار حاضر است. باید به این نکته توجه شود که سرمایه گذار، دزد بیت المال نیست، یک مجاهد اقتصادی است که برای فعالیت تجاری و صنعتی خود، همانند یک تخریب‌چی، مسیر مین گذاری شده خودش را پاک می کند. در کنار سرمایه گذار است که اشتغال ایجاد می شود.

در مدت حضور من در استانداری کرمان از 76 هزار میلیارد تومان موافقت‌نامه سرمایه‌گذاری، 25 هزار میلیارد افتتاح شده،‌ یک الی دوماه دیگر 15 هزار میلیارد آماده افتتاح است. 46 درصد کل پروژه‌ها در حال اجراست و بقیه هم گرفتار بروکراسی اداری و مجوزهای مربوط به شبکه‌های بانکی است.

عرض من این است که ما باید به دنبال یک سبک جدید از مدیریت اقتصادی کشور باشیم، کاری که بحمدالله در استان کرمان به اجرا درآمد و تمامی ارکان حکومت در کنار هم قرار گرفتند.

 

 

به صورت مصداقی این مدل در کجا به اجرا گذاشته شد؟

رزم حسینی: مثلاً شهرستان «قلعه‌گنج» در استان کرمان دارای آب لوله‌کشی، برق، گاز و حتی دانشگاه است، اما مردم در آنجا فقیرند، یعنی شهرستان برنامه توسعه ندارد. با اینکه آب شیرین کشاورزی وجود دارد، اما ناآشنایی با کشاورزی بیداد می‌کند و دانش کشاورزی ضعیف است. چه کسی متولی توسعه مردم است؟ وقتی برای بازدید به این شهرستان رفتم، از فرماندار درباره تحصیلات، سابقه کاری و حقوقش پرسیدم. مدرک تحصیلی او لیسانس علوم سیاسی بود و 5 سال سابقه کاری داشت. حدود 2 میلیون و 500 هزار تومان هم حقوق می‌گرفت و 8کارمند داشت. آیا انتظار دارید یک فرماندار با این شرایط به‌تنهایی باعث توسعه شهرستانی شود که 90 هزار نفر جمعیت دارد؟ حالا اگر می‌گفتند این شهر مال من و شماست و مثلاً این‌قدر آب، معادن کشف‌نشده و سرمایه اجتماعی دارد، اوضاع فرق می‌کرد و افراد از ثروت خود برای توانمندسازی مردم بهتر استفاده می‌کردند. درواقع، ما باید سبک جدید مدیریتی ایجاد می‌کردیم. البته چنین سبکی در برخی کشورها به‌وجود آمده است. مثلاً الگویی تحت عنوان «شهر شرکت‌ها» اجرا می‌شود، به این صورت که در کنار کارخانه‌ها، شهرهایی برای سرویس‎دادن به کارمندان ساخته می‌شود. البته گاهی شهر و امکانات زیرساختی فراهم است، ولی متولی توسعه وجود ندارد که درباره استان کرمان این مدل صدق می‌کرد.

دولت‌ها قادر هستند جاده بسازند و اتوبان بسازند ولی دولت‌ها نمی‌توانند توسعه را در خانه‌های مردم ببرند. اگر می‌توانستند که تا حالا برده بودند.

ما در کرمان مدیریت قلعه‌گنج را در مهر ماه 1393 با یک قرارداد به بنیاد مستضعفان واگذار کردیم و آقای سعیدی‌کیا که یک مرد فداکار و مجاهد اقتصادی است به خوبی توانست این طرح را اجرا کند. شما نمی‌توانید از فرمانداری که 8 نفر پرسنل دارد و تسهیلات آن 10 میلیارد تومان هم نمی شود، و تحصیلات مسؤولش علوم سیاسی است انتظار یک منطقه توسعه یافته را داشته باشید. شما مدیران توسعه یافت می‌خواهید تا مردم را توسعه یافته کنید.

ما ظرفیت گردشگری این منطقه را هم بهبود دادیم. در این منطقه برای اولین بار در جهان هتل کپری ساختیم که چهارستاره است و گردشگران خارجی با قیمت بسیار نازلی می توانند از آن استفاده کنند و یک الگوی کاملاً درآمد زاست. این مدل به لطف پروردگار مورد تائید مقام معظم رهبری قرار گرفت که متن سخنرانی ایشان در اختیار من است.

طی آن قرارداد مسؤولیت و محوریت توسعه قلعه گنج به آقای سعیدی کیا و بنیاد مستضعفان واگذار شد. باید پرسید آقای سعیدی کیا که کارنامه 40 سال وزارت دارد می تواند قلعه گنج را مدیریت کند یا نماینده سیاسی شهرستان؟ طرحی که در این شهرستان به اجرا در آمد تا پیش از این هیچ گاه تجربه نشده بود و سبک بسیار جدیدی از مدیریت محسوب می شد که الحمدالله هم بسیار موفق بود و توانست به اهدافش برسد.

این مدل منجر به آن شد که نرخ بیکاری در قلعه گنج از 27.6 درصد به 7.6 درصد برسد و شاخص امنیتی منطقه 70 درصد بهبود یافته است. مردم امیدوار شده‌اند و یارانه‌های خودشان را در صندوق‌های روستایی واریز می کنند و از آن برای توسعه شهری و روستایی استفاده می کنند.

ما ظرفیت گردشگری این منطقه را هم بهبود دادیم. در این منطقه برای اولین بار در جهان هتل کپری ساختیم که چهارستاره است و گردشگران خارجی با قیمت بسیار نازلی می توانند از آن استفاده کنند و یک الگوی کاملاً درآمد زاست. این مدل به لطف پروردگار مورد تائید مقام معظم رهبری قرار گرفت که متن سخنرانی ایشان در اختیار من است.

اقا فرمودند: این اقتصاد مقاومتی که من عرض می‌کردم همان مدلی است که در قلعه گنج اجرا می‌شود. آقای دکتر جهانگیری در سفر به کرمان گفتند می‌خواهند از قلعه‌گنج بازدید کنند. در بازدید خود که روستا به روستا هم صورت گرفت از سیر تغییرات متعجب شدند، به ایشان گفتم دکتر جهانگیری این پول دولتی نیست. مؤسسه غیردولتی و مؤسسات خصوصی هستند که در این زمینه سرمایه گذاری کرده اند.

ما بر اساس همین ایده که یک شرکت متولی توسعه در هر هر بخش شود، استان کرمان را به 8 منطقه اقتصادی تقسیم کردیم و 23 موسسه هم معین اقتصادی در کرمان شده‌اند. بنیاد مستضعفان در قلعه گنج، ستاد فرمان اجرایی امام در راور، شرکت ماهان در شهداد، شرکت ملی مس در رفسنجان، شرکت میدکو در زرند و... که هر یک از این شرکت‌ها وظیفه معیشت، تولید و توانمندسازی مردم محلی را بر عهده دارند.

این شرکت‌ها به چه صورتی می توانند در راستای توانمندسازی مناطق مورد اشاره شما انجام وظیفه کنند؟

رزم حسینی: در دنیا شرکت تعریف دارد. شرکت ملی مس یک شرکت معدنی است، اما وظایف و مسئولیت‌های اجتماعی دارد و این پیوست فرهنگی کار این شرکت است که متاسفانه در ایران ما آن را انجام ندادیم. شما در کشورهای پیشرفته می‌بینید که این کارها را انجام می‌دهند. معدن مس سال‌ها کار کرده است و الان مس آن تمام شده اما روستاهای اطراف آن توسعه یافته، محیط زیست از بین نرفته، کشاورزی مردم را نابود نکرده و کشاورزان را بیکار نکرده است تا در این معادن مشغول شود.

شرکت ملی مس ایران سالی نزدیک به دو میلیارد دلار فروش دارد. یک میلیارد صادرات و یک میلیارد دلار در داخل. یعنی به نرخ امروز 20 هزار میلیارد تومان فروش دارد. بودجه استانداری کرمان در دولت چقدر است؟ 300 میلیارد تومان! با این بودجه واقعاً نمی شود استان را متحول کرد. حال سوال پیش می آید که آیا این شرکت نمی‌تواند آن منطقه را آباد کند؟ جواب مثبت است؛ فقط گردش مالی آن در بانک‌های کرمان می‌تواند اشتغالزایی ایجاد کند.

البته این پرو‌ژه‌ها [معین قرار دادن شرکت‌های توسعه‌گرا برای تحویل اقتصادی هر منطقه] 10 ساله هستند. الان روابط بین مدیر شرکت‌های توسعه یافته که ما به آنها مدیر معین اقتصاد مقاومتی می‌گوییم با مردم آنچنان خوب شده و دل به دل هم می‌دهند و رفیق شده‌اند که وقتی یک مدیر در یک منطقه نمونه اقتصادی در یک روستایی مانند دهستان «گلستان» گزارش کار می‌دهد گریه‌اش می‌گیرد و می گوید که من تازه فهمیدم که کار توسعه یعنی چه! درست است که من تا امروز تولید فولاد می‌کردم ولی الان می‌دانم که تولید فولاد برای مردم است. من اگر توانستم تولید فولاد کنم و تولید من برای مردم منطقه باشد، کار من ارزشمند است.

این الگوی شما چقدر مورد تائید رئیس جمهور قرار گرفته است؟

رزم حسینی: این الگوی اقتصاد مقاومتی مورد تائید مقام معظم رهبری است. شخص آقای رئیس جمهور هم به همه استان‌ها این مدل را ابلاغ کرده‌اند تا اجرایی شود. هم چنین فرمانده محترم سپاه پاسداران نیز به کرمان آمدند و از این طرح و اجرای آن بازدیدی داشتند و در حال اجرای آن در هزار نقطه از کشور هستند. باید بپذیریم با نظام دیوان سالار نمی توانیم تحول ایجاد کنیم، باید فضا را به سمت شرکت‌های توسعه گرا برد تا آنها کار کنند. اقتصاد فقط تولید فولاد، سنگ آهن، مس و... نیست، بلکه هدف آن تقویت اقتصاد خانوار است.

شرکت ملی مس ایران سالی نزدیک به دو میلیارد دلار فروش دارد. یک میلیارد صادرات و یک میلیارد دلار در داخل. یعنی به نرخ امروز 20 هزار میلیارد تومان فروش دارد. بودجه استانداری کرمان در دولت چقدر است؟ 300 میلیارد تومان! با این بودجه واقعاً نمی شود استان را متحول کرد. 

شرکت‌های فولادی داریم که 20 میلیون تن در سال تولید دارند اما روستاهای مجاور آن فقیرند، جوانان آن با اعتیاد مواجه شده اند و... چرا که آنها به وظایف اجتماعی خودشان عمل نکردند. شاید سوال پیش بیاید که شرکت فولاد باید آنها را استخدام کند؛ جواب منفی است، مگر این شرکت به چه تعداد نیرو نیاز دارد و تا چه اندازه می تواند استخدام کند، این شرکت باید پیرامون خود را تقویت کند، از طریق آموزش و ایجاد زمینه برای فعالیت‌های اقتصادی نه به صورت کمیته امدادی و مجانی.

چطور توانستید شرکت‌های بزرگ را مجاب کنید که در این شهرستان‌ها سرمایه گذاری کنند؟

رزم حسینی: برخی از این شرکت‌ها مشاور دارند. برخی از آنها حتی مشاور خارجی استخدام کرده‌اند. مثلا در شهرستان بردسیر 500 حلقه چاه آب وجود دارد، کشاورزی و جمعیت مشخص است، معادن و درآمد سرانه مردم معین است اما کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد، چرا که شرکت‌هایی که در آنجا فعالیت می‌کنند سرمایه را از استان خارج می‌کنند. اما در مدل جدید این شرکت‌ها با شناسایی ظرفیت‌های هر شهرستان، بخشی از سرمایه خود را در بانک و در صندوق‌های روستایی که خود مدل موفقی است که در کرمان اجرایی شده و کمترین میزان ریسک را دارد سپرده می کنند،  آموزش مردم  اتفاق افتاده و آنها بعد از آموزش کار می‌کنند و از این طریق سرمایه را دوباره به شرکت بازمیگردانند.

برای مثال شرکت جهاد نصر در یک روستا در «سیریز» زرند مسئولیت به عهده گرفته و ظرف 6 ماه 250 شغل پایدار ایجاد کرده است. یا شرکت فولاد در زرند این فضا را بر عهده گرفته است. او الان در کار آموزشی  بازسازی مدارس فعالیت می‌کند.

آیا این فعالیت‌ها سودده هستند؟

رزم حسینی: نباید ضرر بدهند. البته نباید انتظار سودهی هم از این طرح داشته باشیم چرا که این یک کار داوطلبانه است. اتاق بازرگانی ایران می‌تواند این کار را انجام دهد. شما می‌توانید کشور را تقسیم‌بندی اقتصادی کنید که حکومت تشریح کند مثلا 10 هزار شرکتی که می‌تواند این کار را انجام دهد در هر منطقه چه کار کند.

با این کار اعتماد مردم هم به نظام بسیار بیشتر می شود، سرمایه گذار راغب به کار می شود و ادبیات ما در مواجهه با او تغییر می کند و از او به عنوان مجاهد اقتصادی نام می‌بریم. اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری در مشهد مقدس در سال 94 فرمودند همین مدلی است که در کرمان اجرا شده است. ایشان در مشهد فرمدند:« اقتصاد مقاومتی اقتصادی است  مردمی و دولت کارگزار است و مردم کارفرما. خب این را عملیاتی کنند»

شما دوبار به عنوان استاندار برتر در حوزه گردشگری و پدافند غیرعامل انتخاب شدید. به نظر می رسد کرمان از ظرفیت گردشگری کمتری نسبت به برخی از استان‌های دیگر برخوردار باشد، شما در این زمینه چه اقداماتی انجام دادید؟

رزم حسینی: در استان کرمان دو اثر ثبت جهانی داریم. باغ شازده و ارگ قدیم یا همان ارگ بم.  در دوره مدیریت من سه اثر ثبت جهانی به آنها اضافه شد. مجموعه یا «غارهای دست کند میمند» که مجموعه بسیار حیرت انگیز و شگفت‌آوری است که در آن 400 غار وجود دارد و مردم از 2 هزار سال پیش در آن زندگی می کردند و تمام ویژگی یک شهر را داشته است. «کویر لوت» ایران در دشت شهداد ثبت جهانی شد که این نیز مقصد گردشگری مهمی است. کلوت‌های شهداد جهانی است و اثرهای شگفت‌انگیزی هستند. قنوات کرمان هم ثبت جهانی شد که هنوز بسیاری از آنها فعال هستند.

هرچند عربستان سعودی و چند کشور دیگر در تلاش بودند که قنات را به نام خود ثبت جهانی کنند اما با تلاش مسؤولان میراث فرهنگی بحمدالله این اثر ملی در میراث جهانی هم به نام ایران ثبت شد.

بازار بزرگ کرمان 500 سال قدمت دارد و در زمان گنجعلی‌خان سلجوقی ساخته شد و در عصر جمهوری اسلامی ایران و در همین دولت بازسازی شده است و نمای بسیار بهتری پیدا کرد.

مجموعه باغ «فتح آباد» که زمانی به محل نگهداری معتادان و مواد فروشان تبدیل شده بود کاملاً احیا شد. با حضور بخش خصوصی و بدون سرمایه گذاری دولت سال گذشته 700 هزار بازدید کننده داشت و امروز بزرگترین کلکسیون کاشت گیاهان دارویی ایران است و بذر 400 گیاه دارویی در آن کشت و تولید می شود و بدل به یک اکوتوریسم فعال شده است.

کنسولگری انگلیس که زمانی محل نگهداری احشام بود را از نو بازسازی کردیم و با حمایت‌های وزیر محترم نفت تبدیل به موزه نفت در کرمان شد. مجموع این اقدامات موجب شد که استان کرمان و استانداری کرمان در حوزه گردشگری به عنوان استان نمونه شناسایی شود.

 

 

به نظر میرسد با این وجود هنوز ظرفیت‌های زیادی در استان کرمان شناسایی نشده است

رزم حسینی: بله، ظرفیت‌های زیادی هنوز در این استان وجود دارد. اما کرمان تنها استان کشور است که زنجیره تولید فولاد در آن کامل شده است. الان از استخراج سنگ آهن تا کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی و ذوب‌آهن و تولید نورد به صورت کامل در کرمان انجام می‌شود و زنجیره آن کامل شده است. برای اولین بار در خلیج فارس آب شیرین می‌شود و برای صنعت استفاده می‌شود. 110 میلیون متر مکعب آب انتقال داده می‌شود که کار بسیار بزرگی است که قابل توسعه به 330 میلیون متر مکعب هم هست و می‌توان برای شرب نیز از آن استفاده کرد.

همانطور که می‌دانید کشورهای عربی حوزه خلیج فارس 20 تا 22 برابر ما از آب دریا استفاده می‌برند و مصرف ما از آب خلیج فارس بسیار پایین است. طرح انتقال آب عمان مطالعاتش توسط مهندس مشاور با صلاحیت تهیه شده است و این کار باید انجام بگیرد. باید آب شرب سیستان و بلوچستان وفلات مرکزی را تامین کند.

چه شد از استانداری رفتید؟

رزم حسینی: واقعیت این است که آقای روحانی و دولت ایشان هم در دولت یازدهم و مخصوصا در دولت دوازدهم، حمایت ویژه‌ای از استان کرمان کردند وحتی در سفر آقای رئیس‌جمهور به سیرجان گفت‌وگوی مفصلی با ایشان داشتیم و همین بحث‌ها که با شما داشتم را با ایشان در میان گذاشتیم. من به ایشان گفتم آقای روحانی من پول نمی خواهم من از رئیس‌جمهور اختیارات خواستم و ایشان بسیار محبت کردند و گفتند به شخص شما در استان کرمان اختیارات می‌دهم و گفتند پایلوت اختیارات کشور در استان کرمان انجام بگیرد و اگر موفق بود به سایر استان‌ها نیز اختیارات لازم را خواهیم داد.

اما به دلیل بیماری همسرم مجبور شدم در ماه مبارک رمضان تصمیم به جدایی از مسؤولیت بگیرم و تصمیم سختی برای من بود، با کسی نیز مشورت نکردم. با خودم فکر کردم که این پست و مقام برای من واجب عینی نیست. اینها انتخاباتی هستند، رئیس‌جمهور انتخاب می‌شود و وزیر نیز استانداران را انتخاب می‌کند. تعداد زیادی داوطلب و منتظرند تا در آن صندلی به مردم خدمت کنند. لذا تصمیم گرفتم بین استانداری و رسیدگی به وضعیت همسرم، دومی را انتخاب کنم؛ اصرار خودم بود و برای اینکه دولت را قانع کنم از سردار سلیمانی خواهش کردم ایشان از وزیر کشور و آقای جهانگیری بخواهند  استعفای من را بپذیرند و من از دولت کناره‌گیری کنم. الان نیز در حال بررسی هستم و ممکن است ظرفیت‌های بخش خصوصی را فعال کنم. این را به شما بگویم زمانی که وارد دولت شدم فعالیت‌هایی که در بخش خصوصی و شرکت‌های خودم داشتم را متوقف کردم و سهام واقعی‌ام را فروختم چون می‌دانستم کار دولتی با کار خصوصی منافات پیدا می‌کند.

یکی از دوستان قدیمی شما و سرداران بزرگ کشور که فارغ از تمام جناح‌های سیاسی محبوبیت خاصی  بین مردم دارند سردار سلیمانی است؛ مقداری از فضای رفاقت و دوستی با سردار سلیمانی بگویید

 رزم حسینی: ازشهریور سال 59 که جنگ شروع شد با ایشان در دوره آموزشی در کرمان بودیم. آن دوره آموزشی ما زیر 60 نفر بود و ما رفاقت‌مان از آنجا شروع شد و بعد جنگ هم ادامه پیدا کرد. حاج قاسم را برخی‌ها با سابقه جنگ و برخی دیگر با فرماندهی سپاه قدس می‌شناسند اما 5 سال از زندگی ایشان فراموش شده و کمتر کسی به آن توجه می کند. ایشان در جنوب شرقی استان کرمان خیلی فعالیت کرد و پست جنوب شرقی در مبارزه با اشرار و مواد مخدر یکی از کارنامه‌های درخشان ایشان بود که کسی اینها را نمی‌داند. از سال 68 تا سال 72-73 دورانی که ناامنی‌های کرمان بسیار زیاد بود در بعضی شهرها ما مجبور بودیم برج نصب کنیم. هنوز در جاده کرمان تا بم این برج‌ها وجود دارد. ولی ایشان با مردانگی و درایت و پیگیری و فداکاری امنیت پایداری در منطقه ایجاد کرد و امروز در منطقه جنوب شرقی ناامنی آنچنانی نداریم که کسی بیاید جاده را ببندد. این از فداکاری‌هایی بود که ایشان انجام داد.

حاج قاسم  فردی بسیار باهوش و مهربان است. کسی که از دور ایشان را نگاه می‌کند او را یک فرمانده نظامی خشن تصور می‌کند ولی اصلا اینچنین نیست. ایشان کرمان می‌آید موقعی نیست که به خانواده شهدا سر نزند. از ایشان سؤال کردم که خدا چه صبری به شما در مواجهه با این همه مشکل داده است، ایشان مکثی کرد و گفت: 151 مادر شهید مرا همزمان دعا می‌کنند. خدا به خاطر دعای این مادران شهید به من صبر داده است.

ما فرماندهان گردان خط شکنی داشتیم که به دلایلی مشکلاتی پیدا کردند و این حاج قاسم بود که می‌رفت و ایشان را نجات می‌داد.ولی برخی‌ها به آن نفر از لحاظ سیاسی ایراد می گرفتند، ولی او می‌گفت اینها بچه‌هایی هستند که در والفجر 8 خط من را شکستند. اینها را نباید از دست دهیم و شما امروز می‌بینید در کرمان محوریت بچه‌های جنگ را حاج قاسم سلیمانی دارد و خوب توانسته بچه‌های جنگ قدیمی را دور هم جمع کند؛ خدا انشاالله ایشان را حفظ کند و برای امت اسلام نگه دارد.

-

مصاحبه از رضا حیدری

انتهای پیام/ح

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول