اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت

مشاغل نمی‌توانند 3 سال برای دریافت اینترنت پرسرعت صبر کنند

فعالان اینترنتی با گلایه از مصائب و خسارت مالی کندی اینترنت می‌گویند: آسیب کسب‌وکارهای مجازی با کاهش سرعت اینترنت قطعی است و در این وضع کسب‌وکارهای خرد بیشتر از بزرگترها آسیب می‌بینند؛ کسب‌و کار نمی‌تواند 3 سال صبر کند تا۲۰ میلیون پورت پرسرعت فیبرنوری واگذار شود.

مشاغل نمی‌توانند 3 سال برای دریافت اینترنت پرسرعت صبر کنند

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، برخی از کاربران سامانه فارس من با ثبت سوژه در این سامانه، پیگیر آسیب به کسب و کارهای مجازی با کاهش سرعت اینترنت شده اند.

مدتی که اختلال و کندی اینترنت در کشور بیشتر از قبل شده است که مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات علت آن را در عدم توسعه شبکه ارتباطات ثابت و افزایش مصرف اینترنت در پی شیوع ویروس کرونا می دانند.

از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور، رشد یکباره ای را در تقاضا برای اینترنت در کشور شاهد بودیم که شبکه کشور پیش بینی این رشد غیرمنتظره را نداشته است.

*گلایه کسب و کارهای مرتبط با اینترنت از مصائب و خسارت مالی کندی اینترنت 

شاغلان مشاغل اینترنتی می گویند: اختلال و کندی اینترنت، باعث ایجاد مشکل برای کسب و کارهای اینترنتی شده است که بخش زیادی از کسب و کارهای امروز مردم را در برمی‌ گیرد. آنها می‌گویند وقتی حتی بسیاری از مشاغل سنتی به فضای مجازی راه پیدا کرده اند و فروشگاه‌ های سنتی هم اجناس خود را علاوه بر فروشگاه فیزیکی از طریق فضای مجازی به فروش می رسانند، اختلال و کندی اینترنت به هر دو صنف آسیب زده است. آنها می پرسند که چه حمایت قانونی و حقوقی از کسب و کارهای این حوزه در این مسئله وجود دارد؟

همچنین ظریفی سردبیر این سوژه فارس من در گفت وگو با خبرنگار فارس به بخش دیگری از مشکلاتی که کندی اینترنت به وجود آورده، اشاره می کند می گوید: برخی مشاغل فنی و تخصصی در ارتباط مستقیم با اینترنت هستند و آسیب مستقیم دیده اند.

وی ادامه داد: برای مثال کار برنامه‌ نویس ها و طراحان سایت به طور مستقیم با اینترنت سر و کار دارد. خودم یک برنامه نویس و طراح سایت هستم که افت سرعت اینترنت روی کارم تاثیر شدید داشته است؛ به طوری که کاری که قبلاً در یک روز انجام می دادم را اکنون باید در دو روز انجام دهم. زیرا پروکسی ها کار نمی کنند و بسیاری از منابع ما که از یوتیوب تامین می شود به سختی دسترسی پیدا می کنیم، رفرنس ها بسیار آسیب دیده است. همچنین سایتی برای افزایش سئو و بازدید دارم که در آن ۱۸ ثانیه زمان می دهیم که صفحه ای لود شود و این روزها در این مدت صفحه لود نمی شود و کاربران ما از ما ناراضی شده اند و نمی توانیم جواب آنها را بدهیم.


کندی سرعت اینترنت در همه مشاغلی که با اینترنت مرتبط هستند بهره وری را کاهش می دهد

اتحادیه کسب و کارهای مجازی: از وزیر ارتباطات به عنوان رئیس کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت درخواست جلسه کردیم

خبرنگار فارس این مطالبه و مشکل کاربران را با نهادهای مربوط مطرح کرده است.

رضا الفت نسب سخنگوی اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی در پاسخ به گلایه مردم از آسیب به کسب و کار مجازی شان در پی کندی سرعت اینترنت به خبرنگار فارس، گفت: اینکه کندی سرعت اینترنت روی کسب و کارها تاثیر دارد و به کسب و کار آسیب می زند، موضوع مشخصی است؛ اما راهی که بتوان آن را برآورد و پیگیری کرد، خیلی در قانون مشخص نیست و راهکار عملی مشخصی ندارد.

وی می گوید: برای پیگیری آسیب به کسب و کارهای اینترنتی در بروز اختلال های اینترنت کاری که از دست ما برمی‌آید و پیگیری کردیم این بود که قرار بود جلسه‌ ای با آقای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته باشیم و جلسه با آقای وزیر را هم به دلیل اینکه ایشان وزیر ارتباطات هستند پیگیر نیستیم؛ بلکه به دلیل اینکه ریاست کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت را برعهده دارند درخواست داریم. زیرا اگر قرار است اقتصاد دیجیتال در کشور رشد کند باید بستر و زیرساخت آن آماده باشد.

در کندی اینترنت، کسب و کارهای خرد بیشتر از کسب وکارهای بزرگ آسیب می بینند

الفت نسب گفت: در جریان کندی اینترنت، کسب و کارهای بزرگ کمتر آسیب می بینند؛ اما کسب و کارهای خرد و کسب و کارهایی که روی شبکه‌ های اجتماعی هستند بسیار اذیت می شوند؛ برای مثال اینستاگرام بسیار کند شده و کار را برای فعالانی که روی این پلتفرم شغلی دارند سخت کرده است.

سخنگوی اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی توضیح داد: برای مثال یک فروشگاه بزرگ اینترنتی که تقریباً ۸۰ درصد از بازار را در اختیار دارد در این اتفاق دچار خسارت زیادی نمی‌ شود و در بدترین حالت سهم ۸۰ درصدی آن به ۷۰ درصد تنزل می‌ کند؛ اما یک کسب و کار کوچک که سهم بسیار کوچکی از بازار دارد همان سهم کم را هم از دست می دهد، زیرا وقتی اینترنت کند است کسی که قصد خرید دارد دیگر نمی تواند چند مرجع را چک و کالاها را با هم مقایسه کند و یک راست به سراغ همان فروشگاه بزرگ شناخته شده تر می رود و کالا را با هر قیمتی که باشد می خرد.

کسب و کار امروز نمی تواند سه سال صبر کند تا ۲۰ میلیون پورت پر سرعت فیبر نوری واگذار شود

الفت نسب ادامه داد: آقای وزیر می گویند که تا سه سال دیگر ۲۰ میلیون پورت پر سرعت فیبر نوری واگذار می کنیم؛ اما وضعیت کسب و کار مال همین امروز است، کسب و کار که نمی تواند تا ۳ سال دیگر صبر کند. پایه اصلی را باید درست کرد؛ یا آقای وزیر می‌گوید پنج روز دیگر یا ۱۰ روز دیگر سرعت اینترنت افزایش پیدا می‌کند اما با این صحبت ها وضعیت مشاغل اینترنتی تضمین نمی‌شود.

وی تاکید کرد: اگر کندی اینترنت پایدار بماند کسب و کارها دچار مشکل خواهد شد.

*آسیب دیدن فضای کسب و کارهای مجازی با کاهش سرعت اینترنت در کشور قطعی است

حسین اسلامی رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران هم به خبرنگار فارس، می گوید: آسیب دیدن فضای کسب و کارهای مجازی با کاهش سرعت اینترنت در کشور قطعی است. بسیاری از کسب و کارهای فعلی پس از راه اندازی ۳G و ۴G در کشور به راه افتادند و بسیاری از کسب و کارهای آینده هم نیازمند ۵G و بالاتر از آن هم از نظر سرعت و هم از نظر کیفیت ارتباطات هستند و راهی جز ارتقاء فناوری نداریم.

وی می گوید: از نظر حقوقی، ارائه‌ دهندگان خدمات اینترنت در کشور دارای یک توافقنامه سطح کیفیت خدمات (SLA) هستند که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در زیر مجموعه این وزارتخانه، در برخی موارد به کیفیت ارائه سرویس بسیار حساس بودند و برخی از اپراتورهای ثابت و همراه را هم جریمه کردند. 

*تاکید وزیر مبنی بر اینکه به دنبال کاهش سرعت اینترنت نیستند را اثبات خلاف آن، قبول داریم

اسلامی افزود: یک نکته ای که در این بین نباید از نظر دور داشته باشیم این است که آقای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید بر این داشتند که به دنبال محدود کردن اینترنت و کاهش سرعت اینترنت نیستند و بنای ما هم بر قبول نظر مدیران است تا زمانی که خلاف آن ثابت نشده باشد.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران گفت: از منظر دیگر در موضوع کاهش سرعت اینترنت در کشور، به نظر می رسد که عدم سرمایه گذاری در این فضا به ویژه در سال های اخیر (که تا حدی به نبود قیمت گذاری متناسب با خدمات مربوط می شود) باعث شده که ارائه دهندگان خدمات اینترنت در کشور نتوانند کیفیت خدمات را حفظ کنند یا خدمات خود را ارتقا دهند. نباید صرفا ثبات قیمت‌ ها و عدم افزایش قیمت برای ما فضیلت تلقی شود و تلاش کنیم که با هر روشی که شده قیمت ها را ثابت نگه داریم؛ بلکه قیمت ها باید براساس کیفیت و زمان جا به جا شود.

*انتظار توجه ویژه از دولت برای توسعه ارتباطات در کشور داریم نه حتی کمک عادی

وی ادامه داد: چه طور است که در موضوعاتی حاکمیتی مانند نان، آب و گاز تا موضوعاتی مانند خودرو، قیمت ها طی چند سال اخیر چندین برابر شده و تورم در این حوزه تاثیر داشته است اما در حوزه فناوری های نوین به ویژه در حوزه ارتباطات اصرار داریم که حتما قیمت ها را ثابت نگه داریم؟ البته با افزایش غیر منطقی قیمت ها هم موافق نیستم اما احساس می‌کنم که شناوری قیمت ها مبتنی بر تورم و کیفیت خدمات، لازمه این است که کسب و کارهای این حوزه بتوانند خود را تثبیت کنند و سپس رشد دهند. 

اسلامی اضافه کرد: حتی در این باره معتقدیم که دولت هم باید کمک کند و از دولت انتظار داریم که تمام درآمدهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در همین حوزه سرمایه‌گذاری شود و به سمت سایر حوزه های دولت، چه عمرانی و چه جاری نرود. حتی علاوه بر درآمدهای حوزه ICT، دولت باید برای سرمایه‌گذاری‌ در این حوزه به ویژه برای مناطق محروم که از نظر کسب و کاری صرفه اقتصادی ندارند اقدام کند.

گزارش از: فاطمه سامعی

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول