اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  انتظامی و حوادث

خودکشی در نوجوانان؛ علل و دلایل/۱

رفتار نوجوانان در مواجهه با مشکلات و فشارها عکس‌العملی از تعالیمی است که گرفته‌اند

یک جامعه شناس گفت: ذهنیت نوجوانان در جمعی که متشکل از والدین، دوستان و اعضای خانواده است شکل می‌گیرد و از این رو رفتار و واکنش‌های هر فرد عکس‌العملی از تعالیمی است که گرفته است.

رفتار نوجوانان در مواجهه با مشکلات و فشارها عکس‌العملی از تعالیمی است که گرفته‌اند

طبق گزارش های بین المللی که از سوی مجامعه جهانی منتشر می‌شود سالانه 800 هزار نفر در جهان بر اثر خودکشی به زندگی خود پایان می‌دهند.

در کشور ما هم براساس اعلام منابع رسمی هستند افرادی که به زندگی خود پایان می‌دهند نظیر اتفاق دردناکی که عصر روز دوشنبه 21 تیرماه به وقوع پیوست و در آن نوجوانی 13 ساله با داشتن تنها دو تجدیدی در دروس مدرسه‌اش خود را در اتاق خواب حلق آویز کرد.

به این بهانه در گفت‌وگویی با سید حسن حسینی جامعه شناس و استاد دانشگاه تهران به بررسی علل این اتفاق پرداختیم.

وی عنوان کرد: در ابتدا ما باید دسته بندی مشخصی از خودکشی داشته باشیم. خود کشی که برای امثال این پسر 13 ساله بوجود می آید به دلیل قرار گرفتن در خلا و پوچی است به این مفهوم که وقتی تمام زندگی برای یک نوجوان یا جوان در شغل یا تحصیلات یا عشق خلاصه می شود این فرد ناچاراً با مواجهه با اولین شکست در هر کدام از این زمینه‌ها به این عمل دست می‌زند.

وی افزود: فشار اجتماعی در نوعی از این گونه از خود کشی ها موثر است. متأسفانه پدر، مادر و اعضای خانواده به عنوان عامل‌های فشار تلقی می‌شوند در صورتی که اگر پدر و مادر بدانند که رفتارشان در واکنش‌های فرزندشان تأثیر می‌گذراد دیگر به خاطر یک تجدیدی فرزندشان را تحت فشار قرار نمی‌دهند.

عضو سابق کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: بخشی از علت خودکشی نوجوانان و جوانان به مطلق گرایی والدین برمیگردد که با توجه به انتقال افراد از دوران کودکی به نوجوانی و از نوجوانی به جوانی باید منتظر شکست ها و افت تحصیلی باشیم.

حسینی یکی از شرایط بلوغ اجتماعی را استقلال و انجام اموری که فرد بتواند بدون اتکای به دیگران به آن بپردازد دانست و افزود: بلوغ اجتماعی امری نسبی است و هر فرد به نسبت جامعه، فرهنگ، محیط اجتماعی، محیط جغرافیایی و دوره تاریخی که در آن قرار میگیرد در سنی خاص به بلوغ اجتماعی می رسد.

وی در پایان یکی از وظایف مهم خانواده ها را کشف و شکوفایی ظرفیت های فرزندانشان برشمرد  وگفت: خداوند به ما انسان ها ابعاد متفاوتی داده که قابل کشف و شکوفایی هستند و خانواده ها باید فرزندان را به شکوفایی این استعداد ها سوق داده و در آن سمت و سو به فرزندانشان استقلال دهند چرا که هرچه نوجوان به پدرومادر وابسته باشد در انطباق با کل جامعه با مشکل مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول