اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

واکنش‌ها به اظهارات عجیب ظریف؛ مردم در «فارس من»: آقای وزیر دوقطبی‌سازی ممنوع!

انتشار مشکوک فایل صوتی ظریف درباره «میدان-دیپلماسی» واکنش‌های زیادی داشت. مطالبات متواتری در فارس من برای پرهیز ازدوقطبی تشکیل شد. این گزارش مرور آنهاست.

واکنش‌ها به اظهارات عجیب ظریف؛ مردم در «فارس من»: آقای وزیر دوقطبی‌سازی ممنوع!

گروه فارس من خبرگزاری فارس؛ دوقطبی ممنوع! سردبیران «فارس من» معتقدند انتشار مشکوک سخنان ظریف بخشی از یک پازل انتخاباتی است. پازلی که در آن تلاش خواهد شد جامعه را به دو تکه‌ی موافق یا مخالف مذاکره تقسیم کند. برای همین اگرچه اظهارات شاذ آقای وزیر درباره «میدان و دیپلماسی» هتک سردارِ جهانگیر ما است، اما نباید در دام طراحان این بازی خطرناک افتاد. آنچه در ادامه می‌آید مرور برخی از مطالبات آنهاست؛

 

اول| در مورد ظریف در تیم دشمن بازی نکنید

دوقطبی‌سازی یک ساز و کار قدیمی است؛ استراتژی کسانی که حاضرند به قیمت ایجاد تنش‌های اجتماعی، مُشتی «رأی» جمع کنند. مثلاً در انتخابات ۹۶ گروهی تلاش کردند جریان مطلوب خودشان را پشتیبان آزادی و رفاهیات اقتصادی نشان دهند؛ جریان رقیب را اهل دیوارکِشی، بگیر و ببند در خیابان! همین‌طوری حائز اکثریت آرا شدند. بی‌ملاحظه تبعات؛ بدون کمترین اعتنا به آرامش و امنیت روانی مردم.

امسال نوبه «سیاست خارجی» است. دوقطبی مطلوب آنها امسال حول مذاکره یا عدم مذاکره شکل خواهد گرفت. برای این‌که جریان خودی را متخصص گفت‌وگو یا تعامل با دنیا نشان دهند. جریان رقیب هم لابد اهل خراب‌کاری؛ جنگ! دوگانه‌ای که می‌خواهد القا کند حل‌وفصل فوری مشکلات تلمبار شده اقتصادی از راه بستن با کدخدا می‌گذرد. علیرغم آنکه همه نامزدهای احتمالی انتخابات بارها اعلام کردند پشتیبان هرگونه مذاکره در چهارچوب منافع ملی هستند.

 

ناظرین سیاسی معتقدند انتشار فایل گفت‌وگوی محرمانه ظریف در شبکه سعودی اینترنشنال بخشی از همین بازی است. جایی که آقای وزیر تلاش می‌کند با جا انداختن دوگانه «میدان-دیپلماسی»، ناتوانی‌های متواتر برجام را توجیه کند. البته که چنین ادبیاتی را در قالب همان دوقطبی می‌توان تفسیر کرد؛ تشدیدکننده دوگانه مذاکره. یک تاکتیک روانی برای تبدیل صحنه انتخابات به «رفراندوم مذاکره».

برای همین جمعی از مخاطبان «فارس من» با تشکیل یک پویش خواستار هوشیاری هرچه بیشتر مردم برای اجتناب از دوگانه مذاکره شدند.

 

دوم| فایل کامل گفت‌وگوی وزیر امور خارجه را منتشر کنید   

سخنگوی وزارت امور خارجه معتقد است فایل منتشرشده «تقطیع‌شده» است. باید پس و پیش این گفت‌وگو را شنید. مصاحبه‌ای که گفته می‌شود بیشتر از ۷ ساعت بوده، تنها اما ۳ ساعت از آن در شبکه سعودی اینترنشنال منتشر شده است. آقای خطیب‌زاده هم‌چنین تأکید می‌کند از ابتدا هم برنامه‌ای برای انتشار این گفت‌وگوها وجود نداشته است. موضوعی که ابهامات ماجرا را برای افکار عمومی بیشتر و بیشتر هم می‌کند.

گروهی از کاربران برای همین مطالبه‌ای در فارس من به‌ثبت رسانده‌اند. مطالبه‌ای که از آقایان دولتی می‌خواهد برای قضاوت بهتر، همه فایل هفت‌ساعته گفتگوی ظریف را منتشر کنند. در بخشی از این پویش آمده: «موضع‌گیری‌های چندپهلوی ظریف پیرامون شخصیت حاج قاسم، بهانه دست رسانه‌های معاند داده است. بهتر است حقیقت ماجرا به سرعت مشخص تا یا اهداف شوم رسانه‌های معاند شکست خورده یا شخصیت دوگانه بعضی‌ها رسوا شود.»

 

باید منتظر ماند و دید؛ آیا افشای فایل کامل صوتی چیزی را درباره اظهارات نامتعارف وزیر امور خارجه تغییر خواهد داد؟ مطالبه مردم بهرحال باید پاسخ داده شود.

 

سوم| آقای ظریف عذرخواهی کنید!

گذشته از انگیزه‌های پشت‌پرده ماجرا، اظهارات ظریف مطلقاً توجیه‌پذیر نیست. دوگانه‌سازی‌های خیالی ایشان از «دیپلماسی-میدان» تقریباً مورد پذیرش هیچ‌کدام از جریان‌های سیاسی قرار نگرفت. البته که صحنه دیپلماسی بدون اتکا به قدرت سخت بی‌معناست. برای پیش‌برد اهداف فتوحات میدانی نیز به گروه‌های مذاکره‌کننده خبره در مجامع بین‌المللی نیاز است. بهرحال این اظهارات، احساسات دلدادگان سپه‌سالار جهانگیر ایران را جریحه‌دار کرد.

کسانی که حاج قاسم را اندازه اسطوره‌های آریایی دوست داشتند. روا نبود حالا که دستان سردار از دنیا کوتاه است، این‌گونه مورد تهاجم قرار گیرد. برای همین پویشی در فارس من برای مطالبه عذرخواهی ظریف تشکیل شده است. در بخشی از این پویش آمده است: «پیرو اظهارات ضد منافع ملی آقای ظریف، ایشان باید به طور رسمی از ملت ایران عذرخواهی کنند. لطفاً مثل پیگیری در مورد اهمال در ستاد کرونا از طرف رئیس‌جمهور این را هم انجام دهید.»

 

امیدواریم؛ ظریف را همه به رواداری می‌شناسند. البته که انتشار چنین اظهاراتی ولو تقطیع‌شده درباره فتوحات منطقه‌ای حاج قاسم در شأن و شخصیت ایشان نبود؛ کمترین انتظار عذرخواهی است.

 

چهارم| مطالبه از نمایندگان؛ اظهارات ظریف را پیگیری کنید

وظیفه مجلس نظارت بر دولت است؛ اعضای مختلف هیأت وزیران بر اساس قانون اساسی موظف به پاسخگویی به نمایندگان مَردمند. در فقره اخیر هم بیشترین انتظار از اهالی بهارستان است؛ اعضای کمیسیون امنیت ملی. اظهارات آقای وزیر امور خارجه به‌روشنی مغایر سیاست‌های کلان اعلامی است. البته که منتخبین مردم چند و چون این سخنان را باید جویا شوند. مطالبه افکار عمومی از نمایندگان‌شان کاملاً به‌جا است.

یک کمپین برای همین منظور در فارس من شکل گرفت؛ کمپینی که از نمایندگان می‌خواست با احضار وزیر امور خارجه، صحت و سقم این اظهارات را جویا شوند. در این پویش آمده است: «ما از مجلس محترم خصوصاً کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به ریاست حاج آقای ذوالنور خواستار رسیدگی به فایل صوتی وزیر امور خارجه و عزل ضرب‌الاجلی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه را خواستاریم.»

 

نباید ساده از کنار انتشار چنین فایل محرمانه‌ای عبور کرد؛ فایلی که در آن آقای وزیر امور خارجه با ابداع ادبیات «میدان-دیپلماسی» به‌روشنی در تلاش برای دوگانه‌سازی است. آن هم در آستانه انتخابات! آن هم وقتی همه می‌دانند جریان غرب‌گرا برای فرافکنی چاره‌ای جز ایجاد دوقطبی ندارد. البته که این حنا نزد افکار عمومی چندان معتبر نیست. مرور مطالبات متواتر آنها در «فارس من» گواه روشن ماجرا است!

 

گزارش از محمد آزادی

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول