اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد:

لزوم ایجاد مرجع تخصصی برای پاسخگویی به نیازهای عمومی در حوزه سلامت

معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد با بیان اینکه تجربه ثابت کرده است که هر کشوری که نظام سلامت قوی دارد، نظام فرهنگی و اطلاع رسانی قوی هم دارد، گفت: ایجاد مرجع تخصصی برای پاسخگویی به نیازهای عمومی در حوزه سلامت ضرورت دارد.

لزوم ایجاد مرجع تخصصی برای پاسخگویی به نیازهای عمومی در حوزه سلامت

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، محمد سلطانی فر معاون امور مطبوعات و اطلاع رسانی وزارت ارشاد در دومین جشنواره سلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جمع مسئولان روابط عمومی تابعه این دانشگاه با تأکید بر اهمیت نظام ارتباطات در ارائه خدمات سلامت از حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رسانه های حوزه سلامت خبر داد.

 سلطانی فر تصریح کرد: ظهور تکنولوژی های جدید و شکل گیری فضاهای نوین رسانه ای در کنار مزایای بسیار زیاد، ضایعاتی را نیز به همراه آورده است که این آسیب ها در حوزه سلامت جدی تر است.

وی در خصوص خطر تولید محتوا در حوزه های مختلف افزود: خطری که تولیدکنندگی محتوا در حوزه های مختلف بوجود آورده است، ضربه زدن به حوزه تخصصی است. نگاه های تخصصی به نگاه های عام گرایانه تبدیل می شوند. نگاه هایی که از عمق به سطح می آیند. هر فرد هر مطلبی را در حوزه پزشکی که فکر می کند درست است به عنوان مطالب پزشکی بیان می کند و روزی همه به مرجع تبدیل می شوند و همه بدون آنکه نگاه تخصصی داشته باشند، به آن مراجعه می کنند. امروز مردم قبل از مراجعه به پزشک، مراجع ذیربط و علوم واقعی، به شبکه های اجتماعی مراجعه می کنند. ممکن است بخشی از این اطلاعات علمی نیز درست باشد اما نمی شود به همه آنها اعتماد کرد و گاهی اطلاعات اشتباه صدمات جبران ناپذیری را وارد می کند.

سلطانی فر اظهار داشت: امروز شاهد بحثی به نام آلودگی اطلاعات و سرریز اطلاعات هستیم. اطلاعات بیش از اندازه و حتی اطلاعات نقیض یکدیگر که باعث شده است در حوزه های مختلف دچار نوعی در هم ریختگی و اغتشاش فکری شویم.

معاون وزیر ارشاد گفت: فقدان یک مرجع یا تعدد کم مراجع رسمی و قوی برای هدایت کاربران و متقاضیان یکی از آسیب های رسانه در حوزه تخصصی است. امروز منابع اطلاعاتی به قدری زیاد و قدرتمند شده اند که نمی توانیم بدرستی مطالب موثق را تشخیص دهیم. فقدان مراجع معتبر پزشکی در شبکه های مجازی و تولید محتوای صحیح، اولین ضعفی است که باید به آن در حوزه سلامت نگاه کنیم.

وی ایجاد مرجعی تخصصی و معتبر برای پاسخگویی به نیازهای عمومی مردم در حوزه سلامت و پزشکی را نیازی فوری دانست که با همکاری همه نهادهای ذیربط باید مرتفع شود.

سلطانی فر بازپروری و اصلاح دوباره اطلاعات در فضای رسانه ای را به عنوان گام مهم رسانه های حوزه پزشکی برای ارتقاء سواد سلامتی دانست.

وی با اشاره به حجم بالای تولید محتوا در فضای رسانه ای خاطر نشان کرد: جامعه پزشکی دربرابر حجم عظیم اطلاعات نادرست مسئولیت دارد تا به عنوان یک پزشک یا عضوی از جامعه بهداشت و سلامت به اطلاعات نادرست پاسخ دهد و در مرحله ای بالاتر بتواند تولید محتوای معتبر انجام دهد.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در جمع مسئولان روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یکی از وظایف کاری متخصصان سلامت و فعالان رسانه ای سلامت، پاسخ گویی سریع است که جلوی خیلی از آسیب های حوزه سلامت را می گیرد. شما عالمان این فن هستید و اگر قرار باشد که اطلاعات غلط، ماندگاری داشته باشد، عوارض جبران ناپذیری دارد که شما باید به سرعت نسبت به این قضیه پاسخ دهید.

وی ادامه داد: تجربه و آمار و ارقام ثابت کرده است که هر کشوری که نظام بهداشت و سلامت قوی دارد، نظام فرهنگی و اطلاع رسانی قوی هم دارد. این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند. اگر به کشورهای پیشرفته پزشکی ازجمله کشورهای شمال اروپا و اسکاندیناوی نگاه کنیم، نظام اطلاع رسانی شان هم به مدد نظام ارائه خدمات پزشکی شان قوی است و نشان می دهد که رابطه تعاملی و تنگاتنگی بین این دو وجود دارد. به تعبیر حوزه های مختلف رابطه مستقیم بین این دو وجود دارد و حتما با همین نگاه باید این مسیر را دنبال کنیم.

وی در خصوص اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد در رابطه به حمایت از سلامت شهروندان در فضای رسانه ای گفت: توجه به توصیه‌های وزارت بهداشت و تأیید این وزارت خانه در خصوص تبلیغ کالاهای حوزه سلامت به بیش از 10 هزار کانون تبلیغاتی اعلام شده است و از نظر وزارت ارشاد مرجع تأیید صلاحیت این تبلیغات، وزارت بهداشت است.

سلطانی فر اظهار داشت: دانشکده های مرتبط با حوزه رسانه و همچنین دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت ارشاد آمادگی دارند تا در حوزه آموزش های رسانه ای، رشته روزنامه نگاری سلامت و همچنین دوره های کوتاه مدت در این حوزه را راه اندازی کنند. در این رابطه علاوه بر تأمین متخصصان رسانه ای در حوزه سلامت، آموزش های تخصصی و نکات علمی نیز در اختیار فعالان رسانه ای قرار خواهد گرفت.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد همچنین از آمادگی این معاونت برای رتبه بندی رسانه ها و نشریات حوزه سلامت خبر داد و گفت: علاوه بر نظام رتبه بندی و اعتبار بخشی به رسانه های حوزه سلامت، بسته های تشویقی برای این رسانه ها در نظر خواهیم گرفت.

وی در ادامه از فراهم شدن امکان همکاری با دانشگاه های علوم پزشکی و همچنین وزارت بهداشت در خصوص رصد اخبار و محتوای تولید شده در فضای مجازی خبر داد تا از طریق آن بتوان اعتبار و سندیت این نوع محتوا مورد ارزیابی و در صورت لزوم پاسخگویی قرار گیرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول