اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

مسئول عمانی اعلام کرد

صبر عُمان در مقابل امارات به سر آمده است

یک مقام سلطان نشین عمان در چارچوب کشمکش‌های سیاسی اخیر میان مسقط-ابوظبی گفت که صبر کشورش در قبال رفتارهای همسایگان عربشان به سر آمده است.

صبر عُمان در مقابل امارات به سر آمده است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «عصام بن علی الرواس،» معاون رئیس هیئت عمومی صنایع دستی عمان در گفت‌وگو با رادیو محلی «الوصال» این کشور گفت که صبر کشورش در قبال رفتارهای همسایگان آن تمام شده است.

به گزارش «الخلیج الجدید» این مسئول عمانی به طور غیرمستقیم اشاره به امارات دارد که به سرقت و تحریف تاریخ عمان متهم شده است.

الرواس گفت: قابوس بن سعید، سلطان عمان اسنادی در اختیار دارد که اگر بخواهد آنها را فاش کند، نیاز به این همه جار و جنجال نداریم، اما او سیاست حفظ آرامش در داخل و خارج را اجرا می‌کند.

وی افزود: در عین حال سیاست صبر به سر آمده و دیگر تاب تحمل نمانده است.

این مقام عمانی اظهار داشت: سلطان قابوس نمی‌خواهد به کسی بدی و بی حرمتی کند، چون انسان بزرگی است، به خودش اطمینان دارد و تاریخ خود و کشورش را به خوبی می‌شناسد.

اختلاف بین امارات و سلطان نشین عمان در ماه‌های اخیر رسانه‌ای‌تر شده است، در ژانویه 2018 امارات با جعل نقشه و انضمام استان «مسندم» سلطان‌نشین عمان به کشور خود در جریان افتتاح شعبه موزه لوور در ابوظبی، خشم عمانی‌ها را برانگیخت.

 امارات در یک سریال تلویزیونی ماه رمضانی خود «المهلب بن ابی صفره الازدی» یکی از شخصیت های تاریخی عمانی و از رهبران مذهب «اباضی» که در دوره اموی و صدر اسلام در این کشور زاده شده است، اماراتی می خواند که این اقدام با واکنش شدید مردم و مقامات عمان مواجه شد.

در فوریه 2018 فعالان شبکه های مجازی در عمان تصویری را به اقتباس از یکی از کتب تاریخی امارات منتشر کردند که در آن ادعا شده تمدن مجان متعلق به امارات و نه عمان است.

در مارس 2018 یک فیلم مستند از رسانه‌های اماراتی با عنوان  «زاید الأول.. ذاکرة ومسیرة»  (خاطرات اولین زاید) پخش شده بود که به دلیل آوردن مسائل تاریخی غیرواقعی و تحریف شده در آن خشم مردم عمان را به همراه داشت.

ناظران معتقدند، تخلفات اماراتی‌ها و حتی خط مشی رسمی دولت امارات  در سرقت مفاخر، آثار علمی، تاریخی و فرهنگی این کشور نوعی تجاوز سیاسی و جغرافیایی به میاث عمان محسوب می‌شود.

از همین رو «عبدالعزیز بن محمد الرواس»، مشاور امور فرهنگی پادشاه عمان خطاب به اماراتی‌ها گفت: اگر می‌خواهید به اصالت عمانی خود بازگردید ایرادی ندارد خوش آمدید اما تاریخ را تحریف نکنید.

از لحاظ تاریخی، منطقه ای که امارات عربی متحده در آنجا واقع شده است، ساحل عمان نامیده می شود و بخشی از سلطان نشین عمان است که نفوذ آن تا آفریقای شرقی در تانزانیا، زنگبار و بخش های بزرگی از سواحل کنیا نیز که تحت کنترل آن بوده، کشیده شده است.

افزایش نقش امارات در تثبیت نفوذ خود در استان المهره یمن واقع در مرز با سلطان‌نشین عمان نگرانی مسقط از احتمال استفاده ابوظبی از این منطقه به عنوان ابزاری برای رویارویی با عمان را برانگیخته است.

کشمکش بین امارات و عمان در اگوست گذشته کاملاً آشکار شد. در این ماه امارات به اهالی مناطق مرزی یمن از جمله مردم جزیره سقطری یمن تابعیت داد و درمقابل، عمان نیز به 69 نفر از خانواده‌های «حیدر ابوبکر العطاس»، نخست وزیر سابق و خانواده شیخ «عیسی بن عفرار»، پادشاه المهره تابعیت داد.

اما عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن، شیخ «محمد کده»، استاندار المهره را که متحد مهم عمان و دارای تابعیت این کشور بود، برکنار کرد تا فشارهای شدید امارات از طریق عربستان علیه هادی برای برکناری این فرد لو رود.

روابط بین امارات و عمان بسیار حساس و خدشه پذیر شده و اختلافات بین آنها گاهی از خفا بیرون آمده و علنی می‌شود.

بر اساس گزارش‌های خبری، ابوظبی پیشتر، توطئه کودتا علیه سلطان قابوس را طراحی کرده بود اما دستگاه امنیتی عمان آن را خنثی کرد.

عمانی ها همچنین به طور غیررسمی امارات را به دست داشتن در اعتراضات ضد دولتی منطقه صحار در فوریه 2011 متهم می‌کنند.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول