اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  صنعت ، تجارت ، بازرگانی

فارس من| لباسشویی ایرانی جایگزین محصول کره ای شد/داخلی سازی ۹۰ درصدی در تولید برخی لوازم خانگی

با راه اندازی خط تولید لباسشویی ایرانی، این محصول جایگزین تولیدات کره ای در کشور شد.

فارس من| لباسشویی ایرانی جایگزین محصول کره ای شد/داخلی سازی ۹۰ درصدی در تولید برخی لوازم خانگی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت سوژه ای با عنوان «درخواست ممنوعیت واردات لوازم خانگی» خواستار حمایت دولت از تولیدکنندگان داخلی به منظور جایگزینی محصولات ایرانی به جای لوازم خانگی وارداتی شدند.

در این خصوص، مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاح خط تولید ماشین لباسشویی سام به عنوان جایگزین محصول کره ای با اشاره به رشد ۷۲ درصدی تولید لوازم خانگی در کشور، اظهار داشت:عمق ساخت داخل در صنعت لوازم خانگی پیشرفت خوبی داشته و در برخی محصولات تا ۹۰ درصد رسیده است.

وی با اشاره به توسعه صنعت لوازم خانگی طی سال های اخیر خاطر نشان کرد: این صنعت نسبت به سال ۹۶ که سال قبل از شدید تحریم ها بود، روند مناسبی را پشت سر گذاشته و بیش از ۳۷ درصد افزایش تولید داشتیم. 

وی، مهمترین نکته در تولید لوازم خانگی را طراحی پلت فرم دانست و گفت: در شرایط فعلی به سمتی حرکت می کنیم که شرکت‌ها صاحب طراحی و پلت فرم شده اند، در حال حاضر به اندازه تولید چند قطعه تا داخلی سازی کامل فاصله داریم و می‌توان در قدم بعدی به تولید داخلی ‌این قطعات پرداخت.

معاون امور صنایع وزارت صمت، میزان متوسط داخلی سازی لوازم خانگی را حدود ۷۰ درصد عنوان کرد و افزود: توسعه ساخت داخل در برخی اقلام لوازم خانگی به بیش از ۹۰ درصد رسیده است.  

صادقی نیارکی با تاکید بر اهمیت توسعه و تعمیق ساخت داخل در صنایع راهبردی تصریح کرد: تولیدکنندگان باید به سمت افزایش تولید، توسعه خوداتکایی و توسعه بازار حرکت کنند.

*زمینه سازی برای صادرات لوازم خانگی

 معاون وزیر صمت تصریح کرد: برند‌های ملی ارزش و اعتبار هر کشور هستند. امروز شاهد افتتاح خط تولید کارخانه‌ای بودیم که در تعمیق ساخت داخل تلاش موثری داشته است. با این زیر ساخت و امکانات می‌توانیم به زودی به مرحله صادرات هم ورود کنیم.

 وی افزود: بخش عمده‌ای از مواد اولیه صنایع ما داخلی هستند. در واقع شرایط کشور این ویژگی را ایجاد کرده که مواد اولیه را از داخل کشور تامین کنیم. 

معاون امور صنایع در خصوص تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت لوازم خانگی اظهار داشت: مطابق شیوه نامه زنجیره تامین فولاد اقداماتی انجام شد تا شرکت‌های تولید خودرو و لوازم خانگی به قیمت پایه به ورق های فولادی دسترسی پیدا کنند.

وی افزود: تسهیلاتی در زمینه تامین ارز انجام شده و روش‌های متنوعی برای تولیدکنندگان وجود دارد تا به راحتی از منابع ارزی برای تامین مواد اولیه استفاده کنند.

صادقی نیارکی در خصوص برندهای خارجی که کشور را ترک کرده‌اند، نیز گفت: ما در وزارت صمت و در سیاست‌های کلان کشور، بازگشت بدون جبران مافات برند‌های خارجی لوازم خانگی را بسیار بعید می دانیم. باید سرمایه گذاری مستقیم داشته باشند و زیان ایجاد شده را جبران کنند.

وی ادامه داد: حتما حمایت از تولیدکنندگان داخلی را خواهیم داشت و از برند‌های ملی پشتیبانی‌ خواهیم کرد. امروز نیرو، دانش و زیرساخت لازم را داریم پس دلیلی برای ورود محصول نهایی به کشور وجود ندارد.

وی همچنین در خصوص بازدید  از زیرساخت های صنعتی ۵ واحد تولیدی که در حوزه قطعات و تجهیزات خودرو ،لوازم خانگی و  صنایع دانش بنیان فعالیت می کردند، نیز گفت: هر ۵ واحد صنعتی که بازدید کردیم فعالیت خوبی داشتند و در حوزه تربیت نیرو‌های انسانی ماهر، پشتوانه علمی و تکنولوژی  اقدامات مناسبی داشتند  و سرمایه گذاری خوبی در تعمیق ساخت داخل انجام داده اند.

* بعد از لباسشویی، یخچال و جاروبرقی را هم داخلی سازی می کنیم

در این مورد سید علیرضا موسوی، مدیرعامل شرکت سام الکترونیک در گفت و گو با خبرنگار فارس با اشاره به آغاز تولید لباسشویی داخلی سام به جای تولیدات مشترک با کره ای ها در کشور، اظهار داشت: با تشدید تحریم ها، تولید شرکت های کره ای در صنعت لوازم خانگی ایران متوقف شد اما توانستیم با تکیه بر دانش داخلی، شرایط را برای جایگزین کردن تولیدات ایرانی به جای محصولات قبلی فراهم کنیم.

وی تصریح کرد: در این راستا خط تولید لباسشویی ایرانی به بهره برداری رسید که از قابلیت تولید بالایی برخوردار است.

موسوی با اشاره به سرمایه گذاری انجام شده برای قالب سازی و تولید لباسشویی جدید داخلی، گفت: تولید این محصول ارزش افزوده مناسبی برای کشور به همراه دارد.

وی افزود: سال قبل تولید تلویزیون را عملیاتی کردیم و امسال نیز علاوه بر لباسشویی، تولید داخلی یخچال فریزر و جاروبرقی را نیز در دستور کار داریم که از سطح داخلی سازی مناسبی برخوردار خواهند بود.

* در تولید لوازم خانگی بیش از ۳ میلیارد دلار کاهش ارزبری داشتیم

کیوان گردان، مدیر کل دفتر صنایع برق و فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت نیز در خصوص فعالیت تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی و تاثیر آن بر کاهش ارزبری کشور اظهار داشت: در شرایط تحریم، بیش از دو برابر قبل از تحریم‌ها لوازم خانگی در کشور تولید شده است، به طوری که برآورد‌های ما نشان می‌دهد بیش از ۳ میلیارد دلار کاهش ارزبری در این بخش داشته ایم.

وی با اشاره به اشتغال‌های جدید به وجود آمده در صنعت لوازم خانگی، تصریح کرد: صادرات به سمت بازارهای هدف جهانی را در سال جاری در برنامه داریم و در این مسیر حرکت خواهیم کرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول