اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور مطرح کرد

لزوم ایجاد اشتغال برای 6 میلیون نفر در بخش خصوصی/مدیریت بحران برای شرایط ویژه کشور اتخاذ شود

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: در حال حاضر 8 میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی در کشور داریم که 2 میلیون آن‎ها در بخش دولتی شاغل‌اند و 6 میلیون دیگر بایستی در بخش خصوصی جذب شوند.

لزوم ایجاد اشتغال برای 6 میلیون نفر در بخش خصوصی/مدیریت بحران برای شرایط ویژه کشور اتخاذ شود

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، جمشید انصاری ظهر امروز در جلسه شورای اداری لرستان فلسفه وجودی نظام اداری را تحقق اهداف و برنامه‌های توسعه و همچنین ارائه خدمات به مردم  عنوان و اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی هر دو نوع ماموریت را عهده‌دار هستند.

وی خاطرنشان کرد: گاهی نقش نظام اداری جابه‌جا شده و بین اهداف طریقی و موضوعی دستگاه‌های اجرایی فاصله به وجود می‌آید.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه برخی دستگاه‌های اجرایی با هدف طریقی و برخی دیگر با هدف موضوعی ایجاد شده‌اند، افزود: هدف طریقی به این معنی بوده که برخی دستگاه‌های اجرایی صرفا به منظور خدمت به مردم تشکیل شده‌اند و ایجاد و استقرار برخی دیگر موضوعی و مورد نظر قانون‌گذار و مردم بوده است.

انصاری جذب اغلب مدیران و کارکنان دولت را بر مبنای هدف طریقی بیان کرد و گفت: اگر از این هدف طریقی دور شده و به موضوعیت خود بپردازیم، نقض غرض صورت گرفته و در نهایت اهداف اساسی فراموش می‌شوند.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه در دنیا 25 درصد کارکنان آموزش‌وپرورش در مشاغل پشتیبانی و 75 درصد در ماموریت اصلی این نهاد قرار دارند، اما این نسبت در ایران 37 به 63 است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه پس از سوئیس بالاترین نسبت دانش‌آموز به کارکنان را داریم، افزود: سوئیس با نسبت 8.8 نفر دانش‌آموز در مقابل هر کارمند رتبه نخست دارد و ایران با نسبت 12 نفر دانش‌آموز در مقابل هر کارمند در رتبه دوم قرار دارد.

انصاری به صدور مجوز استخدام برای جذب 11 هزار و 590 نفر به وزارت بهداشت طی سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: این آمار برای آموزش‌وپرورش 8 هزار نیرو از محل بودجه عمومی بوده است.

وی یادآور شد: 64 درصد بودجه وزارت بهداشت از محل درآمدهای اختصاصی و مابقی از محل بودجه عمومی است، چرا مدیران این حوزه توقع دارند تمام نیروی انسانی مورد نیاز خود را از محل بودجه عمومی به کار گیرند، در حالی‌که جذب از محل بودجه اختصاصی مشکلی ندارد.

معاون رئیس جمهور آمار نیروی انسانی دولت را 2 میلیون و 672 هزار نفر عنوان و اظهار کرد: بخش عمومی غیر از دولت همچون نیروهای مسلح و شهرداری‌ها نیز 3 میلیون شاغل دارد.

انصاری با بیان اینکه کل نیروی کار کشور 23 میلیون و 200 هزار نفر است، یادآور شد: در حال حاضر 8 میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی در کشور داریم که 2 میلیون آن‌ها در بخش دولتی شاغل هستند و 6 میلیون دیگر بایستی از طریق بخش خصوصی جذب شوند.

وی استخدام همه فارغ التحصیلان دانشگاهی در بدنه دولت را امکان‌پذیر ندانست و عنوان کرد از 3 میلیون نیروی بخش عمومی دولت سالانه یک سوم آن معادل 100 هزار نفر بازنشسته می‌شوند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ادامه داد: سالانه حدود 800 هزار نفر فارغ‌التحصیل تحویل جامعه می‌شود و این در حالی است که بیش از 2 میلیون نفر فارغ‌التحصیل انباشته داریم که از مجموع آن‌ها تنها می‌توان 100 هزار نفر را سالانه استخدام کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کشور وارد شرایط دشوار جدیدی می‌شود و لذا بایستی نظام اداری متناسب با شرایط جدید تغییراتی در رویه انجام وظایف خود اتخاذ کند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه گویا برخی از مدیران عمق شرایط به وجود آمده در کشور را متوجه نشده‌اند، افزود: بسیاری از درخواست‌های مطرح شده از سوی مدیران حکایت از این موضوع دارد.

انصاری به تشریح برخی ویژگی‌های شرایط دشوار ایجاد شده برای کشور پرداخت و عنوان کرد: کاهش درآمدهای کشور یکی از این ویژگی‌هاست، به‌نحوی‌که درآمدهای ناشی از فروش نفت و همچنین درآمدهای مالیات کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: همچنین در بخشی از درآمدها دسترسی‌ها نیز محدود می‌شود، به این معنی‌ که امکان و یا هزینه استفاده از برخی درآمدها دشوار می‌شود.

معاون رئیس جمهور ایجاد هزینه‌های جدید را ویژگی دیگر شرایط دشوار عنوان کرد و افزود: نظام اداری بایستی شرایط ویژه را مدیریت کند و اگر به همان روش سابق به اداره امور بپردازد، به نظر می‌رسد که موفقیتی حاصل نشود.

انصاری با تاکید بر اینکه در شرایط ویژه و بحرانی بایستی مدیریت بحران را اعمال کرد، ادامه داد: در همین راستا مدیران باید متناسب با شرایط بحران توان‌افزایی شوند.

وی از کارکنان دولت به عنوان بزرگترین سرمایه کشور برای اداره امور در شرایط ویژه یاد و بیان کرد: اگر کارکنان درک صحیحی از شرایط ویژه نداشته باشند، در پیشبرد اهداف دولت دچار مشکل می‌شویم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه پرداخت‌هایی در نظام اداری انجام می‌شود که هیچ مبنایی ندارند، افزود: گاهی اضافه کارهایی به عنوان کمک داده می‌شود، بدون اینکه کار اضافی انجام گرفته باشد.

انصاری کاهش هزینه‌های دولت را امری ضروری دانست و یادآور شد: در هر زمینه‌ای که می‌توانیم بایستی هزینه دولت را کم کرده و صرفه جویی‌ها را صرف انجام ماموریت‌های اصلی کنیم.

وی بر مشارکت مردم در انجام وظایف به ویژه وظایف حاکمیتی دولت تاکید و تصریح کرد: در گذشته به دنبال واگذاری تصدی‌های دولت به مردم بودیم، اما طی دو ماه گذشته حوادث اتفاق افتاده و نشان داده اگر مردم در حوزه نظارت ورود پیدا کنند، کمک حال دولت خواهند بود.

معاون رئیس جمهور اظهار داشت: برخی‌ها به دلیل درک نکردن منافع ملی، شرایط ویژه را فرصتی مناسب برای انتفاع بیشتر خود می‌دانند که  بی‌ثباتی های بازار ارز و سکه نمونه‌ای از این عدم درک افراد است.

انصاری تاکید کرد: دستگاه‌های دولتی نبایستی آلوده به این مسائل شوند و تشدید مبارزه با فساد در دستور کار آن‌ها قرار گیرد.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول