اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

فارس من| کمپین نجات بی‌شناسنامه‌ها در سیستان‌وبلوچستان؛ سردبیر: بالغ بر 300هزار نفر سند هویتی ندارند!

برخی خانوارهای ایرانی که در استان سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند فاقد شناسنامه هستند، با اینکه مراحل قانونی را برای دریافت شناسنامه طی کرده‌اند اما تاکنون هیچ پاسخی مبنی بر اخذ شناسنامه دریافت نکرده‌اند.

فارس من| کمپین نجات بی‌شناسنامه‌ها در سیستان‌وبلوچستان؛ سردبیر: بالغ بر 300هزار نفر سند هویتی ندارند!

به گزارش خبرگزاری فارس، طلبه ای جوان و دغدغه‌مند از زابل با ثبت پویشی در فارس من، از نداشتن شناسنامه اهالی روستاهای مرزی سیستان و بلوچستان خبر داد نوشت: «خانوارهای ایرانی که در استان سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند فاقد شناسنامه هستند، با اینکه مراحل قانونی را برای دریافت شناسنامه طی کرده‌اند اما تاکنون هیچ پاسخی مبنی بر اخذ شناسنامه دریافت نکرده‌اند. لطفاً رسیدگی شود.»

سردبیر پویش به خبرنگار ما گفت:کسی صدای ما را آنچنان که باید، نمی‌شنود؛ مردم سیستان و بلوچستان از مشکلات بسیاری برخوردارند و یکی از این مشکلات که اهم نیز است، مشکل نبود شناسنامه این مردم است!

وی افزود: روستاهایی که برای تهیه گزارش به آن مراجعه کردم، روستاهای هیرمند، مختاری، احمدآباد و ... از روستاهای اطراف مرز و محروم هستند. با این وجود که اهالی این روستاها تمام کارهای اداری مانند آزمایش دی ان ای، مراجعه به ثبت احوال، فرمانداری و... را انجام داده اند اما هیچ کدام از این مراجعات به جایی ختم نشده است، به طوری که اهالی این روستا حتی از رسیدگی مسئولین نیز محرومند و صرفاً دلخوش به وعده‌های غیرعملی مسئولین هستند.

 

وجود ۳۱۹ هزار بی‌شناسنامه در سیستان

این مخاطب فارس من ادامه داد: اهالی این روستاها، ایرانی الاصل و از خانواده‌های پرجمعیت به شمار می‌آیند و شامل تعداد بسیار بالایی از فرزند هستند؛ این موضوع در میان اهل تسنن نیز از رواج بیشتری برخوردار است. با اطلاع از منبعی آگاه در اداره ثبت احوال این استان متوجه شده ام، ۳۱۹ هزار پرونده عدم شناسنامه وجود دارد!

 

سردبیر این پویش گفت: افرادی که شناسنامه ندارند به دو دسته تقسیم می‌شوند: بعضی ها ایرانی الاصلند زیرا جد پدر و پدربزرگ هایشان دارای شناسنامه هستند و بعضی دیگر به این خاطر که داری طوایف مختلفند و عده ای از این طایفه برای نمونه به افغانستان مهاجرت و در آنجا زندگی می‌کردند و در حال حاضر به زابل بازگشته و سکونت دارند؛ شناسنامه نمی‌دهند! علت هم این است که می‌گویند از لحاظ امنیتی تعلق گرفتن شناسنامه ایرانی به این افراد خطرناک است و صرفا در صورت احراز تابعیت ایرانی این افراد امکان تعلق گرفتن شناسنامه ایرانی به آنها وجود دارد.

 

این مخاطب فارس من با توجه به روایت خود از اهالی این روستاها در پایان تصریح کرد: وضعیت زندگی اهالی این روستاها که ایرانی الاصل نیز هستند بسیار بد و به نوعی افتضاح است، به طوری که با مشاهده وضع زندگی آنها بدون شک ناراحت می‌شوید.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول