اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

روزنامه فلسطینی روایت کرد

نویسنده صهیونیست: خبر بد اینکه، فلسطینی‌ها هنوز اینجا هستند

یک روزنامه فلسطینی به نقل از یک نویسنده اسرائیلی نوشت، اعتراف آمریکا به پایتختی قدس برای رژیم اسرائیل و انتقال سفارتش به آنجا این حقیقت دردناک برای اسرائیلی‌ها را از بین نمی‌برد که فلسطینی‌ها هنوز اینجا هستند.

نویسنده صهیونیست: خبر بد اینکه، فلسطینی‌ها هنوز اینجا هستند

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «هانی حبیب»، نویسنده فلسطینی روزنامه «الایام» چاپ کرانه باختری، در یادداشتی با عنوان «قدس اشغالی؛ فلسطینی‌ها هنوز اینجا هستند»، تاکید کرد که مقاومت قدس ادامه دارد.

طبق این گزارش، «بن کاسپیت»، نویسنده اسرائیلی در مقاله‌ای چاپ روزنامه معاریو، شماری از موفقیت‌های نتانیاهو در هفته جاری را برشمرد که از آن با عناوین خروج ترامپ از توافق هسته‌ای، عدم موفقیت ایران در تضعیف اسرائیل، ضربه شدید ارتش اسرائیل به ایران، جشن انتقال سفارت آمریکا به قدس و حتی جشن پیروزی اسرائیل در مسابقات آواز یورو ویژن 2018 یاد کرد.

نویسنده صهیونیست ادامه داد: اما آنچه این دستاوردها را تضعیف می‌کند آزار و اذیت‌های عصبی کننده فلسطینیان است، خبر بد، فلسطینی‌ها هنوز اینجا هستند و به هیچ جا نرفتند آنها امروز صبح فعال‌تر از صبح دیروز از خواب بیدار می‌شوند.

الایام آورده است: بن کاسپیت با قلم خود واقعیتی را به رشته تحریر درآورد که همچنان خواب را از چشمان رژیم اشغالگر  و بخصوص در قدس و به ویژه بخش شرقی آن ربوده است، اعتراف آمریکا به پایتختی قدس برای رژیم عبری و انتقال سفارتش به آنجا این حقیقت دردناک و شرم آور را برای اسرائیلی‌ها از هر حزب و تشکیلات سیاسی از بین نمی‌برد، اینکه فلسطینی‌ها هنوز اینجا هستند و حقیقت تلخ‌تر برای آنها اینکه فلسطینی‌ها اینجا خواهند ماند این بخشی از یک حقیقت نیست بلکه عین آن است.

پایداری مردم بیت المقدس علی رغم همه تلاش‌ها برای یهودی سازی آن، پرسش چند دهه گذشته است به ویژه پس از اشغال بخش شرقی آن در سال 1967 این حقیقت هنوز نمود دارد و برای اسرائیل دردناک و وحشت آور است و موفقیت‌های نتانیاهو را محدود می‌کند، چه بسا این موفقیت‌ها را نمادین می‌کند همان گونه که برخی نویسندگان در رسانه های اسرائیلی اذعان می‌کنند.

اما دردناک‌ترین واقعیت فلسطین این است که استقامت مردم بیت المقدس در شهرشان چیزی جز بر اساس اراده صرفا ذاتی آنها نیست یعنی این مقاومت نتیجه حمایت‌های عربی یا اسلامی نیست بلکه با توانمندی ذاتی خود از خودشان دفاع می‌کنند و توصیه‌ها و قطعنامه‌های تصویب شده در کنفرانس‌های سران عرب برای تشکیل صندوق‌های حمایت از قدس هنوز جوهر روی کاغذ مانده و از وعده‌هایشان جز اندکی نرسیده است.

اجلاس‌های سران عرب در سال 1995 در بغداد و سال 2000 در قاهره تصمیم گرفتند با هر کشوری که سفارتخانه خود را از تل آویو به قدس منتقل کند قطع رابطه کنند آن هم بر اساس قطعنامه‌ای که در سال 1980 در این خصوص از سوی اتحادیه عرب تصویب شد.

اما اجلاس‌های بعدی سران عرب و همچنین نشست‌های شورای اتحادیه عرب اجرای این مصوبات را نادیده گرفتند و انتظار می‌رود که در نشست امروز شورای اتحادیه عرب هم کاری برای اجرای این قطعنامه نشده و حمایت مالی  وسیاسی از مردم قدس اشغالی صرفا قطعنامه‌هایی غیر اجرایی باشند بخصوص در سایه اهتمام برخی طرف‌های عربی به تلاش‌های واقعی و گام به گام خود در مسیر عادی سازی روابط با اسرائیل و توجیهی که برای جنایت اسرائیل در توسل به زور برای مقابله با تظاهرات‌کنندگان مسالمت جوی فلسطینی آورده و ادعا می‌کنند اسرائیل حق داشته از خودش دفاع کند.

از همین رو قدس با اهالی فلسطینی  آن همواره لقمه چربی برای تصمیم‌های نژادپرستانه اسرائیل است بخصوص برای اینکه بر ابعاد جمعیت شناختی پایتخت فلسطین تاثیرگذارد که این تصمیم‌ها شامل سیاست‌های گسترش فقر، تبعید و سلب هویت اقامت،تخریب خانه‌ها و اعمال مالیت‌های ظالمانه است اما شکست این سیاست‌ها منجر شد که اسرائیل به دنبال چیزهای دیگری باشد گاهی از طریق نقشه جدایی بین محله‌های عربی و گاهی هم از طریق الحاق این محله‌ها به اسرائیل در چارچوب تشکیل قدس بزرگ و اخیرا هم با جشن الحاق قدس به رژیم اشغالگر آن هم با استفاده از تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارتخانه اش به پایتخت فلسطین، نمود داشت.

مهم‌تر از هر چیز اینکه اسرائیل برای جبران ناکامی در مقابله با مقاومت مردم بیت المقدس، ذهن نژادپرستانه آن یک راه حل خلاقانه ارائه داده است که شامل تلاش مستمر برای مقابله با مقاومت اهالی آن است و نام این طرح خود را «توسعه بیت المقدس شرقی» خوانده است، آن هم با سرمایه گذاری حدودا 2 میلیارد شیکلی در زمینه‌های آموزش و پرورش، اسکان و زیر ساخت‌ها تا شکاف بین بیت المقدس شرقی و غربی هن کم شود.

رژیم اسرائیل این تصمیم خود را در راستای فراهم کردن زمینه ورود اهالی عرب قدس در نهادهای آکادمیک، اقتصادی و کارهای عمومی خوانده است اما بدین شکل، قدس با دو بخش شرقی و غربی آن پایتخت یکپارچه رژیم اشغالگر خواهد شد.

با نزدیک شدن  به موعد برگزاری انتخابات شهرداری در قدس برخی خواهان مشارکت فلسطینی‌ها در این انتخابات هستند به خیال اینکه چنین امری معادله را دگرگون می‌کند حتی برخی تصور فلسطینی شدن شهردار را هم کرده‌اند تا به تعبیر خودشان بین اهالی عرب و یهود ساکن قدس اشغالی برابری ایجاد شود.

اما باید گفت این برخی‌ها تبعات سیاسی چنین مشارکتی را نادیده گرفتند چون خدمات مقامات رژیم اشغالگر که باید برای شهروندان عرب فراهم شود بر اساس قانون بین المللی است که رژیم اشغالگر را وادار به خدمات رسانی می‌کند، علاوه بر اینکه شهروندان عرب مالیات‌های نژادپرستانه می‌دهند، بنابراین دعوت به مشارکت در انتخابات شهرداری، یکپارچگی قدس زیر پای اشغالگران و مرکزیت آن برای رژیم اشغالگر را قانونی جلوه می‌دهد و موضوع و حقیقت اینکه قدس تحت اشغال اسرائیل است زیر سوال می رود، بدین ترتیب سیاست اسرائیل در یهودی سازی قدس عملی می‌شود.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول