اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی

/بسته گزارشی روزانه فارس/

حجاریان: بی‌اخلاقی‌ها از بالا تزریق می‌شود!/ هفته‌نامه صدا: «غذای نذری» شکل‌بندی جدید محرم است و نسل‌های جدید به هوای آن جمع می‌شوند

حجاریان در حالی اقدام به تعریف اخلاقی! از لیدر اصلاحات کرده است که زمانی در اوایل 80 وی را «پراید» خطاب کرد که توانایی حمل مطالبات اصلاح طلبان را ندارد.

حجاریان: بی‌اخلاقی‌ها از بالا تزریق می‌شود!/ هفته‌نامه صدا: «غذای نذری» شکل‌بندی جدید محرم است و نسل‌های جدید به هوای آن جمع می‌شوند

بسته گزارش تحلیلی روزانه فارس به تحلیل و بررسی برخی اخبار و مطالب کمتر دیده شده در لابه‌لای رسانه‌های کشور می‌پردازد. در این بسته گزارشی _ تحلیلی علاوه بر خوانش اخبار؛ سوابق و برخی تحلیل‌های موجود پیرامون این مطالب نیز آورده شده است.

***

حجاریان: بی‌اخلاقی‌ها از بالا تزریق می‌شود!

سعید حجاریان، فعال سیاسی اصلاح طلب و کسی که از وی با عنوان تئوریسین جریان اصلاحات نام برده می شود در بخشی از گفت وگوی اخیر خود با هفته نامه صدا با بیان اینکه جریان اصلاحات و گرایش چپ، اخلاق مدار است، اظهار کرد: در جامعه ما که بی اخلاقی از بالا به شدت تزریق شده، گفتمان اخلاقی جذابیت بیشتری خواهد داشت.

او سپس به لیدر جریان اصلاحات اشاره کرده و گفته است: یک دلیل محبوبیت ... بین مردم همین روحیه مدارا و اخلاقیات اوست.

 

*معنای اظهارات حجاریان مبنی بر اینکه بی اخلاقی های موجود در جامعه از بالا تزریق می شود! بایستی به اقتراح عمومی گذاشته شود و افکار عمومی قضاوت کنند که آیا آنچه که حجاریان آنرا با عنوان «از بالا»! خطاب قرار می دهد بی اخلاقی یا مولد آن است یا رفتارهای یک جریان سیاسی خاص در ایران که در طول حیات سیاسی خود عموماً «تقوای سیاسی» را رعایت نکرد، با آرای مردمی در سال 88 مخالفت ورزید، از لیدر خود نیز «عبور» کرد، برخی اصول قانون اساسی را صراحتاً قبول ندارد، ولایت فقیه را دیکتاتوری مومنین خطاب می کند، معتقد است حوری و جنت بهانه های روحانیت است برای توجیه شهادت! ادعا می کند که ائمه(س) گرامی شیعه با یکدیگر اختلاف نظر و راهبرد داشته اند، راهبر اصلی دو فتنه بزرگ در تاریخ انقلاب اسلامی است و ...

گفتنیست، حجاریان در حالی اقدام به تعریف اخلاقی! از لیدر اصلاحات کرده است که زمانی در اوایل 80 وی را «پراید» خطاب کرد که توانایی حمل مطالبات اصلاح طلبان را ندارد.

حجاریان در گفت وگوی اشاره شده همچنین پیش بینی کرده است که مجلس دهم، مجلسی کاملا خنثی از لحاظ سیاسی، اما از لحاظ فنی معتدل خواهد بود.

 

***

 

هفته‌نامه صدا: «غذای نذری» شکل‌بندی جدید محرم است و نسل‌های جدید به هوای آن جمع می‌شوند

هفته نامه صدا در شماره اخیر خود و در مطلبی تحت عنوان «مردم چقدر پول غذای نذری می دهند؟»، به نقل از فردی به نام عباس کاظمی که گفته شده استاد برجسته علوم ارتباطات و مطالعات فرهنگی! است؛ از چیزی به نام «جنبش غذای نذری» نام برده و می نویسد: در حالی که برخی بر مبنای ایدئولوژی ها و با گروه بندی ها جلو می روند، غذای نذری وجه متساهل، دربرگیرنده و اجماع بخش دنیای مذهب را می تواند نشان دهد و گروه های متفاوت با مرزبندی های طبقاتی، جنسیتی و اعتقادی را گرد خود جای دهد.

در ادامه این مطلب همچنین آمده است: حول عاملیت غذا، شکل بندی جدیدی از بودن در محرم خلق می شود، محرم بسط پیدا می کند و بیرون افتادگان را نیز در آغوش می گیرد.

این نوشته می افزاید: اگرچه بیشتر اهالی بافت سنتی و مذهبی محله های پایختخت را متولدین دهه های 20 تا 40 تشکیل می دهند، اما گزارش های میدانی نشان می أهد نسل های بعدی نیز به هوای غذای نذری، در همانجا جمع می شوند.

 

*ماجرای «غذای نذری» از زمانی برای جریان سیاسی خاص جذابیت پیدا کرد که رسانه های فارسی زبان بیگانه نسبت به آن حساسیت نشان دادند و شبهاتی نظیر چرایی خرج کردهای عظیم در جهت مراسم اطعام پس از عزاداری ها را مطرح کردند.

همچنین بدیهیست جریانی سیاسی که برخی متفکرین آن معتقدند عملکرد ائمه اطهار(س) پس از عاشورا عقلانی تر! شده و برخی دیگر از اختلافات امام حسن و امام حسین(س) سخن می رانند و عده ای دیگر از آنها نیز عاشورا را ثمره خشونت جنگ های صدر اسلام می دانند؛ عاجز باشد از اینکه وجه اطعام در آداب و سنن مذهبی را به درستی توجیه کند.

ذکر این معنا تکرار واضحات به نظر می رسد که حرارت سرد ناشدنی عاشورا در دل های مومنان یقیناً بواسطه مقولاتی ماورایی و اعتقادی بوده که طی 1400 سال گذشته مانایی داشته و پس از این نیز خواهد داشت.

از سوی دیگر، جریان خاص و چهره هایی که در این قبیل اظهارات کوته بینانه و آنهم در ایام اربعین حسینی ابراز می کنند که آنچه که نسل های جدید را در یکجا گرد می آورد غذای نذری است! چگونه آثار حرکت حسینی را توجیه می کنند و آیا خواهند توانست آنرا هم به غذا و اطعام ربط بدهند؟!

آیا شهادت هر روزه جوانان شیعه در محور مقاومت و در نبرد با استکبار جهانی که بر گرفته از نهضت حسینی است با همین انگیزه های دون صورت گرفته است؟!

حضور نزدیک به 30 میلیون زائر در کربلای معلی و در ایام اربعین حسینی آیا به دلیل انگیزه های اظهار شده توسط این افراد رخ داده است؟!

و آیا انقلاب اسلامی ایران و محرم و صفری که اسلام ناب را زنده نگه داشته، با عواملی انگیزشی نظیر خوردنی ها و نوشیدنی ها رخ داده است؟!

از تلخی زمانه آنکه یک جریان سیاسی خاص در ایران با ژست روشنفکری و با ادعای پیروی از خط امام راحل، به جای آنکه از محکمات عقلی سخن بگوید، به سمت مقولاتی اشاره می کند و دست بر انحرافاتی می گذارد که جز سرافکندگی برای تاریخ و برای چهره های همین جریان، هیچ ثمر دیگری ندارد

 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول