اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

گزارش فارس از اقدامات وزارت بهداشت طی روزهای گذشته

از افزایش چشمگیر بالگردهای اورژانس هوایی تا افتتاح بیمارستان

رییس اورژانس کشور گفت: با خرید بالگردهای جدید تعداد بالگردهای اورژانس هوایی کشور به ۴۰ فروند رسید، این بالگردها طی سال‌های گذشته در کشور به پرواز درآمده و توانسته 21هزار بیمار را جابه‌جا کند.

از افزایش چشمگیر بالگردهای اورژانس هوایی تا افتتاح بیمارستان

خبرگزاری فارس-گروه سلامت: حوزه بهداشت و درمان کشور، به دلیل ارتباط مستقم تصمیمات این نهاد با سلامت عمومی از جمله مهم‌ترین نهادهایی به شمار می‌رود که مردم  روزانه اتفاقات این حوزه را با دقت رصد می‌کنند، وزارت بهداشت کشور طی روزهای گذشته نیز با رویدادهای متفاوتی همراه بود که در ادامه به مرور مهم‌ترین خبرهای آن می‌پردازیم:

تعداد بالگردهای اورژانس هوایی کشور به ۴۰ فروند رسید

پیرحسین کولیوند، سرپرست سازمان اورژانس کشور در سفر یک روزه خود به خراسان رضوی در دیدار با استاندار این استان اظهار کرد: با توجه به همکاری های پیوسته سازمان انتقال خون، هماهنگی های لازم برای توزیع مناسب تر خون مورد نیاز بیماران نیازمند صورت می گیرد.

وی گفت: با خرید بالگردهای جدید تعداد بالگردهای اورژانس هوایی کشور به ۴۰ فروند رسید، این بالگردها طی سال‌های گذشته در کشور به پرواز درآمده و توانسته 21هزار بیمار را جابجا کند.

سرپرست سازمان اورژانس کشور تاکید کرد: از 40 فروند بالگردی که در اختیار داریم هیچکدام مجهز به دید در شب نیستند ولی به زودی بالگردهایی مجهز به سیستم دید در شب خریداری می شوند.

مشاور وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه 8 درصد از فوتی ها در تصادف ها به دلیل خونریزی است، گفت: به زودی بالگردهای اورژانس به ذخایر خونی (o-) تجهیز می شوند که فقط 12 کشور در دنیا این خدمت را انجام می‌دهند.

کاهش سهم واردات روغن پالم

سید محمدهادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت یکی از دستاوردهای مهم شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در ۴ سال گذشته را کاهش سهم واردات روغن پالم به کل روغن های وارداتی عنوان کرد و گفت: بازنگری استانداردهای گندم، آرد و نان با تمرکز کاهش میزان نمک نان و افزایش تعداد فروشگاه های تحت پوشش مانیتورینگ سموم از دیگر دستاوردهای این شورا به شمار می رود.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت با اشاره به تصویب آیین نامه شورای عالی سلامت و امنیت غذا، تصریح کرد: با تصویب این آیین نامه، اقدامات با جدیت بیشتر دنبال می شود.

مشکلی در حوزه دارو از نظر قیمت و دسترسی به وجود نیامده است

ایرج حریرچی با تاکید براین که در شرایط کنونی نوسانات نرخ ارز، مشکلی در حوزه دارو از نظر قیمت و دسترسی به وجود نیامده است، گفت: وزارت بهداشت به همراه تولید و واردکنندگان دارو، به این جمع بندی رسیدند که کل افزایش دارویی در سال جاری، 9 درصد باشد که این دستاورد بزرگی است و در زندگی مردم تاثیر منفی ندارد.
 
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که در حال حاضر هیچ شرکت دارویی وجود ندارد که ادعا کند ارز 4200 تومانی به آن اختصاص نیافته است، افزود:  برای کنترل وضعیت دارو، سیستم رصد و رسیدگی سریع ایجاد کردیم و هر روز، این بازار رصد می شود و بانک مرکزی نیز همکاری بسیار خوبی برای تامین ارز دارد.
 
وی افزود: در بازاری با وسعت چند هزار قلم دارو، کمبود یک تا یک و نیم درصد دارو، اجتناب ناپذیر و قابل توجیه است و در برخی کشورها که خودشان تولیدکننده دارو هستند، ممکن است بین نیم تا یک درصد کمبود اقلام دارویی وجود داشته باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که در حال حاضر هیچ شرکت دارویی وجود ندارد که ادعا کند ارز 4200 تومانی به آن اختصاص نیافته است، افزود:  برای کنترل وضعیت دارو، سیستم رصد و رسیدگی سریع ایجاد کردیم و هر روز، این بازار رصد می شود و بانک مرکزی نیز همکاری بسیار خوبی برای تامین ارز دارد.

مرکز جامع تکامل کودکان در تهران افتتاح شد

مرکز جامع تکامل کودکان همایون برای ارائه خدمات درمانی به کودکان با ‏حضور معاونین بهداشت و درمان وزارت بهداشت و رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد.‏

مرکز جامع تکامل کودکان همایون با اعتباری حدود 200 میلیون تومان بازسازی شده و با هماهنگی گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیریت ‏بیمارستان مفید و تامین اعتبار توسط خیرین و وزارت بهداشت به بهره‌برداری رسیده است.‏

در این مرکز، خدمات کار درمانی جسمی، کار درمانی ذهنی، گفتار درمانی به کودکان ارائه می‌شود.‏

کانون های سلامت در سطح محلات فعال می شوند

سید محمد هادی ایازی در بازدید از مراکز درمانی سبزوار گفت: در حال حاضر 875 خیریه سلامت، 400 درمانگاه خیریه و 40 بیمارستان خیریه در سطح کشور فعالیت می کنند. همچنین40 بیمارستان خیریه دیگر با همیاری خیران نیکوکار در دست ساخت است که این مراکز درمانی نقش موثری در کاهش هزینه های درمان مردم دارند.

وی ادامه داد: خیرین حوزه سلامت در بخش های توسعه، ساخت بیمارستانهای دولتی و مراکز خیریه، توسعه اورژانس، اتاق عمل، تامین تجهیزات و دارو مشارکت و همیاری دارند و در سال گذشته 15 هزار میلیارد ریال به حوزه سلامت، کمک کردند. 
معاون اجتماعی وزارت بهداشت با اشاره به مشارکت موثر و مفید مردم در ایجاد زیرساختهای نظام سلامت، افزود: امسال کانونهای سلامت در سطح محلات فعال می شود که هدف از فعال شدن آنها، افزایش سلامت محلات و خانواده ها، سواد سلامت و ارتقای سبک زندگی است.

بیمارستان برکت شهید ستاری قرچک افتتاح شد

بیمارستان برکت شهید ستاری قرچک که با مشارکت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) ساخته و تجهیز شده است، با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و همچنین رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به بهره برداری رسید.

عملیات ساخت این بیمارستان در زمینی به مساحت 26 هزار متر مربع و زیربنای 8 هزار متر مربع از شهریور ماه سال 90 آغاز شده بود

در سال 94 تفاهم نامه ای بین وزارت بهداشت و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) امضا و مقرر شد این ستاد در ساخت و تکمیل 10 پروژه بیمارستانی با ظرفیت 1393 تخت بیمارستانی در مناطق محروم کشور مشارکت کند و این بیمارستان نیز یکی از این ده پروژه بود.

٤٠ هزار دندانپزشک تا سال ١٤٠٠ خواهیم داشت

رییس اداره دندانپزشکی امور درمان وزارت بهداشت، گفت: پیش از این، حوزه دندانپزشکی از عدم سیاستگذاری و برنامه ریزی مناسب رنج می برد. اما آنچه که امروزه اهمیت یافته، داشتن دید یکپارچه به بهداشت و سلامت دهان و درمان در این حوزه است.

قاسم صادقی در نشست سراسری روسا و کارشناسان امور دندانپزشکی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور اظهار داشت: همواره تلاش اداره امور دندانپزشکی معاونت درمان، تدوین برنامه هایی در راستای سیاست های کلی سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و تاکیدات وزیر بهداشت و معاون درمان بوده است.

صادقی با بیان اینکه تاکنون برای ۳۲ هزار و ۴۰۷ دندانپزشک در نظام پزشکی پروانه صادر شده است و هر ساله ۲۰۰۰ نفر به این تعداد افزوده می شود، اظهار داشت: تا سال ۱۴۰۰، مجموع تعداد دندانپزشکان به ۴۰ هزار نفر خواهد رسید.  تقریبا می توان گفت که این تعداد از استانداردهای جهانی بالاتر است، چراکه براساس استاندارها برای هر ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر یک دندانپزشک لازم است، در حالی که براساس این آمار ۱ دندانپزشک برای هر ۲۰۰۰ نفر در کشور وجود دارد. البته به دلیل عدم توزیع نامناسب استفاده از خدمات دندانپزشکی برای عموم مردم در تمام مناطق کشور فراهم نشده است که تلاش می کنیم این مشکل را برطرف سازیم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول