اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

میزگرد جام جهانی 2018 روسیه در خبرگزاری فارس

از چرایی عدم دعوت غفوری و حسینی به تیم ملی تا انگیزه یک پرتغالی مقابل هموطنانش/ ستاره ایران در جام جهانی چه کسی خواهد بود؟

دو کارشناس فوتبال کشورمان با حضور در دفتر خبرگزاری فارس گیلان از اردوهای آماده‌سازی ایران برای حضور در جام جهانی، لیست تیم ملی و بازی‌های این تیم در مرحله گروهی جام جهانی صحبت کردند.

از چرایی عدم دعوت غفوری و حسینی به تیم ملی تا انگیزه یک پرتغالی مقابل هموطنانش/ ستاره ایران در جام جهانی چه کسی خواهد بود؟

به گزارش خبرگزاری فارس، کمتر از 24 ساعت به آغاز جام جهانی روسیه باقی‌مانده و تیم ملی ایران در دومین روز از آغاز این تورنمنت هیجان انگیزه به مصاف تیم ملی مراکش می‌رود، نحوه اردوهای تدارکاتی تیم ملی پیش از آغاز این جام، لیست 23 نفره و نهایی تیم ملی برای حضور در جام جهانی 2018 و سه بازی این تیم مقابل مراکش، اسپانیا و پرتغال سوژه مناسبی بود تا میزبان دو کارشناس زبده فوتبال کشورمان برویم.

امید هرندی سرمربی اسبق داماش گیلان که سابقه بازی در تیم ملی جوانان را دارد و چند صباحی عضو تیم ملی بزرگسالان کشورمان بوده است به همراه محسن نصر بازیکن سال‌های نه‌چندان دور تیم فوتبال سپیدرود رشت که این روزها به‌ عنوان مدرس «ای اف سی» فعالیت دارد با حضور در دفتر خبرگزاری فارس گیلان از آخرین شرایط تیم ملی گفتند.

فارس: تیم ملی کشورمان تنها با دو دیدار دوستانه و یک اردوی تدارکاتی در کشور ترکیه عازم جام جهانی شد به نظرتان روند آماده‌سازی تیم ملی مطلوب بوده است؟

هرندی: ایران قابل قیاس با کشورهای عربی خلیج‌فارس نظیر عربستان نیست، کشور ایران توسط دشمنان تحت محاصره اقتصادی و سیاسی قرار دارد و با این تفاسیر تعداد بازی‌های دوستانه ایران قابل‌قبول بوده است، تیم ملی کشورمان از یک سرمربی کاربلد سود می‌برد که تحت هدایت ایشان دو دوره پشت سر هم به جام جهانی صعود کرده است.

فارس: اما به نظر می‌رسد کادر فنی ایران علاقه‌ای به بازی با تیم‌های بزرگ و مطرح دنیا ندارد و بحث‌های حاشیه‌ای نظیر پاداش در میان است، به نظرتان این موضوع صحت دارد؟

نصر: در فوتبال کشورمان چیزی به‌ عنوان برنامه معنا ندارد، به همین دلیل است که کی‌روش وارد گود می‌شود، وی می‌داند که اگر برنامه‌ریزی را به فدراسیون بسپارد کاری از پیش برده نمی‌شود، برای بازی با تیم‌های بزرگ یک سال زودتر باید برنامه‌ریزی شود و هماهنگی به عمل آید، تیم ملی یک بازی مقابل لیتوانی انجام داده و کی‌روش آن را موهبت الهی دانسته است؛ ایران برای بازی‌های دوستانه محدودیت‌های خاصی نیز دارد، به‌ عنوان‌ مثال بازی با یونان به دلیل اسپانسری که مورد تأیید ایران نبوده است لغو شد، بازی‌های دوستانه ایران کافی نبوده است و نیاز بود بازی‌های دوستانه بیشتری با تیم‌های خوب نظیر ترکیه داشته باشیم.

فارس: گروه ایران به گروه مرگ شهرت یافته است، نظرتان را در این زمینه بگویید.

هرندی: ایران در گروه سختی قرار گرفته است، اما این‌طور نیست که ناامید باشیم، بازی با مراکش کلید صعود تیم ملی کشورمان است، ایران در برابر پرتغال نیز به دلیل اینکه کشور کی‌روش است از انگیزه بالایی برخوردار بوده و بازیکنان ایرانی به دلیل تعصب بالای خود در این دیدار می‌توانند نتیجه خوبی کسب کنند.

فارس: به نظرتان ایران در مرحله گروهی چند امتیاز کسب می‌کند؟

نصر: پیش‌بینی من کسب چهار امتیاز در مرحله مقدماتی است، یک تساوی در برابر مراکش، یک شکست در برابر اسپانیا و تک پیروزی مقابل پرتغال کلید صعود ایران به دور دوم است و حدس من این است در دور دوم با اروگوئه روبه‌رو شویم، کی روش یک زیرک تمام‌عیار است و این برای فوتبال ایران یک موهبت است.

فارس: با این تفاسیر بازی مقابل مراکش سخت‌تر از بازی مقابل قهرمان اروپا است، دلیل خاصی دارد؟

هرندی: مراکش بهترین تیم حال حاضر قاره آفریقا است که در یک سال اخیر شکست‌ناپذیر بوده است، بیش از 60 درصد بازیکنان این تیم در اروپا متولد شده‌اند و از سطح بالایی برخوردارند، بازیکنان تأثیرگذاری دارد که می‌توانند تعیین‌کننده باشند، بن‌عطیه در قلب دفاعی این تیم بازی می‌کند و عضو تیم فوتبال یوونتوس است، اشرف حکیمی دفاع راست این تیم عضو تیم قهرمان باشگاه‌های اروپا است و حکیم زیخ عنوان آقای پاس گلی لیگ هلند را یدک می‌کشد، به جمع این بازیکنان ایوب الکعبی را اضافه کنید که با 9 گل زده به‌ عنوان آقای گل و بهترین بازیکن جام ملت‌های افریقا انتخاب شد.

نصر: کی‌روش در دو مرحله با تیم ملی کشورش همکاری داشته است که در مرتبه دوم اخراج شد، این موضوع می‌تواند انگیزه کی‌روش برای پیروزی مقابل پرتغال را افزایش دهد، وی به زیر و بم فوتبال پرتغال آشنایی دارد و این می‌تواند پوئن مثبتی برای تیم ملی کشورمان باشد، به همین دلیل بازی مقابل پرتغال، آسان‌ترین بازی ایران در مرحله گروهی است؛ البته تیم ملی کشورمان در جام جهانی 2014 در بازی آخر از نظر بدنی تحلیل رفت، بازیکنان ایرانی توانایی انجام سه مسابقه در 10 روز را ندارند و این بزرگ‌ترین ضعف تیم کی‌روش در بازی مقابل پرتغال است.

فارس: بازی دوم ایران در جام جهانی روسیه مقابل تیم قهرمان جهان است، به نظرتان ایران می‌تواند بازی خوب خود مقابل آرژانتین در جام جهانی 2014 را مقابل اسپانیا تکرار کند؟

نصر: برای مقایسه فوتبال اسپانیا و ایران می‌توانیم دو باشگاه بزرگ این دو کشور را مقایسه کنیم، رئال مادرید و بارسلونا را با پرسپولیس و استقلال مقایسه کنید و آن‌وقت می‌بینید که روی کاغذ پیروزی اسپانیا بر ایران بسیار محتمل است، نباید مردم را گول بزنیم، در دوره برانکو که تیم به جام جهانی صعود کرد، مردم را با القابی نظیر اینکه جادوگر آسیا در تیم‌مان بازی می‌کند گول زدیم، این در حالی است که جادوگر آسیا در بایرن‌مونیخ نیمکت‌نشین بود، اما بازیکنان تیم‌هایی نظیر آرژانتین در باشگاه بزرگ اروپایی فیکس بودند؛ اسپانیا در 18 دیدار اخیر خود باخت نداشته و پیروزی مقابل این تیم بسیار دشوار است.

فارس: به نظر می‌رسید کی‌روش اعتقاد چندانی به لیگ ایران ندارد و لیست خود را با بازیکنان لژیونر پر می‌کند، به‌ عنوان‌ مثال شاگرد شما علیرضا جهانبخش در داماش هرگز به تیم ملی دعوت نشد و هنگامی‌ که به نایمخن پیوست بلافاصله از سوی کی‌روش به اردوی تیم ملی دعوت شد، نظرتان در این مورد چیست؟

هرندی: علیرضا جهانبخش برای اولین در لیگ برتر در زمان بنده در تیم داماش به میدان رفت و در هفت دیدار موفق شد هشت گل به ثمر برساند، پست جهانبخش را از وینگر به مهاجم تغییر دادم و وی به‌ خوبی توانست در پست جدید خود بدرخشد و اکنون به‌ عنوان آقای گل لیگ هلند در فوتبال اروپا مطرح است؛ در مورد دعوت کی‌روش از بازیکنان لژیونر باید این حق را به سرمربی تیم ملی داد و عملکرد ایشان در سالیان اخیر بیانگر این موضوع است که همواره انتخاب‌های خوبی برای فوتبال ایران داشته است.

فارس: لیست 23 نفره کی‌روش و عدم دعوت از بازیکنان مطرحی نظیر وریا غفوری، سید جلال حسینی و سید حسین حسینی حرف‌وحدیث‌های بسیاری در میان اهالی فوتبال به راه انداخت، این لیست را چطور ارزیابی می‌کنید؟

نصر: انتخاب سه گلر تیم ملی توسط کی‌روش بسیار هوشمندانه بود، عابدزاده به‌عنوان گلر سوم انتخاب‌ شده و ادعایی برای فیکس بودن ندارد، بیرانوند انتخاب اول کی‌روش است و از میان حسینی و مظاهری یک گزینه باید برای جانشینی بیرانوند انتخاب می‌شد، با توجه به اینکه حسینی بازیکن استقلال است، وی نفر دوم بودن را برنمی‌تابید و برای تیم ملی ایجاد حاشیه می‌کرد، به همین دلیل کی‌روش دست به انتخاب محمدرشید مظاهری زد و با این کار از حواشی احتمالی در خط دروازه جلوگیری کرد، بیرانوند در یک سال گذشته در پرسپولیس از پرتاب‌های بلند خود کمتر استفاده کرده و به نظر من این دستور کی‌روش بوده است تا از این حربه در جام جهانی استفاده شود.

هرندی: عدم انتخاب سید حسین حسینی از سوی کی‌روش بسیار عاقلانه بود، ایشان تجربه کافی برای حضور در جام جهانی را ندارد و در لیگ برتر دیدیم که بعد از سه‌کارته شدن و از دست دادن دربی، زمین و زمان را به هم دوخت که این باعث به هم ریختن جو تیم می‌شود.

فارس: با این تفاسیر به نظر می‌رسد حضور روانشناس در تیم ملی ضرورت دارد، موافق حضور یک روانشناس در تیم ملی هستید؟

نصر: حضور یک روانشناس در کنار سرمربی تیم ملی بسیار مفید است، مشروط بر اینکه روانشناس سال‌ها در کنار تیم ملی حضور داشته باشد، حضور روانشناس تنها در زمان تورنمنت کمکی به تیم ملی و بازیکنان نمی‌کند.

هرندی: یک سرمربی باید وارد به همه مسائل باشد و هم‌زمان روانشناس خوبی باشد تا بتواند بیشترین بهره را از بازیکنان بگیرد.

فارس: کی‌روش در جام جهانی 2014 علیرضا حقیقی را به‌ عنوان گلر اصلی به میدان فرستاد، احتمال حضور عابدزاده در ترکیب اصلی تیم ملی در جام جهانی 2018 چه اندازه است؟

هرندی: عابدزاده هیچ شانسی برای حضور در ترکیب اصلی تیم ملی ندارد، ایشان مهم‌ترین فاکتور یک دروازه‌بان خوب که قدبلند است را ندارد، سابقه چندان خوبی در تیم‌های باشگاهی نیز ندارد و در ایران بازی‌های خوبی در تیم راه‌آهن انجام نداد، با وجود مظاهری و بیرانوند شانسی برای حضور عابدزاده در ترکیب اصلی تیم ملی قائل نیستم.

فارس: سید جلال حسینی از بازیکنان بی‌حاشیه فوتبال ایران است و شاهد هستیم که از حضور در جام جهانی بازماند، استنباط شما از عدم دعوت وی چیست؟

 نصر: کی‌روش معتقد است بازی‌سازی باید از خط دفاع انجام شود، واژه‌ها تغییر کرده است و مدافع به این معنا نیست که تنها به دفع توپ بپردازد، بازیکن باید تکنیک داشته باشد و از خط دفاعی بازی‌سازی کند، حضور خان‌زاده در لیست نهایی و عدم حضور سید جلال حسینی به این دلیل بوده است که خان‌زاده بازیکنی است که بازی‌سازی را از خط دفاعی به‌ خوبی انجام می‌دهد؛ این را باید در نظر گرفت که فوتبالدوستان انتظار چندانی از بازی‌های جام جهانی ندارند و بعد از هفت سال حضور کی‌روش در فوتبال ایران، از وی انتظار قهرمانی جام ملت‌های آسیا را دارند، به همین دلیل کی‌روش با آینده‌نگری بازیکنان جوان‌تری را به جام جهانی برده است؛ تنها نقطه مبهم در لیست کی‌روش عدم دعوت وریا غفوری است و باید دید پازل‌های تاکتیکی کی‌روش چه بود که از آماده‌ترین بازیکن لیگ ایران دعوت نکرده است.

هرندی: وریا غفوری یکی از آماده‌ترین بازیکنان لیگ ایران و از نظر بنده عدم حضور وی در لیست کی‌روش شبهه‌برانگیز است، هیچ مربی دوست ندارد تیمش برنده نشود، اما عدم دعوت برخی بازیکنان به لج‌بازی سرمربی تیم ملی برمی‌گردد؛ این قضیه در پرسپولیس تحت هدایت برانکو نیز صدق کرد و محسن مسلمان بهترین پاسور این تیم در نیم‌فصل دوم نیمکت‌نشین شد.

فارس: به نظر می‌رسد توازن در لیست تیم ملی وجود ندارد، نظرتان را بگویید.

نصر: عدم توازن بزرگ‌ترین نقطه‌ ضعف لیست کی‌روش است، ایشان برخلاف سال‌های گذشته تعداد قابل‌توجهی مهاجم در لیست خود قرار داده است و برخی دیگر از بازیکنانش در خط میانی قابلیت هجومی بالایی دارند، به‌ عنوان‌ مثال در پست دفاع چپ جایگزینی برای میلاد محمدی نداریم و در صورت مصدومیت یا محرومیت این بازیکن، تیم ملی دچار مشکل می‌شود.

فارس: به نظرتان تیم کی‌روش همانند جام جهانی 2014 دفاعی بازی می‌کند؟

نصر: شیوه بازی شاگردان کی‌روش تغییر کرده است و به‌ عنوان نمونه در بازی مقابل ترکیه یک بازی پایاپای را شاهد بودیم یا در مقابل کره جنوبی در تهران 90 دقیقه این تیم را پرس کردیم و سوار بر بازی بودیم، بازیکنان کشورمان برای لحظه‌به‌لحظه بازی برنامه دارند و 21 قسمت زمین را به‌ خوبی می‌شناسند؛ در فوتبال روز دنیا 70 درصد از پاس ِ پاس ِ گل در منطقه 14 حریف داده می‌شود، به همین دلیل سیستم 4-2-3-1 ابداع شد؛ در جام جهانی 2018 ایران پلن «بی» خواهد داشت و با برنامه به مصاف رقیبان می‌رود.

فارس: بازیکن ستاره در فوتبال امروز نقش انکار ناشدنی دارد، به نظرتان تیم ملی کشورمان از وجود بازیکن ستاره بهره می‌برد؟

نصر: با جمله آقای کی‌روش در این زمینه موافقم و ستاره ایران را تیم ملی می‌دانم.

هرندی: در فوتبال امروز، تیم‌ها بسیار به یکدیگر نزدیک هستند و تاکتیک یکدیگر را به‌خوبی خنثی می‌کنند، در زمانی که بازی به‌ اصطلاح گره می‌خورد، این ستاره‌ها هستند که نتیجه بازی را تعیین می‌کنند، نمونه این تعیین نتیجه در جام جهانی 2014 و بازی ایران مقابل آرژانتین که مسی فوق ستاره دنیا توانست با تک‌گل خود سه امتیاز را برای آرژانتین به ارمغان بیاورد؛ به نظر بنده تیم ایران فوق ستاره ندارد و به بازی گروهی متکی است.

فارس: اگر سرمربی تیم ملی بود با توجه به مهره‌های فعلی، از چه ترکیبی استفاده می‌کردید؟

هرندی: در بازی مقابل اسپانیا و پرتغال از سیستم 4-3-2-1 استفاده می‌کردم، اما در مقابل مراکش با سیستم 4-2-3-1 تیمم را به میدان می‌فرستادم؛ بیرانوند، میلاد محمدی، پور علی گنجی، منتظری، رامین رضاییان، امید ابراهیمی، روزبه چشمی، احسان حاج صفی، مسعود شجاعی، علیرضا جهانبخش و سردار آزمون را به‌ عنوان 11 بازیکن اصلی در ترکیب قرار می‌دادم.

نصر: از سیستم 4-1-4-1 در تیم ملی استفاده می‌کردم و بر این اساس، بیرانوند، میلاد محمدی، روزبه چشمی، پور علی گنجی، رضاییان، امید ابراهیمی، وحید امیری، اشکان دژاگه، مسعود شجاعی، علیرضا جهانبخش و سردار آزمون را در ترکیب قرار می‌دادم.

انتهای پیام/ذ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول