اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

فارس‌ من| مهرعلیزاده، کنکور و معلمان غیرانتفاعی؛ داغ‌ترین مطالبات ایرانی‌ها در ماه خرداد چه بود؟

بررسی داغ‌ترین مطالبات فارس من برای دانستن مهم‌ترین موضوعات افکارعمومی ایرانی‌ها ضروری است. این گزارش مرور پرامضاترین پویش‌های ماه گذشته است.

فارس‌ من| مهرعلیزاده، کنکور و معلمان غیرانتفاعی؛ داغ‌ترین مطالبات ایرانی‌ها در ماه خرداد چه بود؟

گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ بررسی داغ‌ترین مطالبات «فارس من» از این لحاظ اهمیت دارد که می‌تواند نمودار روشنی از مسائل عامه ایرانی باشد. سامانه‌ای که حالا بالغ بر ۳۶۰۰۰۰۰ نفر کاربر فعال دارد. شهروندان فرهیخته و مطالبه‌گری که دردمندانه مشغول مطالبه مشکلات گوشه‌گوشه این جغرافیا هستند. هدف، مرور پُرامضاترین کمپین‌های خردادماه است؛ اگر می‌خواهید با داغ‌ترین موضوعات ایرانی‌ها در ماه گذشته آشنا شوید، با ما همراه باشید.

 

۱| ده‌ها هزار امضا برای محکومیت مهرعلیزاده؛ از حوزویان عذرخواهی کنید

تلاش امثال مهرعلیزاده برای رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری ستودنی است؛ توسل آن‌ها به‌روش‌های فاشیستی اما مثل دروغ‌ گوبلزی مطلقاً نه! جایی که برای جلب توجهات در مناظرات ریاست‌جمهوری ادعا کرد ابراهیم رئیسی رقیب انتخاباتی‌اش تنها ۶ کلاس سواد دارد! در حالی که یکی از شروط اولیه برای تصدی ریاست دستگاه قضا داشتن «اجتهاد» است. گذشته از این‌که آقای رئیسی علاوه بر تحصیلات حوزوی، مدرک آکادمیک هم داشت.

سرکنگبین صفرا فزود! اوضاع آن‌طور که مهرعلیزاده دوست داشت، پیش نرفت. این سخنان با واکنش عمدتاً منفی کاربران مواجه شد. صمیمیت و اخلاق‌مداری رئیسی آن‌قدر در دل‌ها جا شده بود که حتی دروغ گوبلزی هم اثر نکرد! آقای مهرعلیزاده همان مختصر محبوبیتی را هم که داشت، از دست داد. بسیاری از جامعه اصلاح‌طلبان حتی از او روی‌گردان شدند. کمپین‌های متعددی هم در محکومیت این اظهارات شکل گرفت.

 

این پویش در «فارس من» از همه داغ‌تر شد. پویشی که با اشاره به تحصیلات عالی حوزوی ابراهیم رئیسی، لحن اظهارات مهرعلیزاده را توهین به جامعه روحانیت قلم‌داد کرد. در بخشی از کمپین آمده است: «لذا جا دارد مسؤلین محترم ستاد انتخابات کشور و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شورای نگهبان نسبت به مطالبه ما مبنی بر عذرخواهی شخص مورد نظر اقدامات لازم را انجام دهند و مانع تکرار این دست بی‌حرمتی‌ها و بی‌اخلاقی‌ها شوند.»

 

مهرعلیزاده اما به مطالبه مردم اعتنایی نداشت. همین اباطیل را در مناظره بعدی هم تکرار کرد. البته با این توضیح که منظورش از ۶ کلاس سواد این بوده که رقیب انتخاباتی «مدرک معادل» دارد! همین هم واقعیت نداشت. چرا که ابراهیم رئیسی تحصیلات آکادمیک را مانند دیگران در مقطع ارشد و دکترا به پایان رسانده بود. حجت‌الاسلام آهنگران مثلاً از فعالان اصلاح‌طلب با اعتراف به این مطلب صراحتاً اعلام کرد در جلسات دفاع رئیسی حضور داشته است.

 

ضمناً تصاویر روشن مدارک تحصیلی ابراهیم رئیسی منتشر شد. بعلاوه فیلم دفاع وی از رساله دکترا در دانشگاه عالی شهید مطهری باحضور اساتید سرشناسی از جمله امامی کاشانی و محقق داماد در فضای مجازی دست‌به‌دست چرخید. دروغ گوبلزی رسوا شد! معلوم شد جامعه ایرانی چندان اعتنایی به روش‌های فاشیستی نداشت. افکارسنجی‌ها نیز از سقوط آزاد اصلاح‌طلبان پیش چشمان مردم حکایت داشت.

 

حماسه ۲۸ خرداد با مشارکت میلیون‌ها ایرانی شکل گرفت؛ نتایج اعلام شد. ابراهیم رئیسی توانست بالغ بر ۱۸۰۰۰۰۰۰ آرای شهروندان را جلب کند. نماینده اصلاح‌طلبان اما کسی که مهرعلیزاده به نفع او کنار کشیده بود، در نهایت از آرای باطله نیز کمتر شد! مهرعلیزاده به مطالبه مردم برای عذرخواهی در «فارس‌من» اعتنا نکرد. مردم هم به وعده‌های انتخاباتی‌اش اعتنا نکردند!

 

۲| همان همیشگی؛ ده‌هزار نفر خواستار تعویق کنکور سراسری شدند!

دردسرهای کرونا ادامه دارد؛ آدم‌کُشی که در دو سال گذشته عملاً زندگی همه را مُختل کرد. آموزش و پرورش بویژه بسیار لطمه دید. برگزاری برخط کلاس‌ها رسماً از کیفیت آنها کاست. دانش‌آموزان حسابی ضرر کردند. سالِ آخری‌ها بیشتر؛ داوطلبان آزمون سراسری. البته که با چنین سطح از آموزشی مشارکت در آزمون سراسری ساده نیست. بعلاوه نگرانی‌های فراوانی که از سرایت بیماری در فضای بسته با تراکم بالای دانش‌آموزان وجود داشت.

دومین پویش پرامضای ماه گذشته «فارس من» به همین موضوع اختصاص داشت. پویشی که از مسؤلان می‌خواست کنکور را دست‌کم تا تزریق دُزهای مناسبی از واکسن تعویق کنند: «متأسفانه تعداد بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری در طول سال گذشته، به ویروس منحوس کرونا مبتلا شده و به دلیل شرایط جسمانی نامناسب مدت زیادی از طلایی‌ترین ساعات مطالعاتی خود را از دست داده‌اند که جبران این امر تعویق آزمون سراسری را اقتضا می‌کند.»

 

مطالبه‌ای که البته به نظر نمی‌رسد چندان قرین توفیق باشد. چرا که قبلاً زمان برگزاری کنکور یک‌بار بخاطر همین نگرانی‌ها تعویق شده بود. به این ترتیب آن‌طور که سابق اطلاع‌رسانی شده بود، آزمون سراسری روزهای نُهم تا دوازدهم ماه تیر برگزار می‌گردد. با تکمیل واکسیناسیون و آمار کاهشی همه‌گیری به‌نظر نمی‌رسد تعویق مجددی در کار باشد. دانش‌آموزان بنابراین بدون توجه به مسائل حاشیه‌ای، سخت روی درس و بحثشان تمرکز کنند.

 

۳| ده‌هزار امضا برای اصلاح آیین‌نامه برگزاری آزمون‌های وزارت بهداشت

این هم از دیگر دردسرهای کرونا؛ شیوه‌نامه تازه‌ای که وزارت بهداشت برای برگزاری آزمون‌های برخط ارائه کرده بود، با اعتراضات فراوان مواجه شد. عمده‌ترین وجوه اعتراضی بی‌توجهی وزارت‌خانه به تفاوت‌های ماهُوی میان دروس رشته‌های مختلف علوم پزشکی است. جایی که مثلاً پروتکل واحدی را برای آزمون دروس داروسازی با پزشکی در نظر گرفته‌اند. آن‌طور که مطالبه‌گران می‌گویند چم و خم پاسخگویی به هر امتحان با دیگران متفاوت است.

کمپین اعتراضی آنها سه هفته قبل در «فارس من» به ثبت رسید. ده‌هزار امضا جمع کرد. در بخشی از آن خطاب به معاون آموزشی وزیر آمده: «در شیوه‌نامه ذکر شده که علاوه بر زمان کلی، ۳ دقیقه وقت شناور در نظر گرفته شود. در حالی که که بعد از اتمام این زمان سیستم به صورت خودکار به سوال بعدی هدایت می‌شود، حال مشخص نیست این 3 دقیقه شناور قرار است در کجای آزمون اعمال شود؟!»

 

در بخش دیگری از پویش به مشکلات متواتری که ناشی از ضعف زیرساخت و البته مسائل مرتبط با اینترنت هست اشاره شده. ضمناً قطعی برق چله تابستان برای بسیاری از دانشجویان دردسرساز شده است: «نظر به قطعی‌های مکرر اخیر برق در سراسر کشور و قطعی اینترنت و یا بروز مشکل دیگری که ارتباط با سامانه امتحانی را مختل کند، موجب اتلاف چند دقیقه‌ خواهد شد که در صورت جامپی بودن سوالات، به معنی از دست دادن چندین سوال می‌باشد.»

 

همکاران من در گروه سلامت و بهداشت خبرگزاری در حال پیگیری موارد مطروحه از مسؤلان وزارتخانه هستند. اخبار تکمیلی را در فارس دنبال کنید.

 

۴| هزاران امضا برای استخدام معلمان مدارس غیرانتفاعی

بیشترین انگیزه و کمترین آتیه شغلی؛ معلمان مدارس غیرانتفاعی را می‌گویم. فرهیختگان محترمی که اغلب با تحصیلات عالیه آکادمیک سربند مشکلات اقتصادی چاره‌ای جز تدریس پیدا نکردند. حق دارند؛ سال‌ها است گچِ تخته خوردند. درست مانند کارمندان رسمی آموزش‌وپرورش. خیلی‌هاشان پرسابقه‌اند. حالا بعد از این همه سال انتظار دارند دست‌کم برای تأمین کم و کسری‌های وزارت‌خانه در اولویت باشند.

مطالبه آنها همین هفته گذشته به ثبت رسید. خیلی زود توانست در «فارس من» بالغ بر ۸۰۰۰ امضا جمع‌آوری کند. در پویش آنها بعنوان دلایل ضرورت استخدام آمده است: «۱. عدم پذیرش میزان کافی معلم در دانشگاه فرهنگیان ۲. برگزاری محدود آزمون‌های ماده ۲۸ استخدام ۳. ایفای وظایف معلمی در مدارس غیرانتفاعی با حداقل حقوق ۴. داشتن تحصیلات عالیه ۵. سونامی کمبود معلم و موارد دیگر»

 

یکی از مهم‌ترین دلایل عدم توفیق پویش‌های مردمی در «فارس من» عدم اعتقاد به پاسخگویی از جانب مسؤلان بود. آن‌قدر که حتی برای مطالبات ده‌ها هزار امضایی نیز فرصتی وجود نداشت. حالا ابراهیم رئیسی با هزار امید و آرزو رئیس‌جمهور تازه ایرانی‌ها است. رسالت ما برای پیگیری خواسته‌های شما در دولت جدید نیز ادامه خواهد داشت. امید که آقای رئیس‌جمهور منتخب بیشتر از رئیس‌جمهور مستقر برای پاسخگویی زمان بگذارد.

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول