اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  حماسه و مقاومت

نبرد سِدر و ستاره/۱

ماجرای مهمانی ناتمام فرمانده

شب روز 12 جولای، شهید «عماد مغنیه»، در میهمانی یکی از شخصیت‌های مقاومت حاضر شد اما بر خلاف عادت همیشه گی‌‌اش، خیلی زود مجلس او را ترک کرد. میزبان از او خواست بماند، ولی «حاج رضوان» گفت باید به کار مهمی برسد و خداحافظی کرد و رفت.

ماجرای مهمانی ناتمام فرمانده

به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، شب روز 12جولای، شهید «عماد مغنیه»، فرمانده شاخه نظامی حزب الله در میهمانی یکی از شخصیت‌های عملیاتی مقاومت حاضر شد اما بر خلاف عادت همیشه گی اش، خیلی زود مجلس او را ترک کرد. میزبان از او خواهش کرد نزدش بماند، ولی «حاج رضوان» اظهار کرد که باید به کار مهمی برسد و خداحافظی کرد و رفت.

صبح آن روز یعنی ساعت 9 و پنج دقیقه صبح هنگامی که یک گشتی نظامی اسرائیلی متشکل از 6 یا 8 نظامی از منطقه خله ورده عبور می کرد، مقاومت اسلامی لبنان بمب دست سازی را منفجر کرد که به کشته و زخمی شدن تمامی عناصر این نیروها منجر شد، در ادامه درگیری سختی میان دو طرف درگرفت و عناصر مقاومت در جریان این درگیری موفق شدند سه نظامی اسرائیلی را به هلاکت رسانده دو نفر دیگر را به اسارت بگیرند، آنها در ادامه اسرا را به مکان امنی انتقال دادند.

وقتی خبر اجرای عملیات اسیر گیری منتشر شد، میزبان شب قبل، خودش را به «حاج رضوان» رسانده و این پیروزی بزرگ را به او تبریک گفته بود. این دو نفر درباره نامگذاری عملیات اخیر با یکدیگر مشورت کردند.

«حاج رضوان» به آن دوست همرزمش گفت: «سید حسن نصرالله بر ما حق دارد. او کسی است که به هرچه وعده‌ داده، وفا کرده است»

در این جا بود که دوست «حاج رضوان» (میزبان شب قبل) پیشنهاد کرد که نام عملیات امروز را «وعده صادق» بگذارند. پیش از آن که این شخصیت برجسته عملیاتی فرصت پیدا کند تا از «حاج رضوان» درباره سرنوشت دو سرباز اسیر چیزی بپرسد، جنگ به شدت آغاز گردید.

رژیم صهیونیستی در واکنش به این اقدام مناطق رامیه و رمیش و یارون و رشاف و السلطانیه را موشک باران کرد تا بتواند مانع از عقب نشینی عناصر شرکت کننده در این عملیات شود، جنگنده های اسرائیلی تمامی پلهای اصلی ارتباطی با جنوب را نیز موشک باران کردند و همچنین مناطق صریفا، أرزون، شحور، زبقین، جبال البطم، المجدل، المنصوری، البیاضة ـ صور، الشهابیة، الناقورة، قعقعیة الجسر، فرون، کفرصیر، زوطر الغربیة، طریق علمان ـ الشومریة وعلمان ـ الطیبة، الحجة ـ المعماریة نیز همگی هدف موشک باران شدید جنگنده ها و توپخانه های اسرائیلی قرار گرفتند.

نیروهای مقاومت نیز در واکنش به این حملات تعدادی از شهرک های صهیونیستی را با موشک های کاتیوشا هدف قرار داده و دو سکوی توپخانه ای اسرائیل را در مناطق اشغالی جولان و مراکزی را در زعوره و عمفیت مورد اصابت قرار دادند، مقاومت لبنان اعلام کرد که در این عملیات سه تانک صهیونیستی را منهدم کرده است.

نتیجه روز اول، موشک باران رژیم صهیونیستی شهادت سه نفر از شهروندان لبنانی و زخمی شدن نزدیک به بیست نفر دیگر بود.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در کنفرانسی مطبوعاتی در مسجد امامین حسنین در منطقه حاره حریک جزئیات عملیات وعده صادق را شرح داد و تاکید کرد که هیچ گزینه ای برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی جز مذاکره غیر مستقیم و تبادل اسرا وجود ندارد. وی اعلام کرد: ما برای آتش بس آماده ایم و اگر آنها مقابله را انتخاب کنند، ما برای جنگ آماده ایم، در این صورت آنها باید خود را برای غافلگیری های بزرگی آماده کنند.

امیل لحود رئیس جمهور [وقت] لبنان تاکید کرد که تهدیدات اسرائیل لبنانی ها را نمی ترساند، بلکه وحدت و مقاومت و همبستگی آنها را برای ادامه روند آزادسازی اراضی اشغالی افزایش می دهد.

دولت لبنان نیز بیانیه ای به این مضمون صادر کرد: دولت لبنان نسبت به این عملیات آگاهی نداشته و مسئولیت آن را قبول نمی کند و اتفاقاتی که در مرزهای بین المللی روی می دهد را نمی پذیرد، دولت لبنان تجاوزات اسرائیل در هدف قرار دادن زیرساخت ها و مراکز غیر نظامی را به شدت محکوم می کند و خواستار نشست فوری شورای امنیت برای بررسی این تجاوزات است. دولت همچنین اعلام آمادگی می کند تا مذاکرات از طریق سازمان ملل و دوستان ثابت این کشور برای بررسی اتفاقات رخ داده، انجام گیرد.

کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل خواستار آزادی فوری اسرای اسرائیلی شده و واکنش فوری اسرائیل به عملیات را نیز محکوم کرد.

اما خواست دبیر کل حزب الله لبنان بر خواست همه طرف های مقابل چربید و آنها نتوانستند علی رغم تمام سرویس‌های جاسوسی خود تا دو سال و چند روز بعد که روز مبادله فر رسید از سرنوشت دو اسیر خود با خبر شوند.

درواقع کسی خارج از دائره بسته فرماندهی حزب الله و نیز افرادی که در اجرای عملیات اسیر گیری در نزدیکی «عیتا» مشارکت داشتند، نتوانستند از جزئیات این کار اطلاعاتی کسب کنند. تنها منبع آگاهی بر کشته شدن یکی از دو سرباز اسراییلی در جریان عملیات تاکید می کرد اما از وضعیت سرباز دیگر کاملا بی‌اطلاع بود.

پس از اتمام عملیات، عکاسان خبرگزاری ها، عکس هایی از ماشین «همر» سوخته اسرائیلی‌ گرفته و هنگام انتشار، در ذیل عکس ها نوشته شد که این «همر» در اجرای همان حمله سوخته است و ادعا شد که تسلیحات به کار گرفته شده از سوی رزمندگان مقاومت منجر به سوختگی کامل این خودرو نظامی شده است.

همان منابع آگاه می گویند: «یگان عملیاتی «وعده صادق» از چند گروه تشکیل شده بود که «گروه حمله مستقیم موشکی» و «گروه آتشبار سبک و نیمه سنگین» و «گروه گلوله باران مناطق نظامی حساس در حین اجرای عملیات» از آن جمله اند.

منابع آگاه همچنین از گروه چهارمی یاد می کردند که وظیفه ای بسیار خطیر بر عهده داشت. این گروه باید از مرزها عبور کرده و با کمک ابزار مخصوص، دو سرباز اسیر را به ماشین نظامی رسانده و از آنجا به محل نه چندان دوری انتقال می‌داد. قدر مسلم آن است که در چنین شرایطی، یکی از دو سربازان تمام کرده است.

در این عملیات، دو خودرو زرهی هدف قرار گرفته و شش سرباز سرنشین آن ها به قتل رسیدند. خودرو زرهی عقبی، به شدت گلوله باران شد که منجر به کشته و مجروح شدن راکبانش گردید اما «همر» اولی، به دقت مورد هدف قرار نگرفت چرا که نیروهای مقاومت دستور داشتند آن را بدون آتش سوزی کامل مورد اصابت قرار دهند و ‌بایستی به گونه ای با تسلیحات سنگین خود به این خودرو شلیک می کردند که به مرگ سرنشینانش نینجامد زیرا هدف اصلی همان ماشین « همر» جلویی بوده است و سربازان مورد نظر برای اسارت، درون آن خودرو بودند.

نیروهای مقاومت حتی خود را به ابزاری مجهز کرده بودند که می‌توانستند درب‌های خودرو نظامی را در صورتی که از داخل قفل می‌شد باز کنند. نیروهای مقاومت در ابتدا، سه فروند موشک «آر پی چی» به سوی «همر» جلویی پرتاب کردند که باعث انفجار سمتی از خودرو گردید که «الدد رگو» و «ایهود گلد واسر» در آن نشسته بودند. آن دو زخمی شده و سایر کسانی که در ماشین نشسته بودند نیز مجالی برای تحرک پیدا نکردند.


تصویر خودرو سوخته شده و دو سرباز اسیر گرفته شده اسرائیلی بر روی صفحه یک روزنامه صهیونیستی

 

دو نظامی از «همر» بیرون افتاده بودند که نیروهای مقاومت نزدیک شده و آن دو سرباز را به اسارت گرفتند. مطابق برنامه نیروهای مقاومت، گروه مسوول، آن دو سرباز را به منطقه امنی برده و گروهی موسوم به «پاکسازی» نیز به وظیفه‌اش که ریختن بنزین بر روی دو خودرو « همر» بود، عمل نمود زیرا ممکن بود وضعیت صحنه عملیات، دشمن را برای کشف حقیقت ماجرا و ارزیابی سرنوشت دو سربازش یاری کند. از عملیات به صورت کامل تصویر برداری شد.

یک منبع آگاه دیگر در مورد فیلم موجود از «عملیات وعده صادق» می‌گوید: «این فیلم نشان دهنده چگونگی موفقیت نیروهای مقاومت در رسیدن به اهدافشان در زمان مقرر و بدون هیچ تلفاتی است. با این فیلم مستند، رهبری مقاومت می تواند الگوهای نظامی مختلفی را آموزش بدهد که ابزارهای جنگی اسرائیل نمی‌تواند به اندازه آن کارایی داشته باشد.».منابع آگاه این نکته مهم را یادآور شدند که در ساعات اولیه پس از عملیات، اسرائیل به قدری درمانده شده بود که هنگام گلوله باران یکی از ساختمانهای متعلق به حزب الله، به دلیل ترس از وجود دو اسیر صهیونیست در آن، به شدت دچار تردید و استیصال شده بودند.

در همان زمان واسطه بین‌المللی به تنهایی تلاش می کرد که درباره سرنوشت این دو سرباز با حزب الله به گفتگو بپردازد که البته این گفتگو بی‌نتیجه بود. و بدین حال نبرد 33 روزه آغاز شد.

انتهای پیام/ب

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول