اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  آموزش و پرورش

پیام وزیر آموزش و پرورش به همایش ملی «شاهنامه و تعلیم و تربیت»

فردوسی سهم عمده‌ای در تثبیت فرهنگ و ادب ایران دارد

در پیام وزیر آموزش و پرورش به همایش ملی «شاهنامه و تعلیم و تربیت» آمده است: حکیم ابوالقاسم فردوسی سهم عمده‌ای در تثبیت فرهنگ و ادب ایران به خود اختصاص داده و گام‌های بزرگی برای حفظ هویت ملی برداشته است.

فردوسی سهم عمده‌ای در تثبیت فرهنگ و ادب ایران دارد

به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، به مناسبت پاسداشت زبان فارسی و نکوداشت جایگاه والای حکیم ابوالقاسم فردوسی به همایش ملی «شاهنامه و تعلیم و تربیت»، پیامی صادر کرد.

در این پیام آمده است: به نام خداوند جان و خرد؛ کز این برتر اندیشه برنگذرد؛ ایران اسلامی از زمان‌های بسیار دور به داشتن بزرگان علم و ادب مشهور بوده‌ است. در این میان سهم خراسان بزرگ در پرورش دانشمندان، شاعران، نویسندگان و ادیبان برجسته، که یگانه‌ روزگارند اهمیتی قابل‌توجه دارد.

بزرگان علمی و ادبی این خطه‌ ادب‌پرور توانسته‌اند با خلق آثار ارزشمند ادبی بر غنای فرهنگی و ادبی زبان فارسی بیفزایند به‌نحوی‌که ما در دنیای کنونی و در صحنه‌ بین‌المللی افتخار می‌کنیم به اینکه زبان فارسی یکی از غنی‌ترین زبان‌های زنده‌ دنیا به لحاظ داشتن پشتوانه‌های فرهنگی و ادبی است.

حکیم ابوالقاسم فردوسی سهم عمده‌ای در تثبیت فرهنگ و ادب ایران به خود اختصاص داده و گام‌های بزرگی برای حفظ هویت ملی برداشته است. دغدغه‌های دینی و فرهنگی او سبب شده که رنج سی‌ساله‌ سرودن شاهنامه را به جان بخرد و در این راه از هزینه کردن تمام ثروت و اندوخته‌های مادی و معنوی خویش پروا نداشته باشد. او با ذوق ادبی والا و اطلاعات وسیع از فرهنگ و اندیشه ایرانی توانسته است بخش عمده‌ای از داستان‌های ملی را به‌نظم درآورد و در جاودانه کردن آنها نقشی عظیم ایفا نماید.

احاطه‌ حکیم خردمند طوس به زبان فارسی نیز باعث شد بتواند زبان فارسی را استحکام بخشد و شاهنامه را بر قله‌ این پیروزی بنشاند. او به کار خود ایمان داشته و به ارزش کار خود واقف بوده که اینگونه سروده است:بناهای آباد گردد خراب؛ ز باران و از تابش آفتاب؛ پی افکندم از نظم کاخی بلند؛که از باد و باران نیابد گزند.

مهم‌تر آنکه فردوسی توانسته است فرهنگ و اندیشه و باورهای اعتقادی ایرانیان را به بهترین شکل درداستان‌های شاهنامه انعکاس دهد به‌طوری‌که خواننده‌ امروز بتواند از آن درس چگونه زیستن و چگونه اندیشیدن را برمبنای آموزه‌های دینی فرابگیرد. 

بی‌گمان برگزاری همایش ملی «شاهنامه و تعلیم و تربیت» از درایت برگزارکنندگان آن نشان دارد؛  امیدوارم این پژوهشگران و اندیشه‌مندان توانسته باشند اندیشه‌های اخلاقی و تعالیم انسانی شاهنامه را به‌خوبی تبیین نمایند و جامعه‌ متمدن و با فرهنگ ایرانی و تشنگان این وادی را سیراب نمایند و در پاسداشت ارزش‌های شاهنامه و انتقال آن به نسل‌های آتی پیروز باشند.

در پایان از برگزارکنندگان این همایش که برای پاسداشت زبان فارسی و نکوداشت جایگاه والای حکیم ابوالقاسم فردوسی تلاشی بی‌وقفه‌ داشته‌اند تشکر و قدردانی می‌نمایم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول