اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی  /  سایر حوزه ها

پایان سفر ظریف به سریلانکا و سنگاپور/وزیر خارجه به تهران بازگشت

وزیر امور خارجه ایران در پایان سفر چهار روزه به سریلانکا و سنگاپور و شرکت در اجلاس آ.سه.آن، دقایقی قبل به تهران بازگشت.

پایان سفر ظریف به سریلانکا و سنگاپور/وزیر خارجه به تهران بازگشت

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از پایان سفری چهار روزه به دو کشور سریلانکا و سنگاپور دقایقی قبل وارد تهران شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه نهم مرداد ماه در سفری رسمی و به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقامات سریلانکا و در رأس هیأتی راهی سریلانکا شد و در مدت دو روز حضورش در این کشور با رئیس جمهور، رئیس مجلس، نخست‌وزیر و وزیر خارجه سریلانکا ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی کرد.

 

 

وی در پایان این سفر در صفحه توئیترش نوشت: «ملاقات‌های عالی با رئیس جمهور، نخست‌وزیر، رئیس مجلس و وزیر خارجه سریلانکا در راستای تحکیم روابط دوجانبه‌ دیرینه، دوستانه و بر اساس احترام متقابل به  پایان رسید.»

وزیر خارجه در ادامه این سفر چهارشنبه شب دهم مرداد ماه وارد سنگاپور شد تا در پاسخ به دعوت همتای خود در پنجاه و یکمین اجلاس وزرای خارجه اتحادیه آ.سه.آن شرکت و پیمان مودت و همکاری این اتحادیه را امضا کند.

پیمان مودت و همکاری آسه آن که به پیمان اول بالی نیز شهرت دارد، در فوریه سال 1976 توسط کشورهای اندونزی، مالزی، تایلند، فیلیپین و سنگاپور که در آن زمان اعضای آسه آن را تشکیل می‌دادند، به امضا رسید. سایر اعضای آسه آن به تدریج و بعد از عضویت در آسه آن این پیمان را امضا کردند.

معاهده مذکور در واقع دستورکاری برای رفتار دولت‌های عضو آسه آن با یکدیگر بوده و دو اصل حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر مورد توجه جدی آن است.

قرار بود سند الحاق ایران به پیمان مودت و همکاری آسه آن از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اجلاس وزرای خارجه آسه آن در لائوس در تاریخ  6 سپتامبر 2016 برابر با 16 شهریور 1395 امضا شود که این سفر انجام نشد.

بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی 15 شهریور 1395 در نشست هفتگی با خبرنگاران با بیان اینکه امضای این پیمان قطعی است و تفاهمات آن انجام شده، خاطرنشان کرد: پیوستن ایران به این پیمان دو سه سال پیش به مجلس شورای اسلامی رفته بود و به دلایلی در یک مقطع خاص متوقف شد و الان دریافتیم که این روند و فرآیند در مجلس هنوز کامل نیست، به همین خاطر ترجیح دادیم بعد از تصویب نهایی این پیمان را بعدا امضا کنیم.

قاسمی هشتم مرداد 1397 (سالجاری) نیز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران اعلام کرد: این سند بایستی در مجلس و همچنین در شورای نگهبان مورد تصویب قرار می‌گرفت که این مراحل طی شد و با توجه به آماده شدن سند و دعوت وزیر خارجه سنگاپور، آقای ظریف به این کشور سفر می‌کند.

به گزارش فارس، وزیر خارجه ایران در مدت حضور دو روزه‌اش در سنگاپور ضمن شرکت در این اجلاس و امضای پیمان مذکور، با مقامات سنگاپور از جمله رئیس جمهور، نخست‌وزیر و وزیر خارجه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه این نشست با وزرای خارجه ژاپن، فیلیپین، مالزی، اندونزی، ویتنام، نروژ، چین، روسیه، نیوزیلند و استرالیا نیز دیدار و درباره مسائل دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به رایزنی پرداخت.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین دیروز (جمعه) با دبیرکل اتحادیه آ.سه.آن دیدار و در خصوص راه‌های گسترش همکاری‌های ایران و اتحادیه مزبور تبادل نظر کرد.

 

 

وی همچنین با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در این نشست حضور داشت دیداری دوجانبه داشت و درباره برجام گفت‌وگو کرد.

 

 

دو طرف در این دیدار آخرین تحولات و اقدامات انجام شده در سطح اتحادیه اروپا و جهان برای بهره‌مندی ایران از مزایای برجام پس از خروج غیرقانونی آمریکا از این توافق را مورد بررسی قرار دادند.

ظریف همچنین در توئیتی درباره دیدارش با موگرینی نوشت:‌« با خانم موگرینی اقدامات اتحادیه اروپا و دیگران برای اطمینان از بهره‌مندی اقتصادی مردم ایران از برجام را بررسی کردیم.»

وزیر خارجه ایران پنجشنبه و جمعه با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و «وانگ یی» همتای چینی خود درباره برجام به رایزنی درباره برجام نیز پرداخت.

 

 

وانگ یی در دیدار با ظریف تأکید بر «دوستانه، راهبردی و همه جانبه بودن» روابط ایران و چین، اظهار داشت: دو کشور به همکاری‌های نزدیک‌تر خود در همه زمینه‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه حفظ برجام به عنوان یک دستاورد دیپلماسی و بهره‌مندی ایران از مزایای آن ادامه خواهند داد.

ظریف هم چین را کشوری مهم و شریک راهبردی ایران خواند و بر حفظ و گسترش روابط دوجانبه و یافتن راه‌های نوآورانه در انتفاع ایران از دستاوردهای برجام تأکید کرد.

وزیر خارجه ایران نقش چین در دستیابی، اجرا و حفظ برجام حیاتی خواند.

مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا نیز برای شرکت در اجلاس آ.سه.آن در سنگاپور حضور داشت و ظریف در پاسخ به سؤالی درباره احتمال دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا با اعلام اینکه هیچ برنامه‌ای برای دیدار با مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در حاشیه این اجلاس وجود ندارد و قرار نیست دیداری باشد، اظهار داشت: دیدار با آمریکا کم نداشتیم ، شاید دوسال بیشترین دیدار را با آمریکایی‌ها داشتیم، اما دولت کنونی نشان داده که به تعهدات خود پایبند نیست و دیدار برای دیدار معنا ندارد.

وی افزود:‌آمریکایی‌ها باید نشان دهند که دیدارها به توافقی منجر می‌شود که این توافق‌ها رعایت می‌شود.

وزیر خارجه ایران همچنین در اولین روز حضورش در سنگاپور در توئیتی با اشاره به دیدارهایش با مقامات حاضر در نشست آ.سه.آن نوشت: «همه بر توسعه روابط و ضرورت ترویج چند جانبه‌گرایی و ابداعات برای حفظ برجام تأکید کردند.»

وی همچنین در پایان ملاقات‌هایش در دومین روز حضورش در سنگاپور نوشت:‌ «اجماع جهانی روشنی در ضرورت انجام اقدامات هماهنگ برای حفظ برجام وجود دارد.»

روز پنجشنبه همچنین «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه در تماس تلفنی با ظریف در خصوص آخرین تحولات مربوط به برجام و برخی راهکارهای بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی این توافق گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه ایران سه‌شنبه هفته جاری (16 مرداد ماه) میزبان «ری یانگ-هو» وزیر خارجه کره شمالی است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول